REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Iohannis, la CONSTANȚA: Sunt prevăzute sume foarte mari pentru sistemul de SĂNĂTATE PUBLICĂ!

Iohannis, la CONSTANȚA: Sunt prevăzute sume foarte mari pentru sistemul de SĂNĂTATE PUBLICĂ!

Replica API 8 octombrie 2021 | 23:10 3402

Președintele României, Klaus Iohannis, prezent în județul Constanța, a răspuns mai multor întrebări legate de situația în care ne aflăm, fie că vorbim de cea generată de pandemie, de planul politic, dar și de situația din spitalele din țară. Având în vedere că, în urmă cu o săptămână, la Constanța a fost înregistrată tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase, președintele a fost înrebat dacă unitățile spitalicești din România reprezintă un loc sigur.

”Avem foarte mulți specialiști foarte buni, avem medici foarte buni, personal medical foarte bun și ei au toată admirația și considerația mea. Dar, din cauza crizei sanitare, care pune o presiune nemaitâlnită pe întregul sistem de sănătate, pe spitalele din România, din păcate am avut accidente. Aceste accidente, în unele situații, sigur, ar fi putut fi evitate dacă anumite măsuri s-ar fi respectat. E absolut regretabil. Și, absolut, ultima catastrofă pe care am avut-o la Constanța, arată că, pe de o parte, medicii stau 24 din 24 să îngrijească bolnavii și, pe de altă parte, dintr-un accident se pot întâmpla astfel de catastrofe. Dar, de aici să nu tragem concluziile greșite. Spitalele din România, așa cum sunt ele, funcționează cu un personal dedicat”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis

Întrebat când ar putea statul să garanteze siguranța pacienților din spitale, Iohannis a răspuns: ”Situația precară a bazei materiale din majoritatea spitalelor noastre ne este cunoscută și am atras atenția în multe rânduri asupra acestor chestiuni, însă, acum, cu Guvernul liberal și, în special cu Guvernul Cîțu, am găsit și soluțiile. Soluțiile se găsesc în planul național de redresare și reziliență și în fondurile europene, care vor fi folosite, în continuare, în următoarea perioadă bugetară de 7 ani. Sunt foarte, foarte mulți bani. Avem la dispoziție aproximativ 80 de miliarde, din care primele proiecte însumate pe 30 miliarde de euro sunt cele din planul național de redresare și reziliență. Aici s-au prevăzut sume foarte mari pentru sistemul de sănătate publică. Aceste lucruri nu doar le povestim și le deplângem, am făcut ceva foarte concret pentru a ne de o ameliorare semnificativă în sistemul de sănătate din România”, a explicat președintele României.

Video:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru recompense,pentru mortii declarati,pt.numarul de covizi din pix.Ei.... Ce stim noi...
2
0
Zice unul ca avem spital Municipal .Primaria l-a scos din documentele oficiale
0
0
Ia-ti chitacul si pnl-ul din Constanta si duceti-va la dracu , ne-am comvins !
6
1
Multa cuie Iohanis
8
3
Bani multi care vor fi furati tot de voi
9
2
De cine vor fi alocati bani ma?pentru ca orasul Constanta a avut doar primari PSD si se vede cat de bine arata spitalele.
5
3
Vor fi alocati bani dupa ce va fi demis , deocamdata se strang bani pentru buzunar cheltuindu-se enorm cu congresul !
7
4
Programul spital nou
6
0
Chitac la puscarie!!!
8
2
Reparatii rapid spitalul municipal .
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468