REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Lun., 17 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6763
26° Constanța Luni, 17 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6763
 

Ionescu: Nădrag și Aura Bozdoacă fac o campanie mizerabilă! Video

Ionescu: Nădrag și Aura Bozdoacă fac o campanie mizerabilă! Video

Emilia BABU, Maria GRAMATICU 25 mai 2024 | 00:00 1403

Viorel Ionescu, primarul actual al orașului Hârșova, s-a aflat vineri, 23 mai a.c., în studioul Replica, unde a făcut un scurt bilanț al actualului mandat, dar a vorbit și despre unii contracandidați și modul în care aceștia din urmă au ales să-și facă campanie.

Ionescu: Nadrag si Aura Bozdoaca fac o campanie mizerabila! Video

În debutul interviului, actualul primar al orașului Hârșova, Viorel Ionescu, de la PNL, a făcut un bilanț al realizărilor din acest mandat, dar și din mandatul trecut. „În perioada 2016-2024, orașul Hârșova a finalizat și are în curs de implementare un total de 36 de proiecte, a căror valoare este de 206 milioane de lei. Din aceste proiecte, 13 sunt din primul mandat, din care 12 finalizate, și unul a rămas în curs de implementare. Diferența până la 36 sunt proiectele depuse în al doilea mandat. În total, din 36 de proiecte, 24 sunt finalizate iar 12 sunt în curs de implementare“, a precizat edilul.

Portul din Hârșova, în atenția primarului

Unul dintre proiectele de suflet ale lui Ionescu este Portul din Hârșova, pe care se chinuie să-l preia în administrare, însă este împiedicat de instituțiile statului. „Preluarea Portului din Hârșova decurge în parametri stabiliți de legislație. Noi am dat în judecată Ministerul Transporturilor, avem o amânare de pronunțare pentru data de 27 mai. Sincer, sunt foarte nerăbdător să văd ce sentință va fi. Oricum, nu este o sentință finală. Îmi doresc să merg mai departe cu procesul din două motive. În primul rând, consider că este normal să administrăm ceva ce este al unității administrativ teritoriale, iar în al doilea rând pentru că trebuie să avem o formă juridică asupra terenului pe numele UAT-ului, pentru că altfel nu putem accesa proiecte pe fonduri europene. Până în 2027, sau până se va deschide perioada proiectelor europene, se pot depune proiecte privind îmbunătățirea zonei portuare. Dacă noi vom câștiga, poate ministerul nu va face recurs, să rămână decizie definitivă, pentru a putea încheia documente privind transferul de proprietate de la minister către UAT Hârșova. Iar dacă vom pierde, atunci vom face recurs. Cert e că nu mă las până nu voi vedea sentința finală”, a spus Ionescu.

Ionescu: Nadrag si Aura Bozdoaca fac o campanie mizerabila! Video

A scăzut infracționalitatea în Hârșova

În continuare, primarul a vorbit despre un alt proiect important, și anume achiziționarea camerelor de supraveghere, precizând că astfel a scăzut infracționalitatea în oraș. „Vă pot spune că o primă analiză pragmatică se poate face după 6 luni de zile în Comisia de Liniște și Ordin Publică. Cu certitudine, vă pot spune că în ultimele zile am avut 3 cazuri prin care Poliția Națională a solicitat imagini video, le-am dat și toate 3 cazurile au fost soluționate. (...) Consider că aceste camere au fost foarte necesare și din punctul meu de vedere atunci când vom avea o nouă oportunitate aș vrea să dublez numărul acestora. Ele sunt necesare pentru liniștea și siguranța cetățeanului. Acum toate ghenele de gunoi sunt monitorizate video, pentru a nu mai vedea gunoi pe jos.”, a subliniat Ionescu precizând, totodată că „am văzut un comentariu pe Facebook, unde un cetățean preciza că aceste camere sunt cu identificarea numărului de înmatriculare și cu identificare facială. Doresc să îi explic domnului respectiv faptul că atunci când discutăm de baza de date înseamnă că o persoană care este sau nu este din Hârșova care intră, de exemplu, într-un parc din Hârșova pentru a-l vandaliza în secunda 2 camera îl identifică și totodată avem posibilitatea de a ne crea propria bază de date. Astfel, să știu data viitoare care cetățean a vandalizat iar când intră din nou în raza camerelor va putea fi identificat pentru a preveni o faptă asemănătoare.”

