REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

INEDIT! Studenţii, copiii şi adulţii beneficiază de consiliere psihologică la Centrul de Psihoterapie din cadrul Universităţii Andrei Saguna

INEDIT! Studenţii, copiii şi adulţii beneficiază de consiliere psihologică la Centrul de Psihoterapie din cadrul Universităţii Andrei Saguna

Replica API 7 martie 2017 | 07:20 483

Universitatea Andrei Saguna din municipiul Constanța vine în beneficiul studenților, masteranzilor, dar și celor care doresc să urmeze una din facultățile universității, cu un Centru de Psihoterapie și Consiliere Psihologică! Acesta are scopul de a îndruma, consilia studenții în a-și alege cariera care li se potrivește ori care îi avantajează din punct de vedere financiar. Acest centru psihologic vine și în sprijinul adulților, dar și copiilor, cu diverse activități creative, ateliere și workshopuri.

Cei care vor să urmeze o facultate și care vor să profeseze imediat după terminarea cursurilor trebuie să își aleagă cu mare atenție domeniul. Tot mai mulți elevi sunt dezorientați în ceea ce privește viitorul profesional, asta din cauza faptului că vremurile se schimbă, domeniile de interes se schimbă, iar ca să aibă o carieră de succes, să aibă beneficii financiare, elevii – viitori studenți – sunt nevoiți să aleagă o facultate care promite un loc de muncă bine plătit, dar care să și li se potrivească.

În acest sens, dar și pentru adulți și copii ce au nevoie sau pur și simplu doresc consiliere psihologică, Universitatea Andrei Saguna din Constanța a deschis un Centru de Psihoterapie și Consiliere Psihologică prin care oferă servicii de interes pentru toate categoriile de vârstă, în special studenților care doresc să obțină un loc de muncă în domeniul în care studiază.

“Am absolvit Universitatea Andrei Saguna, Facultatea de Psiho-Sociologie. Momentan sunt studentă în anul II la Master și în același timp fac formare psihoterapie integrativă. Este o oportunitate oferită de Universitatea Andrei Saguna, ne-a pus la dispoziție acest spațiu, la o chirie, un preț modic, astfel încât să ne putem desfășura activități în regim de voluntariat ori la un preț foarte mic. Lucrăm atât cu copii, cât și cu adulți. Oferăm servicii de consiliere, evaluare. Recent am avut un workshop pentru copii, au fost prezenți 14 copii cu vârstă cuprinsă între 8 și 10 ani. Activitatea a fost gratuită.

În cadrul acestui workshop s-au desfășurat activități cu tema mărțișorului “Copiii aduc primăvara în fiecare zi” și pe viitor încercăm să oferim tot mai multe workshopuri gratuit ori cu un cost minim, doar pentru a putea acoperi materialele folosite.”, Amira Elbeadi, psiholog clinician în cadrul Centrul de Psihoterapie și Consiliere Psihologică al Universității Andrei Saguna din Constanța. Taxele pentru participarea la ateliere variază între 50-100 lei. În cazul micilor taxe menționate de psihologi, acestea sunt de 7-10 lei și nu fac decât să acopere cheltuiala materialelor cumpărate pentru activitatea copiilor. Prima programare la acest centru este gratuită, urmând ca apoi, în funcție de serviciul psihologic dorit, să aibă o taxă.

“Desen cu suflet de copil”, workshop pentru copii!

La Centrul de Psihoterapie și Consiliere Psihologică din cadrul Universității Saguna urmează să se organizeze încă un workshop gratuit pentru copii. Activitatea se va desfășura duminică, 12 martie a.c., la sediul situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, la parterul blocului L8, vizavi de Universitatea Saguna și va acoperi vârste între 10 și 12 ani cu tema “Desen cu suflet de copil”. Se va face un desen complex, cu culori cerate, pe care copiii îl vor interpreta la sfârșitul workshopului.

“Copiii sunt din Constanța. Noi promovăm aceste evenimente pe pagina de facebook a societății și din cei care ne cunosc transmit mai departe. Copiii se înscriu, le confirmăm și în acest caz îl facem într-un cadru cât mai organizat. Pe viitor vom avea workshop-uri în care vor participa și părinte – copil.”, ne-a mai precizat aceasta.

Ca în orice meserie, rezultatul final bun aduce satisfacție profesională maximă. Acesta este și sentimentul psihologilor centrului. “Se vede fericirea lor pe chip și la final de program ne putem declara și noi fericite și mulțumite de întreaga activitate. Părinții au acces, dar de preferat îi lasă singuri.”, a precizat Elena Coroma, psiholog clinician.

“În cadrul centrului facem și dezvoltare personal de grup, pentru adulți. Activitatea se desfășoară în cadrul atelierelor organizate în fiecare săptămână. În cadrul acestor ateliere desfășurăm Tehnici de autocunoaștere, folosim tehnici de relaxare. Suntem la al cincilea modul.” , a precizat Ana Maria Cojocaru, psiholog clinician.

De asemenea, psihologii din cadrul centrului sunt înzestrați cu talente diverse și pe lângă consilierea psihologică de specialitate doresc să împărtășească cu cei care aleg să le calce pragul centrului diverse activităâi recreative.

“Pe viitor plănuim să ne folosim și de aptitudinile personale pe care le avem fiecare dintre noi. Unele dintre noi avem talent la desen, altele manualitate astfel încât să realizăm workshopuri cât mai interesante pentru copii și adulți. Suntem în stadiul de prouect dar deja am inițiat unele lucruri și credem că vor fi de succes.” , a declarat pentru Replica Elena Camelia Răzleț, psiholog clinician în cadrul Centrul de Psihoterapie și Consiliere Psihologică din cadrul Universtății Andrei Saguna din Constanța.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272