REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Indicele de calitate a aerului în Faleză Sud este MEDIU, iar praful de cărbune n-a fost detectat la analize!

Indicele de calitate a aerului în Faleză Sud este MEDIU, iar praful de cărbune n-a fost detectat la analize!

Replica API 29 august 2018 | 00:00 299

Ce ne transmite Agenţia de Mediu:

Ce ne transmite Agenţia de Mediu:

Constănţenii care locuiesc în zona Faleză Sud din municipiul Constanţa au reclamat în nenumărate rânduri că un praf negru susceptibil a fi cărbune se depune frecvent atât pe autoturisme, cât şi în partamentele celor care au vedere la Portul Constanţa. În acest sens, s-a acţionat printr-o sesizare şi anul acesta, mai exact în luna iunie a.c., cu privire la prezenţa unui strat negru de praf pe autoturismele parcate în cartierul constănţean Poarta 6.

În urma subiectului abordat la sfârşitul lunii iunie a.c., într-un articol marca Replica de Constanţa, privind sesizarea unei poluări cu praf de cărbune în cartierul constănţean Poarta 6, reprezentanţii Gărzii de Mediu au dat asigurări că s-au prelevat probe care au fost duse la laborator pentru investigaţii. Atunci o locuitorii cartierului constănţean acuzau că există un grad de poluare cu cărbune în toată zona.

Asta din cauza faptului că, spun ei, un strat negru de praf s-ar fi aşezat pe autoturismele parcare. De asemenea, o altă locuitoare a unui bloc cu vedere la Portul Constanţa, din Faleză Sud, susţinea la acea dată că băieţelul ei obişnuieşte să umble desculţ prin casă, iar frecvent observă că tălpile micuţului sunt negre, cel mai probabil din cauza prafului de cărbune din acea perioadă.

În urma rezultatelor prelevate de autorităţile competente, s-a constatat că în cartierul Poarta 6, zona Faleză Sud, există un grad normal de poluare în condiţiile în care este amplasat chiar în proximnitatea Portului Constanţa.

Potrivit reprezentanţilor APM Constanţa, în staţia industrială de monitorizare fixă CT5, care are inclusă ca reprezentativitate şi cartierul Poarta 6 (zona Faleză Sud) nu au fost înregistrate depăşiri la PM10 pentru zilele de 25, 26 şi 27 iunie. Pe întreaga durată a lunilor iulie şi august, indicele general de calitate a aerului a fost “mediu”, indice normal pentru un cartier construit ulterior în proximitatea Portului Constanţa. Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa nu poate identifica prin analizele realizate în mod curent şi natura “prafului”.

“Menţionăm că în judeţul Constanţa calitatea aerului este monitorizată prin măsurători continue în 7 staţii automate amplasate în zone reprezentative, dintre care 2 staţii de trafic, 3 staţii industriale printre care şi CT5.”, au precizat pentru Replica, reprezentanţii APM Constanţa.

De asemenea, aceştia menţionează că la solicitarea Gărzii Naţionale de Mediu, Comisariatul Judeţean Constanţa, înregistrată la APM Constanţa în data de 26.06.2018, persoana abilitată din cadrul laboratorului s-a deplasat în zona respectivă, în data de 26 iunie a.c., dar condiţiile meteo şi tehnice nu ar fi permis prelevarea de probe. Totodată reprezentanţii APM Constanţa au mai declarat că la faţa locului nu ar fi observat urme de praf de cărbune pe sol, autovehicule sau vegetaţie. “Cum am menţionat din analiza datelor furnizare de staţia de monitorizare CT5 nu au fost înregistrate depăşiri la indicatorul PM10. Astfel că, în cele relatate de GNM-CJ Constanţa nu este vorba despre un “grad de poluare”, au declarat pentru Replica de Constanţa reprezentanţii APM Constanţa.

Citeşte şi: CARTIER ACOPERIT DE UN PRAF NEGRU! Garda de Mediu s-a sesizat în acest caz

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat va mai exista valeria ghenea in Comisariatul asta nimic nu se va realiza decat spagi la greu. Hoasca de baba conduce din umbra toate invartelile. Cersetoarea cere spagile pe fata fara nici o jena mortii masii de baba
1
0
alo primaria luati tiganii de la statia de epurare km 5 theodor sperantia ,fura tot prin cartier moarte lor
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108