REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Iohannis, mesaj de Ziua Maghiarilor: Cultivând armonia interetnică, vom consolida o societate puternică

Iohannis, mesaj de Ziua Maghiarilor: Cultivând armonia interetnică, vom consolida o societate puternică

Replica API 16 martie 2021 | 00:00 1058

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat, luni, un mesaj cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, în care a arătat că, prin cultivarea armoniei interetnice, se va consolida o societate "puternică" şi "prosperă".

Klaus Iohannis

"Pentru dumneavoastră, cetăţenii români de etnie maghiară, ziua de astăzi este una care vă oferă prilejul de a reafirma valorile pe care le preţuiţi şi care v-au unit ca popor, precum şi de a prezenta cu mândrie identitatea care v-a consacrat în istorie şi în cultura universală", a afirmat Iohannis, în mesaj.

Şeful statului a remarcat contribuţia "semnificativă" a minorităţii maghiare din România şi a reprezentanţilor săi politici la paşii importanţi făcuţi de ţara noastră în integrarea europeană, în recuperarea valorilor democratice şi în aşezarea societăţii noastre pe temelia respectului drepturilor omului şi protecţiei minorităţilor.

"Acestea sunt fundamente ale parcursului nostru comun pentru un viitor european, care arată înţelegerea profundă a învăţămintelor trecutului", a evidenţiat preşedintele Iohannis.

El a subliniat că lupta împotriva pandemiei de COVID-19 şi eforturile solidare de depăşire a greutăţilor perioadei sunt o dovadă că românii şi maghiarii pot să-şi fructifice calităţile şi potenţialul uman deosebite.

"Împreună, prin cultivarea armoniei interetnice, vom consolida o societate puternică şi prosperă, un proiect comun în cadrul căruia minoritatea maghiară din România îşi are locul şi contribuţiile sale remarcabile", a evidenţiat şeful statului, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca iohannis va da cacatul la lins ??? Muistilor pesedei !!!
1
1
Doar muie.
3
1
Iar ai aparut mai IOHANUsule fututi MUYANUL ala al TAU KRANTZOMEGA de MAMUT CEL MARE!!!
3
1
Parca anul trecut tipai ca ne ia Ardealul. Acum sunt buni ca te ajuta sa ai guvernul tau.
5
1
E o no pot guverna Co maghiare asta
6
1
Jo no pot kivanok, iohannis!!!
4
1
Esti tradator de tara fiindca de neam nu esti roman. De ce trebuie sa dai mesaj de ziua maghiarilor de pretutindeni? Pentru romani dau vreodata mesaje conducatorii Ungariei?
7
1
... din Bavaria ! Ati nenorocit poporul roman cu Guvernul tau !
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272