REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Irlanda şi Germania salută acordul comercial post-Brexit

Irlanda şi Germania salută acordul comercial post-Brexit

Replica API 24 decembrie 2020 | 00:05 1478

Prim-ministrul irlandez Micheal Martin a salutat joi încheierea unui acord comercial post-Brexit între Regatul Unit şi Uniunea Europeană, şeful diplomaţiei de la Dublin notând că astfel se evită revenirea la o frontieră fizică pe insula Irlanda. La rândul său, Berlinul a salutat acest acord comercial post-Brexit între Londra şi Bruxelles, dar a adăugat că "nu este încă finalizat" şi "va necesita multă flexibilitate", relatează France Presse şi DPA.

"Un acord de Brexit este cu adevărat binevenit după patru ani lungi de negocieri", a reacţionat Martin, estimând că el va permite să se concentreze acum pe "gestionarea unei relaţii bune în anii următori".

Ministrul german de externe Heiko Maas a salutat la rândul său un acord comercial post-Brexit convenit între Londra şi Bruxelles.

"A fost un maraton de negocieri, dar într-un timp record mondial", a declarat Maas într-un comunicat prin e-mail.

"Am văzut în sfârşit fumul alb ridicându-se de la negocieri, dar acordul nu este încă finalizat (...). Pentru că toate cele 27 de state membre ale UE şi mai târziu Parlamentul European trebuie să fie de acord", a spus el, arătând prudenţă.

Germania deţine în prezent preşedinţia rotativă a UE şi Maas a declarat că Berlinul va avea ca scop ca acordul să intre provizoriu în vigoare până la 1 ianuarie, când se încheie preşedinţia germană.

"Va fi foarte provocator şi va necesita multă flexibilitate din toate părţile. Dar sunt încrezător că va reuşi", a notat el, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272