REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

IPS Teodosie câștigă 28.000 de lei pe lună și are datorii la patru bănci

IPS Teodosie câștigă 28.000 de lei pe lună și are datorii la patru bănci

Victor ROTARU 22 octombrie 2022 | 00:00 3464

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este ctitor al unei mănăstiri la Dorina-Arini, județul Suceava, lângă care a fost ridicat un centru balnear cu spații de cazare, pentru credincioși.

Hotelul cu Spa de lângă mănăstire a avut venituri de 1.000.000 de lei, în 2021

Credința ”all-inclusive”, promovată prin noul model de business, s-a dovedit a fi unul extrem de bănos. Complexul Dorna Arini, situat în apropiere de Vatra Dornei, s-a bucurat de mai mulți clienți, care au adus venituri impresionante fundației care administrează afacerea.

Fundația ”Sfinții Pricopie și Elisabeta”, botezată așa după numele părinților lui Teodosie, este înregistrată în satul Gheorghițeni, comuna Dorna-Arini (localitatea natală a lui Teodosie) și funcționează din anul 2010. Obiectul principal de activitate este de ”activitate socială, cu cazare” și, în prezent, nu are angajați.

În 2021, la data ultimului bilanț depus, fundația a declarat venituri de 1,029 milioane lei, cifră pe care n-a mai atins-o din anul 2015. În anul anterior (2020), afacerea producea 595.389 lei, fiind afectată de criza sanitară și de restricțiile din timpul pandemiei.

Deși a stat bine la încasări, fundația patronată de Teodosie a declarat un profit neînsemnat, de doar 767 lei, cel mai mic de la înființare (cu excepția anilor în care afacerea a mers pe pierdere). Datoriile fundației au ajuns la 2,51 milioane lei, în scădere față de 2020.
Terenul aparține fundației patronate de Teodosie

Complexul de la Dorna Arini a fost ctitorit de IPS Teodosie cu bani proveniți din donații, și aparține fundației unde Teodosie apare în calitate de membru și președinte onorific. Din punct de vedere canonic, complexul este în jurisdicția Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la fel ca Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului”, ridicată tot pe un teren donat de IPS Teodosie.

Mănăstirea, complexul și anexele ei dispun de un teren de un hectar, care a fost moștenit de Teodosie de la părinții săi. Potrivit informațiilor din presă, terenul a fost donat bisericii pentru ca aici să fie ridicată mănăstirea, după care, în 2010, acesta se reîntoarce la IPS Teodosie, reprezentând, în prezent, activul patrimonial al Fundației ”Sfinții Pricopie și Elisabeta”.

Finanțarea pentru activitatea de la baza de tratament este una ”exclusiv privată”, după cum arată un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, emis în urmă cu ceva timp.

Potrivit informațiilor de pe pagina oficială a bazei de tratament, un pachet cu 6 nopți de cazare, demipensiune, 5 zile de tratament și consultație costă 1.500 de lei / persoană. Suplimentul pentru pensiune completă crește bugetul de vacanță cu încă 150 de lei pe zi.
Oficial, IPS Teodosie are doar un teren pe numele lui

Deși susține că nu mai are legătură cu hotelul, Teodosie apare ca administrator la societatea ”Casa Elisabeta SRL”, care are ca obiect de activitate ”servicii de cazare” și la care Arhiepiscopia Tomisului deține 95% din părțile sociale, iar Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului are 5%. Societatea are sediul social chiar la adresa mănăstirii.

Teodosie Petrescu are venituri lunare de peste 28.000 de lei, pe care le primește din două surse: de la Arhiepiscopia Tomisului și de la Universitatea Ovidius din Constanța, acolo unde este profesor la Facultatea de Teologie.

