rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Interviu cu cel mai tânăr consilier local de la Năvodari. Dumitraşcu, despre administraţia locală, proiecte şi probleme ale oraşului

Costel Aurelian Dumitraşcu

Consilierii locali din Năvodari sunt convocaţi luni, 13 martie, în şedinţă ordinară, pe ordinea de zi fiind înscrise 10 proiecte. Printre altele, consilierii urmează să aprobe trecerea din domeniul public al judeţului în domeniul public al oraşului a unui imobil situat pe strada Sănătăţi. Este vorba despre imobilul care urmează să devină centru de sănătate al oraşului, şi pentru care şi-au dat deja votul şi consilierii judeţeni. Până la şedinţa cu pricina, am dorit să aflăm şi cum se descurcă cel mai tânăr consilier local al oraşului Năvodari, Costel Aurelian Dumitraşcu (PMP), cum vede acesta activitatea consiliului, care sunt problemele oraşului, dar nu numai.

Reporter: Eşti cel mai tânar consilier de la Năvodari. Ce părere ai despre administraţie?

Costel Dumitraşcu: Ai o responsabilitate uriaşă când faci parte dintr-un grup de 20 de oameni care pot lua decizii care să afecteze soarta a 40.000 de locuitori şi te gândeşti de cel puţin trei ori înainte de a vota proiectele de pe ordinea de zi. Însă cel mai plăcut sentiment este atunci când reuşeşti să îţi pui amprenta asupra unui proiect sau să vezi cum ideile tale prind viaţă. Per total, administraţia este frumoasă. Sunt o persoană deschisă şi comunicativă, iar oamenii au înţeles asta. Zilnic primesc mesaje de la persoane care au probleme sau au nevoie de anumite răspunsuri. Pe toţi i-am ajutat cu tot ce am putut, chiar dacă uneori a fost vorba doar despre o informaţie. Numărul meu de telefon este afişat public şi îmi fac mereu timp să vorbesc sau să mă întâlnesc cu năvodarenii.

Rep.: Încă din 2013, de când te-ai implicat în politică, ai avut tot felul de acţiuni împotriva conducerii oraşului. Cum te înţelegi acum cu ceilalţi consilieri?

C.D.: Deşi sunt consilier de opoziţie în cadrul CL Năvodari, consider că nu am fost deloc un gică-contra, ba chiar am votat pentru toate proiectele benefice oraşului şi năvodărenilor. Nu am ţinut niciodată cont de culoarea politică a celui ce a iniţiat proiectul şi niciodată n-am primit ordin de la partid despre cum să votez.

Rep.: Ai adus vorba despre proiecte şi idei. Ce realizări personale ai până acum?

C.D.: Ţinând cont de faptul că sunt consilier de opoziţie şi nefăcând parte din majoritate, îmi este destul de greu să vin cu proiecte mari ce vizează şi investiţii pe măsură. De aceea, cel puţin pentru moment, am hotărât să încep cu lucruri mai mici, dar importante. În oraşul Navodari se construiesc constant locuri special amenajate de parcare, însă tot nu facem faţă parcului de maşini al oraşului aflat în continuă dezvoltare. Situaţia este agravată de sutele de maşini abandonate sau fără stăpân pe domeniul public al oraşului, maşini pentru care nu se plătesc nici măcar impozite, în unele dintre ele ajungând chiar să crească vegetaţie.

Avem legea 421/2002 care ne permite în termen de 10 zile de la somaţie să ridicăm maşinile de pe domeniul public, să le depozităm iar dacă nu sunt revendicate, acestea vor trece de drept în proprietatea Primăriei şi vor fi valorificate. La acest proiect m-am bucurat de susţinerea tuturor colegilor din Consiliul Local pentru a transpune pe plan local prevederile acestei legi printr-o hotărâre de consiliu. Dacă tot am început să vorbim despre maşini, o altă problemă în Năvodari este şi cea cu parcatul autovehiculelor în imediata apropiere a trecerilor de pietoni sau a intersecţiilor periculoase.

