REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Individul care a INCENDIAT biserica din parc, PERICOL PUBLIC: obligat la tratament medical!

Individul care a INCENDIAT biserica din parc, PERICOL PUBLIC: obligat la tratament medical!

Replica API 26 aprilie 2017 | 00:00 199

A contestat

A contestat

Individul care a incendiat biserica Sf. Mina din parcul Tăbăcărie nu vrea să fie obligat la tratament medical. El se află în arest, este şi trimis în judecată pentru distrugere, iar magistraţii au dispus să fie pus sub tratament, însă el a contestat această decizie, chiar dacă reprezintă un pericol pentru siguranţa publică.

Andrei Sabin Tilimbici, în vârstă de 41 de ani, la data de 16.02.2017, ar fi incendiat un lăcaş de cult de pe raza municipiului Constanţa, fiind vorba despre biserica Sf. Mina din parcul Tăbăcărie, creând un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei, prin distrugerea a 10% din clădire. Apoi, pe 24.02.2017, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Constanţa, care a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind escortat şi introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanţa.

Ulterior a fost efectuată o percheziţie la domiciliul lui, acolo unde au fost găsite şi alte probe incrimatorii. Pe 13.04.2017 a fost trimis în judecată pentru distrugere şi, potrivit art.253 din Noul Cod Penal, alin. 4 (după cum a fost încadrată fapta): „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”.

Precizăm că individul a mai ajuns în atenţia oamenilor legii şi în trecut. În 2004 a fost implicat într-un accident rutier, el fiind la volanul unei maşini ce aparţinea societăţii Alumil Rom Industry SRL Bucureşti. De asemenea, a fost implicat şi în scandaluri, devenind agresiv. Potrivit unor informaţii, este cunoscut ca şi consumator de droguri. La data de 20.04.2017 a fost menţinut în arest, iar magistraţii au decis „obligarea la tratament medical în mod provizoriu (art.246 NCPP)”, măsură pe care el a contestat-o.

Potrivit legii, „în cursul urmăririi penale sau al procedurii de cameră preliminară, dacă apreciază că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, procurorul înaintează judecătorului de drepturi şi libertăţi sau judecătorului de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă o propunere motivată de luare faţă de inculpat a măsurii obligării provizorii la tratament medical. Propunerea prevăzută la alin. (1) va fi însoţită de expertiza medico-legală din care să rezulte necesitatea aplicării măsurii obligării la tratament medical.

Dacă admite propunerea, judecătorul dispune obligarea provizorie la tratament medical a suspectului sau inculpatului şi efectuarea unei expertize medico-legale, în cazul în care aceasta nu a fost depusă potrivit alin. (2). În cazul când după dispunerea măsurii s-a produs însănătoşirea suspectului sau inculpatului ori a intervenit o ameliorare a stării sale de sănătate care înlătură starea de pericol pentru siguranţa publică, judecătorul de drepturi şi libertăţi sau judecătorul de cameră preliminară care a luat măsura dispune, la sesizarea procurorului ori a medicului de specialitate sau la cererea suspectului ori inculpatului sau a unui membru de familie al acestuia, ridicarea măsurii luate”. După cum bine se poate observa, Tilimbici a mai avut antecedente legate de comportamentul său, astfel că magistraţii au decis că reprezintă un pericol pentru siguranţa publică.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Omul a facut-o pentru amorul tradat de doi dintre berbecii barbosi de la Mina . Daca va fi pedepsit cumva , vom fi condamnati la CEDO pentru ca nedreptatim pidosnicii pravoslavnici . Sa i se dea o medalie de merit pentru patima popeasca ...
0
1
dati opiu la prosti
1
1
Cum le stii tu pe toate jagardeauo
2
2
Biserica si religiile sunt cancerul omenirii,a procedat corect.
4
7
Jean Tabeica Argean Oaie Mongolu traficanti din piata grivitii
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367