REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.6° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

INTERVIU cu Ionuţ RUSU, VIITORUL VICEPRIMAR al Constanței! VIDEO

INTERVIU cu Ionuţ RUSU, VIITORUL VICEPRIMAR al Constanței! VIDEO

Replica API 9 octombrie 2020 | 00:09 13192

A intrat în Consiliul Local Municipal Constanța din dorința de a creşte calitatea vieţii constănțenilor, alături de noua conducere liberală, şi pentru a aduce consiliul mai aproape de oameni. Vorbim despre Ionuț Rusu, un liberal convins și hotărât să schimbe, alături de echipa sa, Constanța și să o aducă cu fața la mare, acolo unde-i este locul. Într-un interviu acordat ziarului Replica, proaspătul consilier a vorbit despre campania electorală, totodată a făcut o retrospectivă alegerilor locale, dar a lămurit și informația care vuiește pe rețele de socializare: va fi sau nu noul viceprimar al Constanței?!

Ionuț Rusu a deschis lista de consilieri locali PNL pentru alegerile din 27 septembrie. A făcut parte din echipa care a muncit, zi și noapte, timp de două luni, pentru a convinge constănțenii că este nevoie de o schimbare la Constanța și, iată, că au reușit.

Rusu: Toate respectele mele pentru domnul primar!

„A fost o campanie lungă, grea, iar, din nefericire pentru unii dintre noi care au intrat pentru prima dată într-o luptă electorală, a fost cu multe atacuri la persoană. Eu am reușit să mă vaccinez vizavi de atacuri nefondate și informațiile care nu au nicio legătură cu realitatea dar, trecând peste toate aceste lucruri, m-am simțit foarte bine în această campanie. Pe domnul primar, Vergil Chițac, îl felicit pentru seriozitatea, modul în care a abordat această campanie și pentru faptul că nu a lăsat nicio secundă educația care îl caracterizează să răspundă atacurilor. Acestea nu au fost puține la adresa lui. 99,99% erau neadevărate. Dânsul a demontat toate acuzele care i s-au adus. Este un primar pentru care ordinea și disciplina nu sunt negociabile. Toate respectele mele pentru domnia sa. Totodată, mulțumesc bunului Dumnezeu și constănțenilor că au votat pentru schimbare”, a declarat Rusu.

Va fi Ionuţ Rusu viceprimarul Constanţei?!

Ionuț Rusu a ținut să lămurească și informația potrivit căreia va fi noul viceprimar al Constanței, din partea PNL. Consilierul local recunoaşte că încă se poartă negocieri și oricare dintre colegii săi este potrivit pentru a ocupa această funcție. Însă, dacă va fi nominalizat, va fi onorat, spune el.

„Să știți că nu numai numele meu este vehiculat în această funcție de viceprimar, dar pot să vă asigur de un singur lucru. Şi anume, fiecare dintre noi, cei 10 consilieri, suntem mai mult decât onorați să primim această funcție de viceprimar. Oricare dintre colegii noștri poate face acest lucru cu succes. Eu sunt în echipa PNL și, dacă partidul îmi va cere, voi fi onorat. Deocamdată, negocierile nu s-au terminat. Eu nu vreau să vorbesc despre mine pentru că nu am fost încă nominalizat pentru această funcție”, a explicat liberalul.

Dar ce calități ar trebui să aibă viceprimarii?

În viziunea lui Rusu, a fi viceprimar înseamnă să poţi, să vrei, să fii pregătit. „Viitorul viceprimar al Constanței, oricare ar fi el din partea PNL, trebuie să fie unul dintre consilierii care să își dorească acest lucru, pentru că așa cum îl știu eu pe domnul primar, la dânsul nu există „nu se poate” sau „mai târziu” și este un om foarte sigur pe el. Ştie ce își dorește și ce vrea de la viceprimarii lui. Un viceprimar trebuie să fie alături de domnul Vergil Chițac, 24 de ore din 24, trebuie să știe ce are de făcut, trebuie să fie pe teren, trebuie să îl informeze pe domnul primar de realitățile din Constanța și nu doar să îi spună ceea ce vrea el să audă. Drept urmare, cei care vor fi numiți sub domnia sa trebuie să fie pregătiți pentru foarte multă muncă. Toți suntem pregătiți, așteptăm DOAR de vreo 20 de ani să facem acest lucru.”, a mărturisit consilierul.

Vom face lucruri care vor face istorie

Ionuţ Rusu spune că este pregătit, alături de echipa sa, să redea strălucirea Constanţei, aşa cum au promis în campanie. „De-a lungul anilor am asistat la vânzarea de spații, la acordarea de PUZ-uri care au fost în detrimentul cetățenilor, uitați-vă cum arată cartierele Constanței și veți vedea că primarii au avut o agendă ascunsă. Se pare că le-a fost mai bine lor decât nouă, constănțenilor. Acum, că oamenii ne-au acordat credit pentru următoarea guvernare liberală, vă spunem că suntem pregătiți pentru a face lucruri care vor face istorie în Constanța. Oamenii au așteptări foarte mari și nu mai pot fi păcăliți. Atunci când au pus ștampila au pus-o cu așteptări și speranțe foarte mari”.

Nu ne dorim să oprim construcţiile, dar nu vrem să mai fie făcute pe spații verzi sau în mod ilegal

Politicianul a mai precizat faptul că unul dintre obiectivele principale ale noii administrații locale o reprezintă construcțiile realizate alandala în Constanța, nemaipermițând mutilarea orașului. „Noi nu ne dorim să oprim construcțiile dar, pe de altă parte, domnul primar nu își dorește ca acestea să mai fie făcute pe spații verzi sau în mod ilegal pentru că ne dorim bunăstarea acestui oraș. Cu cât mai multă populație vine în Constanța și cu cât crește nivelul de trai al constănțenilor, cu atât creşte și nevoia de locuințe și nevoia de spațiu. Veți vedea că orașul se va dezvolta frumos. Până acum, a fost o harababură. Ce are domnul Vergil Chițac este cel puțin o viziune de 20 de ani. Noi ne dorim să creștem acest oraș, să avem o viziune și o strategie”, a mai precizat Ionuţ Rusu.

Despre proiecte...

Referitor la proiectele din Consiliul Local, liberalul a declarat: „Avem, în sfârșit, o cale de comunicare cu primarul. Astfel, foarte multe dintre proiectele pe care colegii le-au avut și în mandatul trecut nu au fost puse niciodată în aplicare. Vom începe cu aceste proiecte pe care domnul Chițac le-a studiat deja și pentru care a fost foarte mâhnit când a aflat că acestea nu au fost puse în practică doar pentru că erau de la PNL. Vom face lucrurile de bun simț și anume, curățenia, securitatea, spațiile verzi și pregătirea pentru iarnă. Domnul primar nu vrea să fie luat pe nepregătite așa cum au fost luate celelalte autorități timp de 20 de ani care ’nu știau că vine iarna’. Pe noi, nimic nu ne va mai lua prin surprindere. Suntem oameni serioși și vrem să facem treabă”.

Iar, pentru cei care vor să știe mai multe despre Ionuț Rusu, ar trebui să știe că este managerul unei firme de crewing despre care spune că este în top 5 cele mai bune din România și că este un profesionist. Mai multe despre CV-ul liberalului puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos. Și tot aici, puteți afla și mesajul transmis de acesta constănțenilor.

Video:

Mirela PASCAL, Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468