Educația și sănătatea, prioritare pentru Ionescu

Totodată actualul primar a făcut referire la proiectele pe care le are în legătură cu viitoarele achiziții privind școlile și spitalele. „Pentru școli avem un proiect privind dotarea cu mobilier și echipamente IT. Iar achizițiile din cadrul acestui proiect au fost împărțite, anume IT-ul într-o parte, mobilierul pe de altă parte. La mobilier suntem la faza în care s-a dat comanda și urmează ca în 45 de zile să vină mobilierul, astfel încât, la începutul anului școlar 2024-2025 copiii și cadrele didactice să beneficieze de acest proiect. Avem în momentul de față depus, pe fonduri europene, proiectul privind eficiența energetică a Liceului Teoretic Ioan Cotovu și a grădiniței Tit Pitic. Urmează să reabilitez o grădiniță care necesită o investiție și în infrastructura de rezistență pentru că deja un risc seismic. Și îmi doresc să continui un proiect din primul mandat, ce vizează mansardarea Școlii Gimnaziale, dar am în vedere și eficiența energetică a Școlii Nr. 1. În acest proiect ar intra și vreo 3-4 laboratoare, cu vreo 3-4 clase, plus grupuri sanitare. Pentru spital, avem în momentul de față un proiect privind instalația de fluide medicale. Este un proiect care are ca finalitate aducerea a ceea ce înseamnă instalație de vacuum și oxigen la patul pacientului(...).”

Video 1:

 

Bozdoacă și Nădrag, campanie mizerabilă împotriva lui Ionescu?!

Schimbând registrul, am vorbit cu Viorel Ionescu și despre contracandidați, cărora le-a lansat invitația la o dezbatere și explică de ce. „Vreau să spun că în continuare, prin intermediul acestui interviu, vreau să îi invit la o dezbatere publică. Când eram consilier, eu veneam cu tot felul de adrese prin care solicitam informații, adrese înaintate către primarul de atunci, candidat acum. Nădrag Tudor și Aura Bozdoacă nu vor să răspundă la invitația mea. Eu consider că sunt prieteni. Ei nu se atacă între ei. S-au aliat împotriva mea. Aceștia și-au stabilit o strategie care nu știu dacă va ține la Hârșova și sper că acest gen de strategie să nu mai țină nici în România, în sensul că vin cu tot felul de minciuni sau dezinformări în spațiul public. Vreau ca prin intermediul media să fie întrebați de ce ei tot refuză invitația. Cum am mai spus, campania se face în funcție de caracter, dacă ai un caracter curat, faci o campanie curată, dacă ai un caracter murdar, faci o campanie murdară. La Hârșova, este o campanie mizerabilă făcută de acești oameni. Sincer, nu știu de ce le este teamă de mine. Mi-aș dori ca ei să vină într-o dezbatere publică să îmi explice ce am făcut eu greșit în acești 8 ani de zile. Eu, din momentul în care am ajuns la Primărie, m-am înconjurat de cetățeni, nu de acei trădători. Eu le-am spus că nu am nevoie de susținerea unui om, ci mai mult, de susținerea comunității, de aceea am preferat să îi tratez pe toți în mod egal. Ei au văzut că trebuie să mai vină pe la muncă, apoi și-au dat imediat demisia, urmând să arunce tot felul mizerii spre mine. Am foarte mare încredere în cetățenii din Hârșova. În general, respect părerea fiecărui cetățean, în schimb nu respect minciunile.”

Video 2:

Ionescu își reproșează că a fost prea credul

Ce regrete are Viorel Ionescu? „Îmi reproșez faptul că poate am fost puțin prea credul cu omul. Să spunem că am avut încredere în anumiți oameni. Momentul în care am realizat că trebuie să existe o schimbare privind abordarea mea a fost când mi-am impus să nu mai rezolv problemele din cadrul Primăriei folosind doar inima pentru că printre noi există și persoane josnice. Atunci, în primul mandat, am învățat să gestionez problemele și cu creierul.” Primarul, candidatul PNL pentru al treilea mandat, este convins de faptul că va câștiga alegerile pe 9 iunie. „Cetățenii trebuie să înțeleagă faptul că atunci când voi câștiga acest al treilea mandat se va realiza o resetare a societății pentru a fi mai buni și mai mulți. Eu acum mă lupt cu doi contracandidați care nu au venit pe sistemul de a face o campanie pozitivă pentru ca împreună să punem umărul pentru oraș. În momentul în care se va intra în al treilea mandat, din punct de vedere politic îmi e greu să cred că Nădrag ar mai candida până în 2028, la cei 75 de ani pe care i-ar avea atunci. Sunt convins că Hârșovenii o să fie mai uniți în cel de-al treilea mandat. După părerea mea, consider că Nădrag nu ar putea duce o dezbatere cu mine, mai ales din punct de vedere al cifrelor și raționamentelor. În schimb, doamna este vocală și atât. Ea s-a lăudat că este o juristă, dar de fapt ea a fost doar un funcționar care a verificat documente. Nu a avut contact cu nimic ce ține de administrație publică. Oricum, hârșovenii pot face comparație, uitându-se la oamenii din spate. Eu am o echipă de oameni tineri. Chiar Alex Chivu, care va fi posibilul viceprimar, este mai mic decât mine cu 11, 12 ani, eu fiind totuși tânăr. Plus tineri de 20 de ani care să asigure această continuitate.”

Video 3:

Video cu interviul integral poate fi urmărit mai jos:

Comandat de partidul PNL - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240015

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616