REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

IPS Teodosie, „bântuit“ de amenzile din pandemie

IPS Teodosie, „bântuit“ de amenzile din pandemie

Victor ROTARU 29 octombrie 2022 | 00:00 1279

Pe 24 ianuarie 2022, IPS Teodosie a fost amendat de trei ori într-o singură zi, întrucât pe nume său era instituită măsura carantinării la domiciliu. Astfel, acesta a fost surprins participând la un eveniment, cu toate că se întorsese din Iordania, țară aflată în acel moment în zona roșie, legea obligându-l la o carantină de 14 zile. Magistrați din cadrul Judecătoriei Constanța au decis respingerea cererii de anulare a amenzii, ca neîntemeiată, potrivit sentinței din 18.10.2022, aceasta nu este definitivă.

Două dintre amenzile primite de IPS Teodosie au fost anulate de Judecătoria Constanța, cererea de anulare a celei de-a treia amenzi, fiind respinsă ca fiind neîntemeiată. Teodosie a justificat în cererea de anulare a amenzii faptul că procesul verbal era lovit de nulitate întrucât nu cuprindea calitatea deținută de agentul constatator. Mai mult decât atât, procesul verbal nu a fost semnat în prezența unui martor, IPS invocând faptul că s-ar putea să fi fost acasă, dar să nu fi auzit soneria.

Instanța a reținut că, deşi art. 16 alin. 1 din O.G. nr. 2/2001 prevede că este necesar să se menționeze calitatea agentului constatator, iar agentul constatator a indicat numai ,,AS”, se poate deduce calitatea acestuia de agent de poliție din denumirea instituției din care acesta face parte, respectiv Inspectoratul de Poliţie Județean Constanţa – Secţia 3 Poliţie Constanţa, calitate a cărei deținere nu a fost contestată de către petent.

Referitor la critica petentului privind absența semnăturii sale și lipsa unui martor asistent la încheierea procesului-verbal, instanța reține că nu există niciun text legal care să impună obligația agentului constatator de a încheia procesul-verbal în prezența contravenientului, după cum nu există niciun text legal care să impună obligația agentului constatator de a încheia procesul-verbal la locul săvârșirii/constatării contravenției, pentru aceste considerente magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis respingerea cererii de anulare a amenzi. Sentința nu este definitivă

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
BINTUIT DE AMENZILE DIN PANDEMIE :-)))). SA AVEM PARDON MAU DEGRABA BINTUIT CUM SI CUM SA FACA BANU GROOOS. SI SI CAM ATIIT. HABOVNICI INOCETI IS BE RE CHET. ASA CA MAI LASATI HARNEALA CU 'BINTUITU'. OMUL NU ARE STRES...NEAM.
1
0
Ce tot mai o dati cu amenzile din pandemie??? Cine plm le-a platit? Nu mai aveti ce scrie cretinilor de la replica plii?
1
0
Mai baieti securistul asta comunist cu functie de episcop in B.O.R.nu a fost erou prin nerespectarea legi in timpul pandemiei ci l-au interesat doar bani chiar daca mureau si 100 de oameni pe zi,defapt mai multi morti insemna mai multi bani pentru el prin una din firmele lui ,ca lacomia lui m**e este fara limita a aratato asta in 2020 cand a celebrat pastele in ziua invieri Domnului, atunci inainte de inviere patriarhul Daniel conducatorul B.O.R. a declarat ca nu este deacord cu ce avea de gand sa faca Theodosie si nici acea slujba nu este recunoscuta de B.O.R.ca slujba de paste dar Daniel nu a avut curajul sa ii interzica lui Theo ratacirea lui fata de B.O.R.;probabil si Daniel o fi fost vreun popa securist si ii era frica sa nu vorbeasca Theodosie caci astia se stiu intre ei.Voi pupatii mana lui Theo in continuate mai acestia care il laudati caci pentru voi securitatea comunista si oameni ei era si este sfanta.
5
4
Orospu ciogiu
2
2
asta e reprezentarea dracului!
6
4
are spagoveanu bani
7
3
e la parnaie. Este un iinfractor notoriu care este tinut in brate de judecatorii super corrupti. Mwie la toti.
9
4
Sa ne bucuram ca avem un asa parinte cu o voce puternica si in criza sanitara si in cea energetica, ca asa tacuti si molesiti sunt multi dintre noi...dar la injurat preotii pe net primii...
5
10
În timp ce toți romanii s-au supus deciziilor legale și au respectat restricții dure, unii au fost peste lege și i-au sfidat pe romani. Ce mai contează? Prostii...raman p****i si smecherii prospera. Asa e în tenis...
8
5
O avea si el pacatele lui , dar pentru ce a facut in pandemie eu il consider un erou....ma inclin respectuos in fata dumnealui !!! Patru perechi de cojones a avut , el a inteles si stia ce se petrece ! Cine a inteles mesajul lui , a avut numai de castigat !
5
14

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614