REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Iohannis, despre procentul de 11% pentru majorarea pensiilor avansat de premier

Iohannis, despre procentul de 11% pentru majorarea pensiilor avansat de premier

Virgil STOIAN 7 octombrie 2022 | 00:00 841

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat cu privire la procentul de 11% avansat de premierul Nicolae Ciucă pentru majorarea pensiilor, că această creştere trebuie să se încadreze în bugetul pentru pensii, atât timp cât există un anumit buget pentru acestea.

 

 

Klaus Iohannis

„Trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt în realitate, atâta vreme cât pensiile de stat au un anumit buget, creşterea trebuie să se încadreze în acest buget. Ori datele acestea sunt la Ministerul Finanţelor şi la Guvern. Solicitarea mea către Guvern a fost să creştem pensiile şi salariile şi să nu lăsăm oamenii să poarte singuri povara inflaţiei, dar cu cât se realizează această creştere, trebuie să se calculeze la Finanţe şi la modul mai general în Guvern”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat joi la Praga dacă e îndestulător procentul de 11% pentru creşterea pensiilor avansat de premierul Ciucă, în condiţiile în care inflaţia e cu mult peste 11%.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni, că în şedinţa conducerii PNL a fost discutat procentul cu care pot fi majorate pensiile, astfel încât să nu producă un deficit mai mare pe bugetul de pensii.

„În acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%”, a mai spus premierul, el arătând că la Ministerul Muncii există grupul de lucru care trebuie să vină cu propunere concretă pe cifre.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ESTE O BATAIE DE JOC SI O INSULTA LA ADRESA OAMENILOR CARE AU MUNCIT CU ADEVARAT LA VIATA LOR. CU MULT NOROC, 11% O SA MAI LUATI VOI LA ALEGERI NENOROCITILOR. PENTRU VOI CARE NUMAI MUNCA NU FACETI SE GASESC BANI INTOTDEAUNA DAR PENTRU AMARATII DE PENSIONARI NU SE POATE. DEGEABA VA SPUN SA VA FIE RUSINE PENTRU CA NU CUNOASTETI ACEST SENTIMENT. LICHELELOR!
2
0
Cum ati ajuns la un asemenea procent,cred ca normal si cinstit ar fi fost ca demnitare sa beneficieze de un procent de 10% si pensionarii de pana la 3500 de lei cu 25%,Unde este echitatea ,cand un pensionar obisnuit primeste 100 iar unu cu pensie nesimtita 500.
2
0
pe iohanis nu l deranjeaza si nici pe sutele de parlamentari, guvernanti , magistrati etc. etc. pentru ei 11% e ...cafeaua de dimineata! oprimesc, o beau si zatul il arunca ...amarastenilor!
4
0
"majorarea pensiilor, că această creştere trebuie să se încadreze în bugetul pentru pensii, atât timp cât există un anumit buget pentru acestea." I AL UN GIT,BINE CA AU FOST BANI PT MARIRILE VOASTRE.LEPRE SI ATIIIT.SA VA MAI VOTEZE DKU.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212