REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Întâlnire de lucru la Adamclisi pentru combaterea exploatării prin muncă a minorului

Întâlnire de lucru la Adamclisi pentru combaterea exploatării prin muncă a minorului

Replica API 29 august 2019 | 01:19 339

În cursul zilei de marți, 27 august, specialiștii Serviciului de Intervenție în Situații de Trafic, Migrație, Repatrie, Exploatare și Asistență Stradală din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copillului Constanța au organizat, la Căminul Cultural din localitatea Adamclisi, o întâlnire de lucru pe marginea combaterii fenomenului de explotare prin muncă a copilului.

Aspectele discutate în cadrul întâlnirii au avut în vedere rolul și atribuțiile unităților teritorial administrative, proceduri și instrumente de lucru în conformitate cu:

- Hotărârea Guvernului nr.49/ 2011 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind prevenirea şi intervenţia în echipă multidisciplinară şi în reţea în situaţiile de violenţă asupra copilului şi de violenţă în familie şi a Metodologiei de intervenţie multidisciplinară şi interinstituţională privind copiii exploataţi şi aflaţi în situaţii de risc de exploatare prin muncă, copiii victime ale traficului de persoane, precum şi copiii români migranţi victime ale altor forme de violenţă pe teritoriul altor state.

-Hotărârea Guvernului nr.75 din 4 februarie 2015 privind reglementarea prestării de către copii de activităţi remunerate în domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar şi de modeling.

Scopul acestei întâlniri a fost acela de a discuta procedurile comune de lucru, măsurile de prevenire și combatere a situațiilor de marginalizare și excludere socială și de a indentifica cele mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă comunitățile. La întălniri au fost invitați să participe și membrii Structurilor Comunitare Consultative (în conformitate cu prevederile art 114 din Legea 272/2004) respectiv reprezentanți ai comunității: medici, polițiști, preoți, consilieri locali, asistent social, alți actori sociali reprezentativi din Adamclisi, Cobadin, Deleni și Ion Corvin.

Astfel de întâlniri de lucru în cadrul cărora se abordează diferite teme sunt organizate frecvent de Direcția Generală de Asistență Socială Constanța cu reprezentanți ai diferitelor unități administriv teritoriale din județ.

În primul semestru al anului 2019, în cadrul Caravanei de informare și prevenire a violenței în familie și instituționalizării copiilor, s-au organizat 3 întâlniri de lucru, la sediile primăriilor comunelor: Crucea, Mihail Kogălniceanu și Corbu, județul. La aceste întâlniri au fost invitați reprezentanții a 21 autoritățil locale și au participat asistenții sociali din cadrul a 12 primării și ofițeri de poliție din cadrul a două primării.

S-au abordat următoarele subiecte:

1. Metodologia de lucru privind aplicarea prevederilor Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.;

2. Metodologia de lucru privind aprobarea regulamentelor cadru de organizare și funcționare ale serviciilor publice de asistență socială și a structurii orientative de personal Metodologia de intervenţie multidisciplinară şi interinstituţională privind prevenirea și combaterea violenței asupra copilului și în familie, conform prevederilor Hotărârii nr.797/2017.

3. Hotărârea Nr. 691/2015 pentru aprobarea Procedurii de monitorizare a modului de creștere și îngrijire a copilului cu părinți plecați la muncă în străinătate și a serviciilor de care aceștia pot beneficia, precum și pentru aprobarea Metodologiei de lucru privind colaborarea dintre direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului și serviciile publice de asistență socială și a modelului standard al documentelor elaborate de către acestea

4. Hotărârea Guvernului nr.49/ 2011 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind prevenirea şi intervenţia în echipă multidisciplinară şi în reţea în situaţiile de violenţă asupra copilului şi de violenţă în familie şi a Metodologiei de intervenţie multidisciplinară şi interinstituţională privind copiii exploataţi şi aflaţi în situaţii de risc de exploatare prin muncă, copiii victime ale traficului de persoane, precum şi copiii români migranţi victime ale altor forme de violenţă pe teritoriul altor state.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212