Da, înţelegem că s-a mărit parcul de maşini din oraşul Năvodari, pe timpul sezonului este şi mai aglomerat, dar nu este în regulă să punem viaţa pietonilor în pericol. Nu rareori mi s-a întâmplat şi mie să-mi sară pietoni în faţa maşinii şi să îi văd destul de târziu din cauza maşinilor parcate foarte aproape pe trecere, uneori chiar şi pe ea. Am făcut demersuri pentru a se haşura zone de parcare interzisă în apropierea trecerilor de pietoni mai aglomerate şi înainte de intersecţiile periculoase.

Astfel sper că vom reuşi să evităm eventualele nenorociri din trafic. Acum că s-a votat şi proiectul cu ridicatul maşinilor, treptat se va elibera spaţiul public, şi sper ca cei ce obişnuiau să parcheze lângă trecerile de pietoni sau intersecţii să-şi găsească uşor alte locuri. Un alt proiect este organizarea unui „Târg de Suveniruri” în oraşul Năvodari. Titlul poate suna banal, însă în proiect am făcut un plan detaliat prin care îmi doresc să atrag turiştii care se cazează la Phoenicia, Hanul Piraţilor, Mamaia Nord, Tabără sau prin Năvodari să rămână în oraş şi să nu mai plece să se distreze în Mamaia sau Constanţa.

Avem şi noi pe raza oraşului restaurante şi cafenele iar seara multe dintre ele se transformă în cluburi. Dacă vor să se plimbe, o pot face şi prin Năvodari, avem un oraş destul de frumos şi de curat. La acest târg îmi doresc să se vândă căt mai multe suveniruri imprimate cu Năvodari pentru ca turiştii să îşi aminească mereu cu drag de oraşul nostru şi să ne promovăm constant. Şi pentru iubitorii de animale am pornit demersurile să facem un mic loc de joacă. De fapt, exagerez când spun loc de joacă. Este mai mult un ţarc îngrădit în care cei ce deţin câini pot veni cu aceştia şi să le dea drumul să se joace în siguranţă. Astfel nu vor mai fi nevoiţi să meargă cu patrupedele şi să le dea drumul prin parcuri în apropierea copiilor.

În plus, nici nu este igienic să-şi facă nevoile pe lângă locurile de joacă ale celor mici. Dacă acest ţarc pentru câini va avea succes, voi propune să se mai facă şi altele. Dacă tot am adus în discuţie acest subiect al câinilor, voi puncta puţin şi despre cei comunitari. Incă din vara anului trecut mi-am dorit să predăm serviciul de Ecarisaj al oraşului către un ONG care să îngrijească câinii adunaţi de pe străzi şi să îi pregătească pentru adopţii. ONG-ul l-am găsit, sunt nişte doamne minunate chiar din Năvodari, dar din păcate legislaţia din România nu ne-a permis să facem exact ce ne propusesem. Totuşi, mă bucur ca periodic ONG-ul reuşeşte să scoată câini din Ecarisaj şi să îi trimită spre adopţie prin toata Europa. Chiar înainte de Crăciun au reuşit să trimită spre adopţie absolut toţi câinii de acolo, au fost în jur de 40 de suflete.

Rep.: Legat de acest subiect, ce crezi că este de făcut pentru stoparea înmulţirii câinilor fără stăpân?

C.D.: Pentru a stopa înmulţirea câinilor comunitari nu este de ajuns să îi adunăm de pe străzi şi să îi ducem la Ecarisaj. În primul rând, trebuie făcută o acţiune de sterilizare gratuită în masă pentru toţi câinii de rasă comună sau metis cu stăpân din oraş, mai ales în zonele rurale ale oraşului. Cei mai mulţi câini comunitari de acolo vin, de la înmulţirea câinilor cu stăpân cu alţi câini de pe străzi, iar ulterior puii rămân pe străzi. Conform legii, stăpânii acelor câini sunt obligaţi să îşi sterilizeze câinii, altfel riscă să fie sancţionaţi usturător.

