REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

IPS Teodosie: ''Învierea marchează întreaga istorie a omenirii”

IPS Teodosie: ''Învierea marchează întreaga istorie a omenirii”

Replica API 12 aprilie 2017 | 00:00 185

Săptămâna Mare ne aduce aminte de Patimile, răstignirea şi moartea Domnului, iar fiecare zi din această săptămână are o semnificaţie deosebită. Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a prezentat programul în Săptămâna Patimilor și a transmis credincioșilor mesaje cu ocazia Sfintelor Paști.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului prezintă în cadrul unei conferințe de presă tema programului din Săptămâna Patimilor și de praznicul Învierii Domnului, precum și mesajul pascal al Ierarhului. ''Învierea este evenimentul care marchează întreaga istorie a omenirii. Omenirea care se înjucase cu moartea acum scapă de aceasta. Bucuria vine din cer. Dumnezeu însuși este dragoste. Tatăl iubește pe fiul și pe duhul sfânt. Iată și familiile noastre sunt o trinitate care se umplu de harul preasfintei treimi. De aceea toți trebuie să stați la masă în numele lui Dumnezeu. Lumina Învierii este venită din cer, nu este un simbol ci o realitate. Lumina vine ca fulgerul din cer și aprinde acea vată și acele lumini care sunt la început primitoare de o lumină materială. Este lumina harului care ne sfințește prin Înviere'', a afirmat IPS Teodosie.

Miercuri se pomeneşte vinderea lui Hristos de către Iuda, unul din cei doisprezece apostoli precum şi ungerea cu mir a picioarelor Mântuitorului de către femeia cea păcătoasă. Joi ne aducem aminte de spălarea picioarelor ucenicilor de către Hristos, la Cina cea de Taină, de rugăciunea lui Hristos către Tatăl din Gradina Ghetsimani, de prinderea lui Iisus şi ducerea la judecată. De asemenea, Vineri Biserica pomeneşte sfintele şi mântuitoarele Patimi ale Mântuitorului Hristos, iar Sâmbăta ne aduce aminte de coborârea Mântuitorului la Iad şi de eliberarea drepţilor prin biruinţa vieţii asupra morţii. În această săptămână, credincioşii sunt chemaţi să se ostenească printr-o postire mai aspră şi prin rugăciune mai intensă. În Sfânta și Marea Luni, de la ora 9.00, IPS Teodosie va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica Greacă din Constanța (str. Mircea cel Bărtrân, nr. 36), unde este adusă spre cinstire și icoana Maica Domnului Grabnic Ascultătoarea.

Lumina Învierii va fi adusă de pe mare de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Teodosie

“Ne pregătim să întâmpinăm cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Învierea Domnului. Această pregătire durează de peste 6 săptămâni, când a început postul cel mare. Este o călătorie duhovnicească și un urcuș către această țintă a Învierii Domnului care este sensul existenței noastre.”, a precizat IPS Teodosie.

Cea mai frumoasă parte a sărbătorii, lumina pe care constănțenii o iau de la biserici și se întorc formând un peisaj de vis înapoi spre case cu lumânările aprinse.

“Și anul acesta așteptăm lumina de la Ierusalim pe care o vom aduce pe mare și vom veni la Cazino și vom aduce lumina în parcul Catedralei unde o vom oferi credincioșilor și apoi vom face slujba învierii pe acel altar special de lângă Catedrală și doar la slujbă vom intra în biserică. Sigur că așteptăm mulțimea credincioșilor și aici, la toate bisericile și mănăstirile noastre pentru că Noaptea Învierii este noaptea cea mai sfântă, este cu adevărat un moment unic care se prelungește apoi peste toate nopțile și zilele anului până la următoarea Înviere”, a declarat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
spagoveanu e hotul ce-si da cu parerea iar fraierii il preaslavesc.Daca justitia,adica judecatorii de cacat din Constanta isi faceau datoria,spagoveanu si mazare erau de mult la Poarta Alba.
0
0
Cineva zice niste cuvinte despre o sarbatoare crestina si niste oameni fara Dumnezeu il injura. Iisus a zis ca prin sacrificiul Lui iarta de pacate oamenii ,inclusiv pe cei care sunt de teapa comentatorilor de mai jos. Iubiti crestineste sau urati diavoleste?Voi comentacilor,sunteti de tot cacatul,credeti ca aveti ceva mai bun in voi decat Teodosie,oricate pacate at avea el?
1
1
turc tigan, te dai de gol singur.
3
0
11.19 sa ne tragi apa din batz la toti mahomedanii se vede pe tine ca esti concubinu lu preabelitu teodosie spagoveanu care e gay dovedit sa-i sugi mataranga la barbos crestinule
2
7
care ati postat. Fiti siguri ca pentru vorbele voastre spurcate veti fi afurisiti de Inalt Prea Sfiintia sa. Cum sa dai 3 milioane la la botez ? Ai intrebat inainte ? Si la tara un botez e 10-15 milioane. Asa la nastere va usureraza de 50-60 de milioane, bani dati la musulmani, iar voi ziceti sarut-mana. Iar cand e sa dati la Sfanta Biserica, socotiti ca e mult. E mult, sa-ti crestinezi copilul ? Ti se pare mult, vorbeste cu zaher poate va face un pachet special nastere cu mahomedanism si taiere imprejur la 100 de milioane. Mai treceti mai oameni buni pe la Biserica, ca sunteti oi ratacite.
5
2
Nenorociti am botezat am dat 3 milioane si mia zis numai atat . Sunt nenorociti Dumnezeu nu a scris sa se ceara banii.
3
0
Alt porc nenorocit. Bravo Lica, sa te pisi in continuare pe el. Succesuri.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369