REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Indivizii care furau prin metoda „Împrietenire“, ELIBERAŢI! Apoi au fost iar ARESTAŢI

Indivizii care furau prin metoda „Împrietenire“, ELIBERAŢI! Apoi au fost iar ARESTAŢI

Replica API 6 ianuarie 2018 | 13:26 359

Ping – pong cu mandatele

Ping – pong cu mandatele

Indivizii care furau din casele oamenilor prin metoda "Împrietenire" au fost eliberați din arest, după care procurorii au contestat această decizie, iar magistrații au decis ca persoanele în cauză să se întoarcă după gratii. Acum, 9 dintre ele au fost identificate de oamenii legii și introduce în Centrul de Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al I.P.J. Constanța, la data de 4 ianuarie a.c., au identificat 6 femei și 3 bărbați, cu vârste între 20 și 40 de ani, pe numele cărora Tribunalul Constanța a emis mandate de arestare preventivă pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furturi din locuințe prin metoda ,,Împrietenirea”. Toate cele 9 persoane au fost escortate și introduse în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

Precizăm că este vorba despre dosarul de la mijlocul lunii decembrie 2017, când mai multe persoane au fost arestate. Însă, se pare că au fost eliberate ulterior și apoi iar arestate. Amintim că, la data de 13 decembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat 17 percheziţii domiciliare în judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat prin metoda ,,împrietenire - oferire produse cosmetice/detergenţi”.

În sarcina membrilor grupării au fost reţinute, în perioada noiembrie 2016 - decembrie 2017, comiterea a 33 de infracţiuni de furt calificat, fapte comise în judeţele Constanţa, Brăila, Vâlcea, Argeş, Cluj, Braşov, Sibiu, Prahova şi în Bucureşti. În total, au fost cercetate 18 persoane, dintre care 11 femei şi 7 bărbaţi. Procurorul de caz, Teodor Niță, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, a precizat că de la domiciliile suspecților au fost ridicate sume serioase de bani, în lei și valută.

Nici unul dintre indivizii vizați nu a avut vreodată serviciu, nici unul nu a încasat vreodată bani legal. Conduceau mașini scumpe și nu duceau grija zilei de mâine. Dacă aveau vreo grijă, era legată cu locul unde urmau să acționeze, au precizat anchetatorii. Cei mai mulți erau soț și soție, iar bărbații își foloseau soțiile și concubinele. Grupul era condus de doi bărbați. Unii se prezentau și prezentau fel de fel de produse, în general detergenți, în timp ce alți membri sustrăgeau tot ce prindeau, susţin anchetatorii.

Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 300.000 de lei. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 150.000 de lei, 22.000 de euro. 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum și alte bunuri cu valoare probatorie. De asemenea, au fost indisponibilizate 4 autoturisme, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

Persoanele care au ajuns în arest pe 14 decembrie sunt Costel Şerban, Florentina Şerban, Roxana Mădălina Cristovici, Zâna Ivanovici (zisă Andreea), Viorica Stoean, Liliana Mihaela Grigoraş, Roxana Ţuţu (zisă Somna), Vlăduţ Andrei Şerban, Adrian Cristi Florea, Ovidiu Iulian Puşcaşu, Mitruţ Petrică Constantin, Marius Ionuţ Masgras, Ionel Şerban, Gina Ioana Mîcnea şi Camelia Vîrlan. Apoi, alte două persoane au fost propuse spre arestare, fiind vorba despre Andreea Roxana Drăgan şi Flori Georgiana Moraru.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102