Ei bine, dacă Primăria ar organiza o acţiune de informare asupra acestui lucru şi le-ar oferi ca alternativă acestor oameni să le fie sterilizaţi câinii gratuit, consider că ar accepta cu toţii. În al doilea rând, ar trebui să se organizeze pânde ale autorităţilor în zona Petromidia, Mamaia Nord şi Sibioara unde vin periodic maşini şi abandonează câini din alte localităţi. Dacă s-ar prinde câteva persoane care fac asta, ar fi sancţionate drastic conform legii şi s-ar mediatiza, am avea şanse mari să nu se mai repete. Iar în al treilea rând, avem nevoie un site sau de o pagină de facebook a Biobazei Năvodari unde să se promoveze adoptatul căţeluşilor care sunt adunaţi de prin oraş. Pe viitor poate chiar şi colaborări cu ONG-uri care se ocupă cu adopţia animalelor în străinătate.

Rep.: Ce poţi să îmi spui despre sportul de la Năvodari, având în vedere că faci parte dintr-o comisie a CL care se ocupă şi de această latură?

C.D.: În cadrul Consiliului Local Năvodari activează patru comisii de specialitate. Eu sunt preşedintele comisiei pentru învăţământ, sănătate, cultură, protecţie socială, sportivă şi de agrement. Ca preşedinte în această comisie, nu pot să spun decât că mă bucură faptul că în acest an s-a alocat buget pentru un teren sintetic şi un balon, asta însemnând că vom avea încă două locuri pentru antrenamente şi meciuri.

Îmi doresc ca pe viitor să avem o bază sportivă la Năvodari, să avem antrenori pentru copiii de toate vârstele şi să descoperim cât mai multe talente care să-şi înceapă cariera la CS Năvodari. Echipa mare de fotbal este pe locul al doilea în clasament şi îi felicit pentru acest lucru. Să nu uitam nici de cei de la echipa de Rugby care au victorie după victorie sau de cei de la Kempo care se întorc mereu acasă cu sacoşa de medalii. Susţin toate sporturile şi mă bucur că există părinţi care îşi încurajează copiii să facă sport. Susţin şi cultura, avem copii talentaţi care pregătesc scene de teatru sub îndrumarea profesorilor de la Casa de Cultură Năvodari, însă îmi pare rău că nu au un spaţiu pentru spectacole. Clădirea Casei de Cultura este neterminată, iar accesul în sala de spectacole a fost interzis pentru că nu are aviz de funcţionare.

Rep.: Şi ce se va întâmpla mai departe cu această clădire?

C.D.: Au venit reprezentanţi de la ISU pentru a vedea în ce stadiu este sala, a venit şi un arhitect care a promis că în cel mai scurt timp va face proiectul, sper că vom avea parte de un proiectant serios şi de fonduri. Cât despre terminarea celorlalte etaje ale Casei de Cultură, sunt slabe şanse să ne descurcăm cu bani de la bugetul local, singurele speranţe vor fi ajutoarele de la Consiliul Judeţean sau de la Guvern. Însă asta vedem pe viitor, măcar sala de spectacole să o putem folosi cât mai repede. Revenind la întrebarea anterioară, ţin să punctez că şi pe ramura de social progresăm, în sensul că nu vom mai împărţi pachete cu alimente, ci tichete valorice, iar cu acestea persoanele nevoiaşe îşi pot cumpăra exact alimentele de care consideră ele că au nevoie. Este o idee lansată în Constanţa încă din 2012 şi pusă în practică abia din 2016. Sper ca beneficiarii acestor tichete să fie încântaţi de schimbare, este o măsură pentru binele lor.

A.C.

