REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Iohannis: O imensă tragedie; este important să se afle rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu

Iohannis: O imensă tragedie; este important să se afle rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu

Replica API 16 noiembrie 2020 | 00:00 1189

Accidentul "groaznic" de la Piatra Neamţ a arătat, încă o dată, de ce este absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din România, a declarat, duminică, preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis

"Este o imensă tragedie ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ. Tocmai vin din biserică, unde cu toţii ne-am rugat pentru victimele incendiului. Ce pot să spun: condoleanţe familiilor îndurerate, iar celor care au supravieţuit, însănătoşire grabnică. Este foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu pentru a evita în viitor situaţii similare şi, evident, acest accident groaznic ne-a arătat încă o dată, dacă a fost nevoie, de ce este absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din România", a afirmat Iohannis, la Sibiu, scrie Agerpres.

Şeful statului a menţionat că echipele au început verificarea cauzelor acestui incendiu, adăugând că trebuie trase învăţăminte pentru a preveni astfel de accidente.

Întrebat dacă s-ar putea repeta o astfel de tragedie, Iohannis a spus: "Doamne fereşte! Dar cred că echipele care au mers acolo să verifice cauzele acestui incendiu vor comunica imediat ce se află mersul lucrurilor şi e clar că trebuie trase învăţămintele de aici pentru a preveni astfel de accidente în alte părţi.

"Din păcate, pandemia care a venit peste noi a dus tot sistemul într-o stare de încercare extraordinară şi, cu atât mai mult, tehnicienii trebuie să se asigure că aparatele funcţionează aşa cum trebuie, pentru a preveni incidente similare", a adăugat preşedintele Iohannis.

În incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adica dupa capul tau pentru ce este la spitalul ala"modul cum arata,dotarea si personalul corupt"nu sunt vinovati PSDisti care l-au condus zeci de ani de zile,vinovati sunt PNListi pentru ca din martie ei sunt sefi si accidendul asta s-a produs acum si PNListi sunt ata de vinovati ca trebuie sa isi dea demisia caci asa se rezolva problemele de la S.J.Neamt,bine ma baiatule asa este pentru ca asa vrei tu si PSDisti daca nu pot sa isi impuna vointa pentru ca ii impiedica legea din Romania,nici o problema schimba legea pt.ca asa v-a invata pe voi tatucul vostru penal Liviu Dragnea.
0
0
Arafat ARAHAT KAMILARU de KAKAT ARABU Fugit de acasa! Bai IOHANNIS KAP DE KAL cu o LIMBA K DE VACA esti de tot cacatul
1
1
Ti-am mai spus sa te documentezi inainte sa mananci rahat aici. Citeste pe hotnews sa vezi ca spitalul respectiv a trecut din subordinea CJ in subordinea ministerului sanatatii pe 17 martie 2020 si s-au chiniut liberalii 2 luni sa puna vreo 4 directori abia pe 20 mai spitalul revine la CJ, de ce oare??? iar cauza este suprasolicitarea instalatiilor electrice ca sa-i faca plavanului pe plac sa declare ca sunt paturi la ATI!!!
4
2
Se confirma ca nepasarea,coruptia si prostia directorilor numiti de presedintele consiliului judetean Neamt la conducerea Spitalului Judetean Neamt a ucis oameni,presedintele C.J.Neamt fiind un om de frunte al P.S.D.asta stie toata lumea,un fel de H.Tzutzuianu la Constanta.
3
3
Foarte simplu...DEMISIA
3
0
"nepasarea ucide " ?
6
0
bagati demisia bai johanis si orban. a trbuit sa moara lume ca sa demisionati? sunt cuvintele tale johanis
4
1
Pai daca peste noapte s-au facut spitalele Covid,ele fiind proiectate pentru alte chestii,e normal sa apara dificultati de ordintehnic si complementat cu lipsa oamenilor priceputi,goniti din tara de actualii penelisti,pe atinci numiti pedelisti. Mafia politico-economica traiaste,se baga in fata personalul medico-sanitar care este demonizat si acum,fraierit,trimis in prima linie fara echipamente pe bune si cu stres in spate. Populimea inca mai crede ca medicii si asistentele sunt de vina,ca asa vor aevaratii criminali ca se stie! Romanimea are ce merita,o conducere de cacat si o viata la fel.
3
1
demisiaaa ioha ,cap te oaie si betivanu ! jos incompetenti !
4
1
Totusi, vreau parlamentul meu.
4
3
Ia-ti incapabilii aroganti din partidul tau si plecati dracu in Germania cu totii , ca ati facut bani destui !!! Orban , Arafat si Tataru trebuiau demisi de Tine , pana acum !!!!
10
2
Dar sa si dea demisia Orban, Tataru si seful DSP de acolo nu ar trebui? Eu asa zic..,,
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212