REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

IPJ Constanţa riscă să rămână fără poliţişti cu experienţă! Şeful de la Acţiuni Speciale a ieşit din sistem

IPJ Constanţa riscă să rămână fără poliţişti cu experienţă! Şeful de la Acţiuni Speciale a ieşit din sistem

Replica API 29 august 2017 | 08:32 376

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța riscă să rămână fără angajați cu experiență. Și asta pentru că mulți au ieșit la pensie și, din câte se pare, există și cei care aleg să părăsească sistemul. Cel mai recent caz de acest gen se referă la Marius Burlacu, care fusese împuternicit la conducerea Serviciului Acţiuni Speciale începând cu data de 3 martie. Menționăm și faptul că, de la 1 septembrie, va ieși la pensie adjunctul Secției 2 Poliție, Costel Stamat.

Marius Burlacu venise la SAS de la Serviciul de Operaţiuni Speciale (SOS) începând cu 3 martie anul curent. Însă, se pare că altele au fost planurile sale, și anume de a părăsi România. Ceea ce a și făcut. La finele săptămânii trecute, acesta a ajuns, împreună cu familia, în țara ce le va deveni cămin, lăsând în urmă MAI și meleagurile mioritice. Și situația este una tristă în condițiile în care tot mai mulți oameni cu experiență pleacă de la malul mării. Spre exemplu, Carmen Șerbănescu, şef al Biroului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, a fost împuternicită director de Direcție în cadrul IGPR - Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, începând cu data de 16 august anul curent.

Prin urmare, în momentul acesta se află la București. Revenind la cei care aleg să plece din Ministerul Afacerilor Interne, un exemplu putem întâlni la Medgidia, acolo unde, în 2015, un subinspector a ales să plece, cu data de 1 mai, din sistem. Acesta este absolvent al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza şi a activat în cadrul Secţiei 4 Poliţie din municipiul Constanţa, după care a fost repartizat la Medgidia, la Biroul Rutier, unde a şi fost împuternicit ca şef birou I în cadrul Poliţiei municipiului Medgidia.

I-a plăcut meseria aleasă, neavând abateri disciplinare, însă tânărul ofiţer a ales să plece în Anglia pentru un trai mai bun. Și acestea nu sunt singurele cazuri. Unde mai punem că foarte mulți au ieșit la pensie. De la începutl lunii iulie și până pe 4 august, inclusiv, 31 de cereri de pensionare au fost depuse la IPJ Constanța. Astfel, deficitul de personal a atins cifra de 297, fiind vorba de posturi rămase… goale. Iar de la 1 septembrie va ieși la pensie adjunctul Secției 2 Poliție, Costel Stamat.

Amintim că și anul trecut, până în martie, deja erau peste 20 de astfel de cereri depuse în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Iar ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a spus că situația este una generală, precizând că de la începutul anului, la nivel național, au fost înregistrate circa 3.000 de cereri.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si toti in uniforma! Ca sa vezi paradox!!
1
3
Da multi prosti pe lumea asta
0
2
Daaaa! Nicio infractiune nu se va mai produce stiindu-se ca nu mai e carmen serbanescu.Gata!Pauza de investigatii criminalistice ptr ca a plecat sinGURA specialista!
3
0
cine e pramatia asta ? de unde si cum a ajuns acolo ? cine l a promovat si sustinut ? un idiot de care politi romana abia si bine ca a scapat. sa fie sanatos sa merga unde a dus mutu roata si surdu iapa
1
4
Un sef mai putin. Asa cum au facut atatia "generali, amirali" si alte grade de CARTON care au depus un juramant iar la primul partz isi iau jucariile si pleaca, nu sunt o mare pierdere. Multi asteapta la cotitura ca e de halit ca lumea acolo. Nu-i mai plingeti pe acesti lasi dezgustatori. Pensiile speciale ii asteapta. Huuuoo.
0
5
Spagarii de la RUTIERA nu au iesit la pensie ca acolo este bine si caldut . E bataie pe functia de SEF si au angajat cateva gagici din civilie care freaca menta prin birouri ... in rest toti de la RUTIERA stau neclintiti pe posturi
3
0
firesc s-a roiasca prind trenul asta cu pensioara speciala la 40 de primaveri,ca altfel umbla astia la lege si trebuie sa mai frece pisoiul inca vreo 10 ani,cel putin,oricum daca ai vreo doleanta catre organe primesti sfaturi,de genul ,prinde hotul si adu-l la noi ca apoi stim noi ce sa-i facem
2
4
Pai de ce sa nu plece ? Decat sa vezi piata Tomis 3 plina de casute din lemn nefiscalizate datorita ilustrului primar Decebal Fagadau si ANAF- ului care are sediul la 50 de metri de locul hotiilor fara bonuri fiscale, mai binesa plece toti coruptii care iau spaga sa nu fiscalizeze piata de legume si fructe. Rusine !
6
2
daca tu crezi ,ca pensiile aste nesimtite .la 47 de ani de 4000 de ron tara poate sa suporte te inseli rau de tot amarnic ,doar sti ca avem deficit de 4 miliarde in sistemul de pensii sa nu te mire cand se termina mandatul lui dragnea euro va ajunge 7 lei ca de se poate tipari bani pardon inflatie ,si asa ca tot cei care lucreaza in euro va castiga in viitor,ca nu a ajuns o putoare care a frecat manzul pe spate 25 de ani in sistem sa ne rada in fata
5
5
mai lasatii sa produca si ei bani din spagi ,ca altfel pleaca toti din sistem se simt stresati zi de zi
2
6
Au iesit si de la rotiera la pensie?
1
5
Nu este vorba doar de salarii. Politistii care muncesc chiar pe bune,sunt umiliti si pentru ca munca lor este luata la misto' de deciziile instantelor. Oameni cu adevarat periculosi pentru societate,prinsi dupa efprturi riscante de politisti ajung in libertate imediat sau dupa efectuarea unor pedepse ridicol de mici in raport cu faptele si cu potentialul de a face altele poate si mai grave. Sistemul romanesc pedepseste mai degraba dorinta de libertate si de viata cu reguli in folosul social. Infractorii se bucura de ,,drepturile omului'',in timp ce victimele sunt blamate ca nu au fost atente.
11
2
Danezule daca a-i vandut ziare la taraba din statia de autobuz toata viata ta poti sa iesi la pensie si la 80 de ani.
8
2
Au sectia 4... e o liniste acolo de nu poti circula... Siguranta, fuste portocalii, palarii, flori, curatenie, civilizatie. Politia te opreste sa-ti umfle roata... se fac dansuri in strada, se sparg seminte, se asculta manele, intri in perimetru un om normal si iesi afumat. Numai profesionisti! Sa ne traiti stimati militieni... ca ca voi nu mai gasim!
12
2
Oh, dar ce am mai plans dupa Carmen Serbanescu ! Aceasta specialista...
16
0
La penaie la 65 de ani.
6
8
in noaptea asta...am plans si m am zvarcolit...duceti va !!!.
9
5
bre ca daca nu mai pot baietii sa si ia dreptul....gata...pleaca
9
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614