REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Investitorul unei construcții cu 6 etaje de pe Aurel Vlaicu vrea supraetajarea imobilului și să transforme parcarea!

Investitorul unei construcții cu 6 etaje de pe Aurel Vlaicu vrea supraetajarea imobilului și să transforme parcarea!

Replica API 2 noiembrie 2019 | 04:26 548

Investitorul care ridică un incubator de afaceri de pe Aurel Vlaicu intenționează să supraetajeje clădirea cu 6 etaje pentru care a obținut, în trecut, autorizația, cu încă un etaj. De altfel, acesta este un procedeu des întâlnit printre afaceriștii în imobiliare care-și modifică, ulterior obținerii autorizațiilor de construire, proiectele prin supraetajarea cu un etaj sau două. Însă, nu toți au norocul de a obține aprobarea privind modificările. Acesta este și cazul societății SC Marcostar Construct Stil SA, care realizarea investiția cu fonduri europene.

Societatea a solicitat Primăriei Constanța emiterea unui certificat de urbanism pentru supraetajare imobil autorizat cu A.C. nr. 931/14.06.2019 cu 20% din suprafața desfășurată a clădirii conform legii nr. 50/1991 - respectiv de la S+P+6E la S+P+7E și schimbare destinație parter din parcare în spații pentru birouri. Numai că, adminsitrația locală nu i-a dat voie. Certificat de urbanism NU poate fi utilizat în scopul declarat pentru: supraetajare imobil autorizat cu a.c. nr. 931/14.06.2019 cu 20% din suprafața desfășurată a clădirii - respectiv de la S+P+6E la S+P+7E +etaj tehnic întrucât nu se încadrează în regimul de înățime. Imobil ar urma să fie construit vizavi de Vivo.

De altfel, așa a procedat și cu imobilul pe care l-a construit pe bulevardul Lăpușneanu 117 A, în zona Parcului Tăbăcărie. Inițial, în 2012, a obținuta utorizația pentru constrcția blocului cu 3 etaje, iar un an mai târziu a solicitar modificarea autrorizațieid e construire prin supraetajarea cu un etaj. Și a obținut-o.

Investiție cu fonduri europene!

Revenind la proiectul de pe Aurel Vlaicu, trebuie precizat faptul că acesta va fi realizat cu fonduri europene. Potrivit fonduri-ue.ro, societatea implementează proiectul cu titlul ”construire imobil S+P+6E, incubator de afaceri Marco, împrejmuire teren și organizare de șantier”, în cadrul Programului Operational Regional 2014 - 2020, Axa Prioritara 2, Prioritatea de investiții 2.1b., locația de implementare a proiectului: Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, Municipiul Constanta, Bulevardul Aurel Vlaicu nr.251, județul Constanta. În cadrul proiectului de finantare, ”societatea va crea o structură de sprijinire şi dezvoltare a afacerilor ce susţine dezvoltarea economică a Municipiului Constanţa, prin valorificarea potenţialului IMM-urilor cu profil de prestare a serviciilor şi crearea de noi locuri de muncă.Obiectivul general al proiectului este sprijinirea dezvoltării economice, sociale şi durabile a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, prin crearea unei structuri de sprijinire şi dezvoltare a afacerilor în judeţul Constanţa, având ca scop atragerea investiţiilor, revigorarea şi dezvoltarea economiilor locale şi regionale”, se mai arată în proiect.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cei din Primarie nu au inteles nimic din condamnarile predecesorilor.
1
0
Fagadau cata spaga ti ai luat prin interpusi atatia ani de parnaie o sa ti ei !
2
0
e marco chim care are si blocurile de linga cu nevasta la primarie rusine!!!
5
0
produce doar jefuirea banilor europeni in buzunarele borfasilor.
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108