sâmbătă, 11 martie 201714569
Comentarii

02Triplet(13 mar 02:51)
Don Juanyto bombardieru !!!
25Anonimus(12 mar 16:54)
Niste inculti care habar nu au ce inseamna tot ceea ce a vorbit Dumitrascu sunt toti cei care au inceput sa jigneasca aiurea si fara rost. Rusine sa va fie la toti. Habar nu aveti cu ce se mananca politica, insa de comentat nu va intrece nimeni. Rusineeee!!!
05Prieten(12 mar 11:02)
Degeaba vrei tu dumitrascule sa faci multe daca nu ai cu cine, toti aialalti sunt impotriva ta
12din oras(12 mar 06:52)
dinpacate consilieri ca pindici, stan ,comansi ceilaltipsdisti care au doar interese si nu-i duce nici capul au majoritatea
23Cocuta(11 mar 21:54)
Bravo domnule Dumitrascu....sper sa sjungi cit mai departe....
43Chiorul Nelson(11 mar 19:42)
Domnilor,sunt familiarizat cu IQ-ul Psdeilor,nu sunt reactivat.Sunt la fel ca si dvs.un simplu cetatean al acestui oras iar dorinta mea este sa fiu reprezentat cu demnitate in administratie Regret ca acest Tilica este tanar si am pretentii,in rest sa aveti o primavara frumoasa!
24Batranul.....(11 mar 19:42)
Fratilor, va admir si va respect,dar constat ca multe comentarii contin un limbaj acid, denigrator la adresa unuia sau altuia.Sunt convins,ca aceste lucruri sunt trecatoare si ca puteti fi comparati cu o mare orchestra ,in care fiecare isi face bine treaba la unison si interpretand aceiasi partitura ,dupa care navodarenii sa danseze cu placere si sa aplaude copios.Sa fiti iubiti, dragii mosului!!!
14Patriot(11 mar 19:25)
Dac ai bile, nu galci, fa ceva cu trotuarele din zona de vile. Privirea ta este al unui om care a ajuns prea devreme pe un post care-l depaseste. Iti dorersc succes daca vrei intradevar safaci ceva pentru oras. Daca esti doar fiu de ciolanari, f.y.mot.
32Liviu stan(11 mar 19:16)
Dumitrascule pana o sa ajungi tu la nivelul nostru mai ai nevoie de vre o cateva mandate copile
12Daniela(11 mar 19:14)
Daca nu esti jignit, inseamna ca nu esti important. Continua tot asa!
14Altcineva(11 mar 19:04)
Bai Nelson, el spre deosebire de consilierii PSD stie sa scrie si sa citeasca
34cineva(11 mar 18:57)
daca ma uit la poza il vad pe prostu" de penu alaturi de dobitocul de dumitrascu...ce oras frumos!
24Marian(11 mar 18:53)
Uite cum s-au activat latraii sa jigneasca
05Pt NELSON(11 mar 18:12)
Te-ai intors de la ski Nelson?Sper sa ajungi luni la sedinta C.L.Navodari.
51Nelson(11 mar 18:01)
Castel pune mana pe carte esti boul baltii,cum poti spune "un grup care pot lua decizii,care sa afecteze soarta a 40 000 locuitori"Vrei sa stii care-i exprimarea corecta? Grup de 20 oameni care poate lua decizii,sa influenteze soarta a 40 000 ...Esti varza cine va pune acolo?Chelaru mai vrei performanta cu paparude genul astuia...
26LABAGIU(11 mar 17:50)
O LABA TRISTA, HA HA HA un repetent
14Cetatean(11 mar 17:35)
Un dobitoc
04Vio(11 mar 14:57)
Daca tot te doare de navodari fa o plimbare si pe prelungirea recoltei
12gogu(11 mar 13:11)
ma bucur ca te implici pentru oras si nu iesi prin oras doar in campanie
02Varsta nu contea-za !(11 mar 11:05)
daca are bani sa satisfaca primaru si cativa cetateni de prin preajma si bineintelesdin ce familie se trage asta fiind punctul forte, caci datorita relatiilor se poate ajunge chiar in parlament si ..... tot asa !
23Pentru cetatean(11 mar 10:39)
Cand o sa ai tu macar un sfert din implicarile lui, abia atunci sa iti permiti sa il jignesti. Domnu Dumitrascu este singurul care ne raspunde si ne ajuta mereu cand avem probleme, nu ca altii
32cetatean(11 mar 10:32)
daca spuneti ca este cel mai tanar, eu spun ca este o JAVRA si ordinara.
04Mady(11 mar 10:12)
daca faci ce ai spus in legatura cu cainii cu si fara stapan esti tare..ai fi primul din Romania..pana la fapte doamne ajuta!!
13Adrian(11 mar 09:00)
Bv dl consilier, exemplu si pt restul care nu dau doi lei!
34matei(11 mar 06:38)
consilierii mei se ocupa de proiectele unde ne iese ceva,de exemplu acum ii dam 1200 de metrii in oras la 8 lei metru lui soacra lui ilie ,stan,damian
23Johnny(11 mar 00:41)
Bravo Janee !
06anca(11 mar 00:37)
cand incep sa se ridice masinile? si pe albinelor sunt masini abandonate de ani de zile
04Gabriel(11 mar 00:32)
Si in parcare la scoala3 sunt masini abandonate, asteptam sa se elibereze locurile de parcare
210navodarean(11 mar 00:30)
mai exista si alti consilieri in afara de dumitrascu ? pe facebook e activ, pe teren vine mereu cand sunt probleme, restul ce fac....
mai mult...Replica
21 mai 00:00ReplicaFiul unui consilier local, URMĂRIT în TRAFIC de polițiști, în Valu lui Traian!

