REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Iohannis dă instrucțiuni în cazul Portului Constanța

Iohannis dă instrucțiuni în cazul Portului Constanța

Replica API 21 septembrie 2022 | 00:00 1500

Capacitatea Portului Constanţa trebuie îmbunătăţită sau cel puţin adaptată condiţiilor actuale, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis, care şi-a exprimat speranţa menţinerii înţelegerii privind tranzitul cerealelor din Ucraina pe Marea Neagră.

"Lucrurile ţin de capacitatea logistică şi ea este oarecum limitată, drumurile sunt cele pe care le ştim, căile ferate sunt cele pe care le ştim şi aici deja Guvernul a făcut o investiţie importantă pentru a permite aducerea vagoanelor de tren pe linie lată, cum este în Ucraina, la noi în port. Este clar că trebuie îmbunătăţită sau cel puţin adaptată condiţiilor actuale capacitatea Portului Constanţa, care este cel mai mare port pentru exportul grânelor din Ucraina, dar aceste lucruri nu se schimbă de pe o lună pe alta. Ceea ce am făcut noi până acum a fost să facilităm cât de mult se poate pe infrastructura existentă, de aceea am salutat şi acea înţelegere facilitată de secretarul general al ONU pentru a permite exportul de grâne pe Marea Neagră direct din Ucraina. Lucrurile trebuie să fie diversificate, noi lucrăm în continuare la îmbunătăţirea infrastructurii logistice în România, sper să se menţină înţelegerea pe tranzitul pe Marea Neagră (...). Ucraina este un furnizor de prim rang pentru alimentaţie pe plan global", a spus președintele, relatează Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis conduce delegaţia României care participă, marţi şi miercuri, la New York, la segmentul la nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Vizita şefului statului în Statele Unite ale Americii va include şi o deplasare la San Francisco (California), joi şi vineri, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
niciodata lideri carora sa le pese de romani! Caracter romanesc, de cacat!
1
0
Liniile ferate din port peste 50% sunt blocate de vagoane dezafectate. Nimeni nu ia nici o initiativa pentru eliberarea liniilor.
0
0
E bine si sa fii empatic cu tarile lumii,insa pana acolo,unde este empatia lui Iohannis fata de majoritatea romaneasca,saraca aproape de limite? Rupti in cur,ne facem griji de altii. Sau e rezultatul detasarii lui Iohannis fata de realitatile romanesti,mai mult ca sigur.
0
0
ne-ati omorat cu ucrainenii vietii. portul ala facut de Ceausescu asa cum il stiti este depasit oricum si fara ucraineni mai dihai si cu ucrainenii acum. infrastructura strazile din port sunt mici si sunt praf. Nu parcari ,NU grupuri sanitare , nu, nu, si iar nu
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212