REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Indivizii care jefuiau prostituate se dădeau drept poliţişti şi năvăleau în locuinţe cu cagule pe faţă

Indivizii care jefuiau prostituate se dădeau drept poliţişti şi năvăleau în locuinţe cu cagule pe faţă

Replica API 10 mai 2014 | 00:00 766

Vezi despre cine e vorba

Vezi despre cine e vorba

Patru persoane au fost reţinute şi propuse spre arestare la Judecătoria Constanţa, în dimineaţa de vineri, 9 mai. Vorbim despre indivizii care au fost săltaţi de către mascaţi în dimineaţa de joi, ei fiind acuzaţi că racolau prostituate din anunţurile publicate în ziare, intrat peste ele în casă, dându-se drept poliţişti, mascaţi, le băteau şi le furau bunurile. Unii dintre ei sunt cunoscuţi cu antecedente penale, fiind acuzaţi în trecut de viol, înşelăciune, furt.

"În urma celor 9 percheziţii efectuate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, a celor de la Municipiului Constanţa, cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale, dar şi a acţiunilor întreprinse de poliţiştii D.O.S. - I.G.P.R. şi S.O.S., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, de la data de 8 mai a.c.,au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, 4 bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 33 de ani, pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi tăinuire la tâlhărie calificată. Bărbaţii reţinuţi sunt bănuiţi că ar fi deposedat prin violenţă 3 femei de bunuri şi valori", au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa. Aceştia au fost propuşi spre arestare la Judecătoria Constanţa, fiind vorba despre Ion Palaghia, Eduard Costel Mihalache, Cătălin Ionuţ Constantin, Petre Părăeală. Mascaţii i-au luat din aşternuturi în dimineaţa de joi, 8 mai, când au descins la locuinţele lor, situate în Crucea şi în municpiul Constanţa, la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Ion Raţiu. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat sume de bani, laptopuri şi telefoane mobile, susceptibile a proveni din activitatea infracţională. Indivizii citeau anunţurile de la matrimoniale, din ziare, se duceau acasă la prostituate, le agresau şi le furau bunurile. Unii dintre indivizi nu sunt la prima abatere, spre exemplu, Ion Palaghia a mai ajuns în atenţia oamenilor legii, prin 2008, când a violat o fată de 21 de ani, sub ameninţarea cu briceagul. Totul s-a petrecut în iunie 2008, pe o alee din cartierul Tomis Nord. A pândit-o pe fată când vroia să intre într-o scară de bloc, a ameninţat-o şi a dus-o în spatele blocului, acolo unde a violat-o. Însă, chiar înainte de cumplita întâmplare, Palaghia doar ce ieşise din puşcărie, unde fusese închis pentru furt şi înşelăciune.

Tăinuitorii au intrat şi ei în colimatorul Poliţiei

Inculpaţii Palaghia Ion şi Mihalache Eduard Costel sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de tâlhărie calificată, iar inculpaţii Constantin Ionuţ Cătălin şi Părăeală Petre cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire. Palaghia Ion şi Mihalache Eduard Costel, în data de 14.04.2014, în jurul orelor 22.00, împreună cu alte trei persoane rămase neidentificate, purtând cagule pe faţă, cu excepţia inculpatului Mihalache, care nu purta cagulă, au pătruns în imobilul persoanei vătămate S.H.H. situat în municipiul Constanţa şi, prin utilizarea violenţelor fizice, au deposedat-o pe aceasta de 3 telefoane mobile, dintre care unul aparţinea martorei S.V., un laptop marca DEL şi suma de 1.200 de lei. În noaptea de 14 spre 15.04.2014, în jurul orelor 23.30, inculpaţii împreună cu alte trei persoane rămase neidentificate, purtând cagule pe faţă, prin simulare de calităţi oficiale (calitatea de poliţist) au pătruns în locuinţa persoanelor vătămate C.M. şi P.E. din municipiul Constanţa şi prin folosirea de violenţe fizice şi a unui cuţit, le-au deposedat de 4 telefoane mobile, o tabletă marca Allview şi suma de 1200 lei. În sarcina inculpatului Constantin Ionuţ Cătălin s-a reţinut faptul că în posesia sa au fost găsite două telefoane mobile (unul aparţinând persoanei vătămate S.H.-H., iar celălalt aparţinând martorei S.V.), telefoane cu privire la care acesta cunoştea faptul că provin din săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată comise asupra persoanelor vătămate S.H.-H., P.E. şi C.M.. În sarcina lui Părăeală Petre s-a reţinut faptul că în posesia sa a fost găsit telefonul persoanei vătămate P.E. cu privire la care acesta cunoştea faptul că provine din săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată comisă asupra persoanei vătămate P.E. "Menţionăm că în cauză au fost efectuate în data de 08.05.2014 un număr de 9 percheziţii domiciliare în vederea identificării bunurilor sustrase din locuinţele persoanelor vătămate", au spus procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218