Fiul unui consilier local din Valu lui Traian a avut o noapte.. furtunoasă. Acesta a fost depistat în trafic de către...156

21 mai 10:37ReplicaJALE! Cantinele din port, CONTROLATE la SÂNGE de comisarii de la Protecția Consumatorilor979
21 mai 01:03ReplicaTucan s-a trezit cu 20 de tineri din Palas pe proprietatea de la Năvodari! Au intervenit Poliţia şi firma de pază5530
21 mai 00:00ReplicaSCANDAL în Mamaia! Tânăr DESFIGURAT de un bărbat GELOS: Mi-a ATINS PRIETENA!

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost condamnat de prima instanță la 2 ani cu suspendare pentru săvârșirea...1799

21 mai 00:00ReplicaSe prăbuşesc copacii în Constanţa! Răspunsul de la Spaţii Verzi: Nu există contract pentru acest serviciu!837
21 mai 00:00ReplicaCFR Marfă, obligată să plătească norma de hrană echipajului de pe nava abandonată ‘Eforie’646
21 mai 00:00ReplicaMINCIUNILE unui ŞOFER, PRINS cu PERMIS de CONDUCERE FALS: 'Am completat nişte formulare în Bulgaria'

Un bărbat a fost tras pe dreapta de polițiști, acesta prezentând un permis de conducere fals. A declatat că a...1269

21 mai 00:20ReplicaClaudiu Manda: România are nevoie de patrioţi adevăraţi375
21 mai 00:00ReplicaFUGARUL RADU MAZĂRE A AJUNS LA PENITENCIARUL RAHOVA!1841
21 mai 00:00ReplicaCopii de la centrele de plasament din Constanţa, invitaţi de Semiluna Roşie la tradiţionala Cină de Iftar - VIDEO

250 de copii din centre de plasament din judeţul Constanţa au participat luni, 20 mai, la tradiţionala Cină de...449

21 mai 09:58ReplicaInspectorul CNA de la Constanţa îşi cere drepturile în instanţă. A dat în judecată autoritatea publică296
21 mai 00:00ReplicaMicuţă sportivă din Constanţa, DUBLĂ CAMPIOANĂ NAŢIONALĂ la Ju-jitsu!276
Vremea
23.5°16.6° - 24° marţi, 21 mai 2019
ploaieUmiditate: 52%
Vânt: 3.21 m/s din SSE
Presiune: 1011.58 milibari

Loto
6/49111524252643
5/402522253112
joker31419284413
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 mai 00:00SportAstra Giurgiu a învins-o pe ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 3-2

Astra Giurgiu a învins-o pe ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 3-2 (2-1), luni seara, pe teren propriu, în...173

21 mai 00:00SportLazio - Bologna 3-3. Spectacol pe "Olimpico". Oaspeții s-au salvat de la retrogradare

Bologna va juca în Serie A şi în sezonul viitor. Echipa lui Sinisa Mihajlovic a făcut 3-3 cu Lazio în deplasare şI...149

20 mai 23:53SportFlorian Walter, fostul acționar al lui Dinamo, a murit

Florian Walter a murit duminică, 19 mai, în jurul orei 22:00. Avea 56 de ani. Fostul investitor de la Dinamo, Petrolul...2406

20 mai 23:52SportFCSB - CFR Cluj 1-0. Victorie de palmares a roș-albaștrilor. Teixeira a înscris golul campionatului

FCSB - CFR Cluj 1-0. Roș-albaștrii au obținut o victorie de palmares în fața campioanei. Filipe Teixeira a marcat...523

