REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Ioan Picu, candidat PNL pentru un post de consilier județean, a intrat în politică datorită lui Florin Mitroi. Video

Ioan Picu, candidat PNL pentru un post de consilier județean, a intrat în politică datorită lui Florin Mitroi. Video

Andreea VLAICU 22 mai 2024 | 00:00 2108

Ioan Picu, candidat PNL la Consiliul Județean și totodată cel mai „proaspăt” politician, s-a aflat în cursul zilei de marți, 21 mai a.c., în studioul Replica, unde a acordat un interviu, în cadrul căruia a dezvăluit motivele care l-au determinat să intre în politică, după peste 15 ani de antreprenoriat. Totodată a vorbit și despre planurile sale pentru județ.

Ioan Picu, candidat PNL pentru un post de consilier judetean, a intrat in politica datorita lui Florin Mitroi. Video

În debutul interviului, Ioan Picu, candidat din partea PNL la Consiliul Județean, a dezvăluit motivele care l-au determinat să în politică. Florin Mitroi, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Constanța, este unul dintre acestea. „Nu a fost visul meu de mic să intru în politică. Nu cred că am muncit înspre această direcție. Candidatura lui Florin Mitroi la funcția de președinte al Consiliului Județean m-a determinat să accept invitația acestuia fără să mă gândesc de 2 ori, cu toate că nu m-am gândit niciodată, până acum, la politică”, a spus acesta. În continuare, Ioan Picu a relatat că se simte pregătit pentru a dezvolta județul. „Cu siguranță intru în politică să mă implic. Intru pentru că vreau să-mi pun cunoștințele pe care le-am acumulat în cei 15 ani de experiență pe care îi am în domeniul ospitalității. Fac comerț, turism, restaurante, evenimente. Această invitație a venit la momentul perfect. Am experiența necesară să pot să îmi pun amprenta spre dezvoltarea județului”, a adăugat Picu.

Video 1:

Ioan Picu: Legea nu este în favoarea operatorului economic

Ioan Picu este revoltat din cauza legilor care au fost schimbate pe timpul sezonului estival, astfel defavorizând operatorii economici. „S-au schimbat regulile jocului în timpul jocului, adică în timpul sezonului estival. Înainte să ni se termine contractul ne-au pus să dărâmăm. Ulterior a trebuit să construim. Legea nu este în favoarea operatorului economic. Anul trecut -am implicat în mod direct și am luat legătura cu Ministerul Mediului, cu Apele Române și cu tot ce ține de această activitate a noastră cu plajele. Mi-am dat seama că se poate. Am reușit să dăm o Ordonanță de Urgență să se poată debloca turismul, că altfel era blocaj anul trecut. Am fost implicat în mod direct în grupul de lucru care a lucrat pe această temă”.

Ioan Picu, despre lista de candidați la Consiliul Județean

În cadrul interviului, Ioan Picu a vorbit și despre ceilalți candidați la Consiliul Județean. „Alături de mine pe listă, în această ordine, urmează Răzvan Filipescu, care nu este nou în politică, este nou în PNL. Este tânăr și este o persoană foarte capabilă și dornică de schimbare. Rezonez foarte mult cu această persoană. Îmi place foarte mult de el, are energie. După acesta, Alexandru Pintilie, proprietarul de la Hanul cu Pește și Madame Margo, deci tot în domeniul ospitalității. A dezvoltat businessurile de la 0. Am început în același an amândoi afacerile. El le dezvoltă la un nivel foarte mare. Putem spune că a pus Constanța pe harta bunei dispoziții. Următorul pe listă este Adnan Mustafa, medic cardiolog, școlit în Franța, întors în România. Acum profesează, este unul dintre singurii 3 medici din Constanța care face operații pe inimă cu o tehnologie nouă. Eu i-am propus să se implice în politică. Nu a stat o secundă pe gânduri, cu toate că timpul lui este foarte limitat. Când stăm la masă pleacă pentru că îi sună telefonul că are un infarct. Are energie foarte multă. Asta definește lista: energia. Suntem tineri și vrem să schimbăm, să ne implicăm”, a relatat Picu.

Ioan Picu, candidat PNL pentru un post de consilier judetean, a intrat in politica datorita lui Florin Mitroi. VideoIoan Picu

Ioan Picu: Este irelevantă sigla, este vorba despre oameni

Referitor la proiectele deja scrise, Picu a spus că echipa PNL le va analiza și le va implementa, dacă sunt bune. A relatat că partidul nu are orgolii și că nu contează culoarea partidului. „Cu siguranță există proiecte deja scrise de colegii noștri sau de ceilalți, deci nu neapărat PNL. O să le analizăm. Din punctul meu de vedere, este irelevantă sigla. Este vorba despre oameni. Dacă unul din alt partid a avut o viziune sau a avut un proiect foarte ok, o să le analizăm. Nu avem orgolii. Cel puțin asta este mentalitatea mea”, a spus Picu.

Video 2:

De ce trebuie să voteze constănțenii lista PNL?

Legat de motivul pentru care locuitorii Constanței trebuie să voteze lista PNL pentru Consiliul Județean, Picu a spus că este „simplu“. „Votează schimbarea de mentalitate, nu schimbarea de oameni. Venim cu o mentalitate adaptată zilelor noastre. Ne putem implica în mod direct înspre a schimba modul de lucru cu care vom colabora. Nu modul de lucru total este greșit. Să înțelegem, nu este acum rău și noi venim cu binele. Nu. Vom veni și vom pune amprenta unde simțim că este decalaj: partea de turism, cultură. Până acum nu m-am referit la ceva ce nu știu să fac, la drumuri, poduri, apă, canale. Eu vorbesc de strict unde sunt tehnocrat, unde am experiență”.

Ioan Picu: De ce să atragem investitori străini?

Potrivit vorbelor sale, Picu dorește să ofere inițial șanse investitorilor români pentru a dezvolta județul, ca mai apoi să le ofere celor străini. „Am auzit la alți contracandidați că vor să atragă investitori străini. De ce să îi atragem pe cei străini, când noi îi avem pe ai noștri? Trebuie să creăm comunitatea noastră. Trebuie să le oferim șansă și celor străini, bineînțeles. Dar trebuie să ajutăm investitorii români”, a spui Ioan Picu.

Mai multe, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Comandat de partidul PNL - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240015

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436