REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Ironia sorții: firma care a câștigat contractul pentru Cetatea Carsium e cea respinsă la reabilitarea Muzeului de Istorie

Ironia sorții: firma care a câștigat contractul pentru Cetatea Carsium e cea respinsă la reabilitarea Muzeului de Istorie

Replica API 20 noiembrie 2019 | 00:00 603

Lucrări de 2 milioane de euro

Lucrări de 2 milioane de euro

Consiliul Județean Constanța (CJC) a atribuit contractul pentru restaurarea Cetății Carsium, în urma unei licitații la care firma câștigătoare a fost singura ofertantă. Ironia sorții face ca aceasta să fie aceeași pe care același CJC a respins-o în procedura de achiziție a lucrărilor de reabilitare a Muzeului de Istorie din Constanța. Firma din București este controlată de oameni de afaceri din Constanța, abonați la contractele cu statul.

Consiliul Județean Constanța (CJC) a atribuit pe 5 noiembrie 2019 contractul pentru ”Servicii de proiectare (PT+CS+DDE), Servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului şi Execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţie „RESTAURAREA, CONSERVAREA, AMENAJAREA ŞI VALORIFICAREA CULTURAL-TURISTICĂ A CETĂŢII CARSIUM (HÂRŞOVA)”, COD SMIS 116054””. Lucrările au fost încredințate în urma unei licitații deschise la care asocierea câștigătoare a fost singura participantă.

Cine sunt câștigătorii

Este vorba despre asocierea condusă de Actaeon Invest SA (reprezentată de Cezar Vlădoianu), din care mai fac parte subcontractanții Princer SA (reprezentată de Alecsandru Corneliu Angelescu) și Research Consorzio Stabilo Societate Consortile ARL (reprezentată de Dario Bifulco). Cele trei firme vor împărți suma de 7.474.069,73 lei, fără TVA, echivalentul a două milioane de euro, cu tto cu TVA.

A câștigat la cetate, a pierdut la muzeu

Interesant este faptul firma câștigătoare, Actaeon Invest SA, este aceeași pe care același CJC a respins-o în licitația pentru reabilitarea Muzeului de Istorie din Constanța, un contract de 12,6 milioane de lei. Decizia definitivă în acest caz a venit pe 8 noiembrie 2019, adică la doar 3 zile după atribuirea contractului pentru restaurarea Cetății Carsium.

Actaeon Invest a fost înfiinţată în mai 2016 în Braşov și are sediul acum în București, dar cu punct de lucru şi în Constanţa. Firma a fost înfiinţată de Mihai Vlad şi Cezar Iulian Vlădoianu, ambii din Constanţa. Mihai Vlad este cunoscut mediului de afaceri datorită firmei Rico SRL, una din abonatele la bugetul de stat, cu zeci de contracte publice, de milioane de euro, dar intrată între timp în insolvenţă.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aha este foarte bine firma RICO SRL a castigat si constructia primului bloc ANL din Harsova, in timpul administratiei PNL.
0
2
ci adevarul despre tara pulii plina de spagari si hoti !!! Muie la toti cu mult cacat !!!
3
0
dam lu bobe sa faca sau sa desfaca
1
1
A castigat una, a pierdut alta, nu ne intereseaza. Ne intereseaza sa faca o lucrare de calitate care sa arate lumii intregi istoria noastra milenara.
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212