Local
21 mai 00:00LocalRESTRICŢII DE TRAFIC şi PROGRAMUL evenimentelor de Ziua Constanţei

Orașul nostru este în sărbătoare. „Ziua Constanței” va fi marcată și prin o paradă cu caracter civil și...796

21 mai 02:40LocalȚigări de contrabandă descoperite la bordul unei nave din Portul Constanța

În Portul Constanța Sud Agigea, în data de 19.05.2019, o echipă comună de control, formată din poliţişti de...1008

21 mai 02:40LocalBunuri contrafăcute și nedeclarate în valoare de peste 136.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii...324

21 mai 01:09LocalPieton accidentat în stațiunea Mamaia

Un accident rutier a avut loc în stațiunea Mamaia, luni, 20 mai. Potrivit primelor informații, un pieton a fost lovit...2282

20 mai 02:54LocalAccident rutier în Tuzla

Un accident rutier a avut loc în Tuzla, luni, 20 mai. Potrivit primelor informații, a fost implicată o motocicletă....1155

21 mai 02:36LocalPolițiștii din Eforie și Valu lui Traian, controale în trafic

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian, la data de 20 mai a.c., în jurul orei 8.30, au depistat...784

21 mai 01:14LocalAmenzi de aproape 50.000 de lei, aplicate de Poliția Locală! Mașini pe iarbă, cerșetori și alcoolici, sancționați!

Polițiștii locali au acționat, în sfârșitul de săptămână, care a trecut, în scopul creşterii eficienței...431

21 mai 01:11LocalUn tânăr fără permis, PRINS MORT de BEAT la volan în Palazu!

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție, la data de 20 mai a.c., în jurul orei 00.10, au depistat un bărbat, în...1090

21 mai 01:13LocalSărbătoare la Școala nr. 8 Constanța, cu târg de prăjituri și concursuri sportive

Marți, 21 mai a.c., Şcoala Gimnazială Nr. 8 Constanţa sărbătoreşte cea de a 55-a aniversare ca instituţie de...253

21 mai 01:13LocalGAIȚELE vă așteaptă joi și vineri, la Teatrul de Stat Constanța

Cu prilejul Zilei Constanței, Teatrul de Stat a programat pentru această saptămână două reprezentații ale...282

Politică
21 mai 01:10PoliticăSURPRIZĂ! CÂND AFLĂM DECIZIA INSTANŢEI ÎN CAZUL LUI DRAGNEA

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care judecă apelul lui Liviu Dragnea în...557

21 mai 02:50PoliticăLia Olguța Vasilescu, mesaj ciudat înainte de aducerea lui Radu Mazăre: „Credeți că PSD îl aduce? Seamănă cu rețeta din 2016“

Radu Mazăre urmează să fie repatriat, luni seara, după ce a fost prins și arestat în Madagascar. Fostul primar PSD...1068

21 mai 02:41PoliticăMAE: Peste 4 milioane de buletine de vot, trimise în străinătate pentru cele două scrutine de duminică

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că a finalizat luni expedierea materialelor necesare votării către misiunile...184

21 mai 02:41PoliticăMinisterul Justiţiei: Birchall a dispus la începutul mandatului formarea unei comisii de dialog în urma protestelor din penitenciare

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a dispus, "încă din prima zi de mandat", formarea unei comisii de...278

21 mai 02:39PoliticăPrimăria Municipiului Constanța a început acțiunile de dezinsecție

Mai multe echipe specializate împrăștie în municipiul Constanţa substanțe care au rolul de a menține un nivel...280

21 mai 01:07PoliticăBOMBĂ în alegeri! Mesaj intern atribuit USR: 'Trebuie să creați un incident la vot până la ora 10.00'

Social-democrații au transmis, luni, că au făcut rost de un mesaj intern al USR în care membrii partidului sunt...2684

21 mai 02:38PoliticăConstanţa. Buletinele se pot elibera şi în duminica alegerilor!

