REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Înghețată cu un pesticid cancerigen, interzisă în magazinele din Europa!

Înghețată cu un pesticid cancerigen, interzisă în magazinele din Europa!

Replica API 4 august 2022 | 23:26 1667

Autorităţile din Belgia au retras de la vânzare 10 sortimente de îngheţată cu vanilie Haagen-Dazs după ce au descoperit prezenţa unui compus cancerigen în unul dintre loturile testate cu ocazia unui control, a anunţat joi Agenţia federală pentru siguranţă alimentară (AFSCA), relatează AFP, potrivit Agerpres.

Producătorul acestui brand celebru de îngheţată, grupul american General Mills, a constatat în timpul unui control de rutină prezenţa unor urme de 2-cloretanol (2CE), care este un indicator al prezenţei oxidului de etilenă într-un lot de produse Haagen-Dazs, a precizat AFSCA într-un comunicat.

Oxidul de etilenă (ETO) este un pesticid cancerigen interzis în Europa.

Furnizorul de vanilie a fost identificat drept cauză a acestei probleme, iar grupul General Mills a decis să retragă de la vânzare toate produsele preparate cu vanilia furnizată de acel producător, a explicat AFSCA, citează stiripesurse.ro.

Agenţia belgiană a publicat lista celor 10 produse vizate de măsura de retragere din toate magazinele din ţară, precum şi datele lor de expirare.

"Cerem consumatorilor care au cumpărat aceste produse să nu le consume şi să contacteze General Mills pentru a obţine rambursarea lor", a precizat AFSCA.

Cele 10 sortimente de îngheţată retrase de la vânzare au fost distribuite în Belgia şi Luxemburg prin magazinele Carrefour, Resuma, Colruyt, Delfood, Delhaize, Makro, Match, Cora, Bidfood, Ceges, Romeck, Mekabe şi AET, a precizat aceeaşi agenţie belgiană.

Grupul american General Mills a efectuat la începutul lunii iulie o retragere voluntară de la vânzare a patru loturi de îngheţată comercializate în Franţa sub brandul Haagen-Dazs după detectarea unor urme de ETO atribuite unui ingredient specific, extrasul de vanilie, furnizat de unul dintre furnizorii săi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pt 10:20 normal poate se dadea si la oferta, ar f***a fi chiar acelasi lot trimis la noi de belgieni ca doar se stie ca suntem lada de gunoi a europei si autoritatile noastre dorm platite din banul public adica al nostru!!!
0
0
Exact dupa ce stirea a fost difuzata la TV pe un post,pe alt post se facea reclama fix penrtru aceasta inghetata.
0
0
racorit multi oameni ,s a descoperit ca e ...naspa ! dai un ban si te... servesti!
0
0
Inghetata americana...au gasit unde sa isi vanda otravurile!
1
0
Doamne, fereste! Si cand te gandesti ca sunt cele mai scumpe inghetate de pe raft! Un rahat de cutie de 500 de grame ajunge la 40 de lei. O mica avere pe otrava!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367