REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

India: Un fost deputat din partidul lui Modi, condamnat pentru viol, într-un caz de răsunet

India: Un fost deputat din partidul lui Modi, condamnat pentru viol, într-un caz de răsunet

Replica API 21 decembrie 2019 | 00:00 265

Un tribunal din New Delhi l-a condamnat la închisoare pe viaţă pe un fost deputat al partidului de guvernământ Bharatiya Janata (BJP), pentru violarea unei adolescente, a anunţat avocatul fostului politician, în urma unui caz devenit de notorietate şi care a alimentat furia populară faţă de violenţele sexuale împotriva femeilor, transmite Reuters.

Kuldeep Singh Sengar, fost deputat din partea statului Uttar Pradesh (nord), cel mai populat din India, a fost condamnat în baza prevederilor privind protecţia copilului din legea infracţiunilor sexuale. Sengar a pledat nevinovat la acuzaţia adusă.

Potrivit avocatului Tanveer Ahmed Mir, clientul său a fost condamnat şi la plata unei amenzi de 2,5 milioane de rupii (35.000 de dolari).

'Şi-a primit pedeapsa. Sunt foarte fericită. Astăzi ni s-a făcut dreptate', a declarat sora victimei, citată de televiziunea India Today.

Sengar va contesta verdictul la Înalta Curte din New Delhi, a indicat avocatul, iar cazul s-ar putea prelungi mai mulţi ani în instanţele indiene.

Acesta a ajuns în atenţia publică anul trecut, când victima, care era adolescentă în 2017, când ar fi avut loc violul, a încercat să se sinucidă, acuzând poliţia de inacţiune.

În luna iulie, un camion a intrat în maşina cu care călătorea tânăra. Două din rudele femeii au murit în accident, iar ea a fost rănită. De atunci, familia se află sub protecţia poliţiei.

În urma criticilor că nu l-a sancţionat pe deputat, prim-ministrul Narendra Modi, liderul BJP, l-a exclus pe Sengar din partid în august. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212