Serviciul Evidența Persoanelor din cadrul Primăriei Municipiului Constanța va elibera acte de identitate inclusiv în...313

21 mai 01:07PoliticăAlexandru Mazăre: 'Să aibă și ei parte de dreptatea pe care a avut-o Radu'

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, s-a aflat, în dimineața de luni, 20 mai, la Înalta Curte...4037

21 mai 02:52PoliticăLeancă, omul lui Ponta, laude incredibile pentru Băsescu: Ne-a ajutat foarte mult

Fostul Prim-ministru moldovean Iurie Leancă, locul patru pe lista Pro-România pentru alegerile europarlamentare, l-a...259

21 mai 02:43PoliticăTeodorovici arată spre contractele cu statul ale 'deontologilor ipocriţi': Lideri ai opoziţiei luaţi în vizor

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, lansează acuzaţii grele după ce a participat la sărbătoarea...753

Monden
21 mai 00:00MondenSmiley lansează piesa „Song about nothing“ cu un clip filmat în Los Angeles, alături de versiunea sa 2D

După o carieră de 12 ani plini de lansări de piese despre cele mai profunde teme cu putință, de la dragoste,...143

21 mai 00:00Monden9 ani fără Jean Constantin. Ne-a lăsat roluri memorabile Patraulea, Parpanghel și Ismail

Jean Constantin este considerat unul dintre cei mai mari actori de comedie din țara noastră. A jucat în peste 80 de...152

21 mai 00:00MondenElena Gheorghe își antrenează vocea la fel ca Elvis Presley pentru concertul de la Sala Palatului

Elena Gheorghe se pregătește de show-ul pe care l-a pregătit la Sala Palatului și ne-a dezvăluit care sunt...133

21 mai 00:00MondenMormântul lui Răzvan Ciobanu a devenit loc de pelerinaj

Locul de veci al creatorului de modă Răzvan Ciobanu, aflat în Cimitirul Progresul 1 din Capitală, a devenit loc de...168

21 mai 00:00MondenAlex Velea, schimbare completă de look. Artistul s-a vopsit blond. Iat-o blondă și pe Antonia

De-a lungul timpului, Alex Velea și-a creat câteva tușe personale atunci când vine vorba de aparițiile sale, fanii...207

21 mai 00:00MondenPrinţul William, preşedintele BAFTA, în centrul unor controverse legate de un interviu oferit de tatăl lui Meghan

Interviul pe care tatăl lui Meghan, Thomas Markle, l-a oferit ziaristului Piers Morgan - unul dintre cei mai critici la...146

21 mai 00:00MondenCannes 2019 - Tarantino solicită să nu fie dezvăluit conţinutul filmului său, inclus în competiţia oficială

Cineastul american Quentin Tarantino a adresat o scrisoare deschisă tuturor persoanelor care vor viziona ''Once upon a...127

21 mai 00:00MondenSerialul „Game of Thrones“ s-a încheiat. Ultimul episod, întâmpinat de fani cu bucurie, lacrimi, isterie şi aplauze

Fanii serialului "Game of Thrones" au trăit intens şi cu multă pasiune - strigăte de bucurie, lacrimi, scene de...157

21 mai 00:00Monden„John Wick: Chapter 3 - Parabellum“ înlocuieşte „Avengers“ pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

După săptămâni de staţionare pe prima poziţie a box-office-ului nord-american, "Avengers: Endgame" a cedat primul...138

21 mai 00:00MondenAlain Delon, monstru sacru al cinematografiei, premiat şi omagiat la Festivalul de la Cannes

Actorul francez Alain Delon, un monstru sacru al cinematografiei, a fost deosebit de emoţionat duminică în momentul...150

Mapamond
21 mai 00:00MapamondIgor Dodon nu a fost invitat la ceremonia de învestire a lui Volodimir Zelenski

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu a fost invitat la ceremonia de învestire a noului preşedinte...130

21 mai 00:00MapamondSpania: Separatiştii catalani aleşi în legislativul de la Madrid au ieşit din detenţie pentru formalităţile de înregistrare ca parlamentari

Separatiştii catalani aleşi în parlamentul de la Madrid şi aflaţi în arest preventiv au ieşit luni din...119

21 mai 18:47MapamondSUA: Mii de manifestanţi în Alabama împotriva interzicerii avorturilor

Mii de persoane au manifestat duminică pe străzile mai multor oraşe din statul Alabama (sudul Statelor Unite)...116

