REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
15.7° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

INEDIT! Carte de povești scrisă de managerul Sanatoriului Balnear Techirghiol pentru micii pacienți!

INEDIT! Carte de povești scrisă de managerul Sanatoriului Balnear Techirghiol pentru micii pacienți!

Replica API 19 februarie 2019 | 09:54 937

O carte de povești care prezintă, pe înțelesul copiilor, modul cum a luat ființă nămolul de Techirghiol, este pusă la dispoziția micilor pacienți care se internează în Secția de Recuperare Neuropsihomotorie a Sanatoriului Balnear Techirghiol. Autoarea cărții este chiar managerul instituției medicale, Elena Roxana Almășan.

„Am vrut să explic copiilor, mai pe înțelesul lor, ce se întâmplă cu nămolul, cum a fost format și cât de benefic este pentru sănătatea lor”, a afirmat managerul Elena-Roxana Almășan pentru „Replica de Constanța”.

Povestea pentru copii este intitulată sugestiv „Dragostea Artemiei” și a fost imaginată și pusă pe hârtie în urmă cu doi ani; cartea este bilingvă – română și engleză – și prezintă întâmplări pe care povestitoarea le-ar fi aflat de la o pasăre, Califar, ce la rândul ei le-ar fi auzit de la o rață arămie, aceeași de la care a aflat despre importanța nămolului și măgărușul lui Techir. Povestea transpune, într-o atmosferă de basm, unirea dintre crustaceul Artemia Salina – devenit un marinar neînfricat, cu puteri supranaturale – și alga Cladophora Cristallina – care în carte este, precum suratele ei, Cladophora Vagabunda și Clorophyta, o prințesă, fiica Marelui Macrofite, ce domnește în lacul Techirghiol.

Povestea a fost apreciată de publicul căreia îi este destinată, ba mai mult, ilustrațiile folosite în carte au fost pictate și pe pereții secției de copii a Sanatoriului Balnear Techirghiol, spre încântarea celor mici care recunosc personajele atunci când așteaptă să intre la ședințele de fizioterapie sau kinetoterapie.

Elena- Roxana Almășan, manager Sanatoriul Balnear Techirghiol

De altfel, preocuparea reprezentanților sanatoriului pentru sănătatea mentală a prichindeilor care se internează în secția din centrul orașului Techirghiol rezultă și din inițiativa conducerii sanatoriului de a amenaja, în holul secției pentru copii, o bibliotecă publică.

Biblioteca publică a fost inaugurată în luna decembrie 2018 și a fost realizată cu sprijinul Asociației Femeilor de Afaceri, ASOAF Constanța, care s-au ocupat de acțiunea de colectare a cărților. Volumele au fost strânse de la familii din București, Constanța și Techirghiol. Cadrele medicale spun că inițiativa este apreciată atât de pacienți, cât și de părinți, care își petrec timpul răsfoind cărțile copilăriei, având în vedere că rafturile au fost amplasate pe hol, în imediata apropiere a sălii de fizioterapie.

O astfel de bibliotecă a fost amenajată și în sediul Sanatoriului Balnear Techirghiol, pentru adulții care se internează aici.

De menționat că cei care doresc pot sprijini inițiativa conducerii sanatoriului donând cărți pentru cele două biblioteci.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sint mindra ca am cunoscuto pe roxana menegerul sanatoriului Techirghiol, cu ocazia tratamentului care l am facut in cadrul sanatoriului si care m ia fos foare benefic la modul real, o roxana, o romancuta adevarata, luptatoare si binefacatoare, tot roxana este cea care suplineste o parte din lipsurile casei de copii din Techirghiol, ea s a zbatut f f f mult ca sa aiba copii strictul necesar atunci cind statul roman nu are grija de acei copii, si bisericuta din curtea sanatoriului si faptele ei continua, mergeti la sanator sa vedeti personal si veti fi mai sanatosi mai buni si frumosi
1
0
0 doamna sub a carei obladuire se "impletesc" angajari "cu dedicatie" debuteaza si in literatura pentru copii, probabil pentru a-i pregati pentru "viata"...
0
1
Felicitari ,dna. Manager.
3
0
Frumos, o initiativa laudabila.Iata un manager care se autodepaseste.Omul sfanteste locul! Felicitari, stimata doamna!
3
0
minunata initiativa cu biblioteca si ptr copii si ptr parinti. bravo! felicitari. poate asa le piere unora ideea de vinde namolul din lacul techirghiol, informind pe romani despre formarea acestei minuni lasate de bunul d-zeu. mult spor pe mai departe.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369