Deși nu are conturi bancare, Teodosie are datorii de peste 230.000 de lei și 30.000 de euro, la patru bănci din România. Potrivit celei mai recente declarații de avere, din septembrie 2021, el are o singură proprietate pe numele său, un teren intravilan de 700 mp, la Techirghiol, pe care la dobândit în 2014, prin donație, potrivit fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Monşer mi ai unplut buricu de lacrimi. Fa o pauză monşer ma ingretosezi peste măsură.Zi le fraierilor cît incasezi de la sc ul funerar pe care îl deți. Mai zile si cite impozite plătești la bugetul statului.
2
0
REPLICA a-ti omis o sursă.Da da sc-ul funerar pe care îl deține acesta.Ma indoiesc ca acolo ar face caritate cu sicriele si serviciile funerare.Deci lista dvs este incompletă.Sa fie părtinire oare s au neștiința :-/.
3
0
28.000 de la stat, adică de la noi. Din cutia milei cât mai ciordești ? Po-po,apropo ai dat veo-dată chitanță pentru taxa de înmormâtare, nuntă sau botez ? Întreb și eu nu dau cu paru.
3
0
Mai Replicarilor asta-i hot de hot al credintei ortodoxe.Nici acuma nu sa prins DNA.Le e frica sa nui boteze falsi.
2
0
28000 lei salarii dar venitul din spagi,nu-l socorim ca e cu multe zerouri si nu e impozabil ca ,,trantorii" sunt scurtiti
6
1
Sa mă pupi in poola. Zdreanta
6
2
Sa mă pupi in poola. Zdreanta
6
5
prea spagarul sarantoc! rusineeeee!
10
4
Sa va dau salamul prin gingii
5
13
Un mancator de bani, nu stie cum sa mai faca bani, terenurile de la NAzarcea ce se mai aude?
18
3
O persoana complet inutila pentru societate, ce popularizeaza legende si superstitii fraierilor fara scoala. Educatia nu este sinonima cu religia. Nu functioneaza in paralel. Ori esti p rost si credincios, ori educat, si alegi stiinta. Papagal ordinar ce ia banii p rostilor. Religia va vrea p rosti de secole intregi. Asta e scopul lor pt a putea exista. Oamenii inteligenti ce gandesc pt ei, incep sa puna intrebari, incomodand poponarii in rochitza.
17
5
Mai lasama mai pupincuristule cu doctori astia in stiinte din Romania,are tara asta o gramada de doctori care nu au adus nici un leu plus valoare pentru Romania prin lucrarile lor asazis stiintifice si nici sistemul de invatamant din Romania nu a cunoscut un progres dupa 1990 pentru ca a avut mai multe lucrari stiintifice asa cum ar fi fost normal,ba din contra as spune eu;sigurul lucru pe care l-au facut doctori astia este o gaura uriasa produsa bugetului de stat al Romaniei pentru ca au incasat salarii mai mari tocmai pentru ca sunt doctori,vorba vine, intro stiinta sau alta.
12
5
Degeaba va tot dati cu capetele de pereti si spuneti ca are carte! Tot un rahat infect este!
15
5
d-l IPS Teodosie a invatat carte...tu CTA ai baut cerneala. Greseli de ortografie. exemplu ...casi ...Mergi la seminariu de teologie,apoi absolva facultatea de teologie,master,doctorat si atunci vei avea si tu 28.000 de lei lunar.Cartea este grea dar invidia este mare.Precum vulpe care nu ajunge la struguri.
6
26
Putem trimite niste drugi la dvs, pentru recuperare?
13
5
Ce face lepra asta și alaiul lui de pupincuriști și de escroci pt acești bani ? Sunt evazionisti , jecmanesc fara rușine credulii care le pupă poala si nu platesc impozite. Plus că tot timpul se văicăresc ! Niste jivine cași " păstorul" turnator dovedit Teodosie. El ia pedepsit deja dar tot fraierii vor plati pt reparatiile podului . Nu ai să vezi vreun popă , mai ales cei din preajma lui Teodosie șpagoveanu , sa dea vreun ban din buzunarul propriu pt reparații sau pt vreun caz social. Jivine in sutane !
27
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212