21 mai 00:00MapamondRusia/Ucraina: Vladimir Putin nu intenţionează să-l felicite pe Volodimir Zelenski pentru învestirea în funcţie

Preşedintele rus Vladimir Putin nu intenţionează să-l felicite pentru învestirea în funcţie pe noul preşedinte...135

21 mai 00:00MapamondOSDO: Cel puţin 10 civili, inclusiv copii, au fost ucişi în lovituri aeriene ruseşti în provincia siriană Idlib

Cel puţin 10 civili, inclusiv cinci copii, au fost ucişi în raiduri aeriene ruseşti în provincia siriană Idlib...119

21 mai 00:00MapamondBrazilia: 11 persoane au fost ucise într-un masacru comis într-un bar

Unsprezece persoane au fost împuşcate mortal într-un bar din nordul Braziliei duminică după-amiază când mai...117

21 mai 00:00MapamondArmata rusă: Forţele siriene au încetat focul în provincia Idleb

Armata rusă a anunţat duminică că forţele siriene ale preşedintelui Bashar al-Assad au încetat focul ''într-o...121

21 mai 00:00MapamondMii de persoane au manifestat împotriva naţionalismului în mai multe oraşe germane

Mii de persoane au manifestat duminică în mai multe oraşe germane, între care Berlin şi Frankfurt, împotriva...119

21 mai 00:00MapamondEgipt: Cel puţin 17 răniţi, într-o explozie care a vizat turişti în apropierea piramidelor

Cel puţin 17 persoane, originare din Egipt şi Africa de Sud, au fost rănite duminică într-o explozie care a vizat...121

21 mai 18:34MapamondTurnul Eiffel, evacuat din cauza unei persoane care a încercat să escaladeze edificiul

Turnul Eiffel şi spaţiul din jurul său au fost evacuate luni după-amiază din cauza unei persoane care a escaladat...118

Sănătate
18 mai 01:39SănătateRujeola face ravagii în 13 județe din țară și în București

Alte 83 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate, în ultima săptămână, în 13 judeţe şi în...421

18 mai 00:10SănătateHoria Ţuţuianu despre Spitalul Regional: Singura cerinţă pe care am avut-o şi o am este ca acesta să fie în Constanţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu a susţinut vineri, 17 mai a.c., o conferinţă...796

18 mai 00:10SănătateSpitalul Județean Constanța s-a alăturat campaniei „Salvează vieți: igiena mâinilor”

Micuții pacienți din secțiile Pediatrie și Chirurgie Pediatrică dar și însoțitorii lor au participat, vineri, 17...438

18 mai 00:11SănătateLecții despre infecția cu HIV/SIDA și stand-up comedy în școlile din Constanța

Aproximativ 1.500 de elevi din județul Constanța vor participa luna aceasta la sesiuni educative pentru prevenirea...431

17 mai 00:00SănătateCongresul Național de Anatomie aduce medici de renume la Constanța!

Constanța găzduiește, în perioada 16 – 18 mai a.c., a XX-a ediție a Congresului Național de Anatomie, eveniment...476

11 mai 17:50SănătateIntervenție chirurgicală dificilă, realizată la Spitalul Județean Constanța

Un bărbat de 30 de ani, adus în stare critică la UPU Constanța, în urma unui accident rutier petrecut în Tulcea, a...3729

10 mai 17:50SănătateCentrul medical Pozimed a fost preluat de Rețeaua Regina Maria

Reprezentanții Rețelei de sănătate Regina Maria au anunțat, joi, 9 mai a.c., preluarea Centrului medical Pozimed,...1820

8 mai 17:51SănătateLinie laparoscopică videoghidată, la Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia are o nouă linie laparoscopică videoghidată de ultimă generație, achiziționată cu...859

4 mai 18:05SănătateEchipamente moderne pentru Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia va beneficia de o nouă unitate de laparoscopie. Aceasta a fost achiziționată și donată...1032

3 mai 01:13SănătateMii de pacienţi, prezenţi la Spitalul Judeţean Constanţa în minivacanţă

Mii de pacienți, investigați și tratați la SCJU Constanța, în timpul minivacanței de Paște și 1 Mai. 868...929