REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ÎNGRIJORĂTOR! Probleme cu mâncarea la Grădiniţa 53 din Constanţa!

ÎNGRIJORĂTOR! Probleme cu mâncarea la Grădiniţa 53 din Constanţa!

Replica API 9 martie 2017 | 13:35 1039

Situație incredibilă la o grădiniță din municipiul Constanța! Părinții acuză conducerea Grădiniței numărul 53 că cei mici nu sunt bine hrăniți și că refuză să mănânce ce li se servește. Părinții au făcut scandal pe această temă, mai ales că o parte acuză că unii copii s-au îmbolnăvit după ce au mâncat.

Părinții s-au întâlnit cu directorul și a pus la punct problemele. Astfel soluțiile găsite au fost contractarea unui medic nutriționist pentru hrana celor mici, dar și montarea unor camere de supraveghere în grădiniță. „Un grup de părinți a solicitat o întrevedere cu directorul unității de învățământ. Au sesizat aspecte legate de calitatea mâncării și a meniurilor care există la Grădinița 53.

După discuții, dumnealor au spus că unii copii au avut enterocolită. Răspunsul Direcției de Sănătate Publică este că și-au internat copii la Boli Infecțioase. Dar Spitalul de Infecțioase nu a comunicat că ar fi fost ceva infecțios, deci a fost ceva viral. Cu toate asta, directorul a luat măsuri și a solicitat ca tot personalul din blocul alimentar să-și refacă analizele de sănătate. Nu sunt purtători. Au mai fost sesizări legate de calitatea mâncării și de ritmicitatea meniurilor și a repeterilor.

Deja au contactat un medic nutriționist care să se ocupe de o abordare eficientă. Sperăm ca acum meniurile să fie pe placul părinților și în conformitate cu standardele de harnă care există în vigoare. Ei au mai propus camere de luat vederi, iar conducerea a fost absolut de acord. Urmează să obțină acordul de la absolut toți părinții. Noi credem că vor fi de acord”, a precizat inspectorul pentru învățământul preșcolar, Elena Nicolae.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu cred ca noi parintii suntem vinovati ptr ca nu facem verificari inopinante in timpul mesei sa vedem calitatea si cantitatea mancarii ; Dam bani ptr orice ni se cere materiale de curatenie lenjerii fete de masa patuturi zugraveli vesela etc desi se considera a fii invatamant gratuit iar directorii administratorii din gradinite si au ridicat vile peste noapte din banii cui din salarii de bugerari ?! Controalele sa fie facute in timpul mesei atunci se va vedea exact ce si cum stau lucrurile
0
0
Chiar va rugam sa faceti cercetari deoarece vor urma sedinte cu parintii unde educatoarele vor incearca sa intimideze parintii pentru a iesi ele impreuna cu conducerea gradinitei,,BASMA CURATA",dar cunoastem expresia:,,Afara-i vopsit gardul,inauntru -i leopardul",expresie care subliniaza diferenta uriasa dintre minciuna si adevar.
6
0
Dragi mamici, ar fi bine sa nu va mai credeti educatoarele pe cuvant, ci sa mergeti sa vedeti si sa gustati mancarea. Sunt educatoare care sunt capabile sa sustina ca mancarea este de cea mai buna calitate numai ca sa isi mentina postul. Pe principiul ziua trece leafa merge, doar muncim la stat. Daca gradinita, conducerea nu ar avea ceva de ascuns, ar fi permis accesul parintilor in timpul meselor, inclusiv le-ar fi permis sa fotografieze sau sa filmeze.
8
0
Imi e greu sa cred ca o enteroviroza asa cum se zice, cu toate ca au facut enterocolita, ii loveste pe o mare parte din copii odata imediat dupa masa, sa fim seriosi acum. Si de ce nu au avut nici un raspuns cand au fost intrebate ce cauta pansamentul cu sange in mancarea copiilor, si multe alte intrebari la care raspunsurile au fost motivate de alte scuze. Cele care sunt multumite pe deplin de mancarea care li se ofera la copii in gradinita sa nu mai vada ca niste cai numai inainte si numai ce spun educatoarele lor si le invit dupa o perioada sa mearga pe neanuntate la ora mesei si sa guste
11
0
Enterocolita este una enteroviroza e alta desteptelor!!!! Stati si va bateti joc de copiii vostri!! Ce legatura are postul de director cu mancarea proasta data copiilor??? Sa de-a Domnul sa treceti si voi prin ce au trecut parintii ai caror copii au fct interocolita si dupa aia sa va vad!!!!!
11
0
Cruntul adevar este ca sunt muuuulte neregului acolo,si fiecare isi urmareste interesul!Felicitari doamnei ed. ca-si iubeste copii .Daca dorea functia avea toate sansele sa o obtina pt. ca este cea mai pregatita profesional!Sa va fie rusine ca o acuzati ,sa aiba si celrlalte curajul ei daca nu au un alt interes!
10
0
Daca tot sustineti ca este totul in regula cu mancarea intrebati de ce sa gasit pansament cu sange in mancare unui copil de grupa mare si de ce au musamalizat aceasta problema.
9
0
si diareile virale sunt tot infectioase
7
0
si fetita mea a facut enteroviroza, mai ales ca era in mai tot orasul, inclusiv la scoli. asa ca nu a veni toata lumea sa manance la gradinita. eu sunt multumita de gradinita asta si pana acum, fiind fata la grupa mare, nu s-a intamplat sa se imbolnaveasca de acolo.
4
3
pai daca cititi, raspunsul a fost ca nu e de la mancare. ofof, grele cu intelegerea
0
8
educatoarea este PSD-ista ?daca nu arepeste 60 de coti? cam greu !!
0
3
Sunt perfect de acord cu mamica de mai sus....si copilul meu a facut enteroviroza...nu a fost de la mancare
0
6
Sunt de parere ca sunteti dezinformati, mai ales ca forma de media ar trebui sa cereti mai multe pareri. Dvs ati luat parerea unei singur grupe de copii ai carei doamne educatoare vrea cu desavarsire sa devina directoare si atunci se foloseste de toate metodele - parinti, copii, media- sa obtina acest lucru. Am copilul de 2 ani in aceasta gradinita si nu am avut probleme. Si copilul meu a avut ENTEROVIROZA si ni s-a spus foartr clar de medicul pediatru ca nu e de la mancare ci e ceva ce se transmite! Va rog sa mai faceti cercetari inainte de a publica ceva.
8
12

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218