REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Iohannis: În acest moment nu discutăm la nivel de conducere a statului despre un aşa-numit lockdown

Iohannis: În acest moment nu discutăm la nivel de conducere a statului despre un aşa-numit lockdown

Replica API 22 octombrie 2020 | 00:00 1205

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că în acest moment nu se discută la nivelul conducerii statului despre închiderea tuturor activităţilor.

Klaus Iohannis

"În acest moment nu discutăm la nivel de conducere a statului despre un aşa-numit lockdown, adică închiderea tuturor activităţilor, ci căutăm soluţii care permit îngrădirea răspândirii virusului, dar în acelaşi timp continuarea activităţilor esenţiale. În definitiv, este nevoie, oricât de îngrijoraţi am fi - şi eu sunt foarte îngrijorat - să găsim un fel de a continua cu toate că avem această pandemie. În această abordare trebuie să încadrăm şi continuarea democraţiei în România. Fără alegeri nu există democraţie. Avem pandemie, în acelaşi timp se termină mandatul Parlamentului şi trebuie să mergem să ne alegem un nou Parlament, dar în condiţii foarte speciale", a spus Iohannis într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

El a subliniat că numărul de locuri la terapie intensivă trebuie crescut în spitalele care pot primi bolnavi de COVID.

"Toate acestea trebuie făcute în acelaşi timp, fiindcă a închide ţara, după părerea mea, nu este o soluţie. Ce am face, închidem ţara două săptămâni, după care ce facem? Iarăşi trebuie să începem de la zero şi atunci este evident că trebuie găsit un just echilibru care ne permite să ne continuăm viaţa în condiţii de pandemie. Nu putem să ne gândim că ne întoarcem într-o lună sau două la normalitate. Ne vom întoarce la normalitate dacă avem grijă acum şi peste o lună, şi peste două şi dacă reuşesc oamenii de ştiinţă să găsească un vaccin, sper, destul de repede", a afirmat Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cretinul asta nu mai stie limba romana ,auzi la el...locdaun
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920