REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Islamistul care l-a decapitat pe profesorul francez Samuel Paty a fost înmormântat în Cecenia

Islamistul care l-a decapitat pe profesorul francez Samuel Paty a fost înmormântat în Cecenia

Replica API 8 decembrie 2020 | 20:59 1381

La şapte săptămâni după ce a decapitat un profesor de istorie în Franţa, atacatorul de 18 ani, de origine ruso-cecenă, a fost înmormântat în Caucazul de Nord, conform unor relatări media, preluate de DPA şi Agerpres.

Aproximativ 200 de persoane au luat parte la funeraliile din oraşul Shashi, în Republica Cecenă din Rusia, a relatat luni portalul de ştiri Kavkaz Uzel.

Alte media au publicat fotografii cu procesiunea funerară, a cărei pază ar fi fost asigurată de 65 de ofiţeri de securitate.

Tânărul l-a decapitat la 16 octombrie pe profesorul francez Samuel Paty, aparent după că acesta a discutat despre caricaturile cu profetul Mohamed care au apărut în revista de satiră Charlie Hebdo la un curs despre libertatea de expresie.

El a fost apoi împuşcat mortal de forţele de securitate.

Investigatorii anchetează această crimă, care a şocat Franţa şi l-a determinat pe preşedintele francez Emmanuel Macron să îşi intensifice măsurile împotriva activismului islamist, ca un act de terorism motivat de extremismul islamist.

Întrebat despre informaţiile privind această înmormântare, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru agenţia de presă rusă Interfax că Rusia a condamnat atacul terorist.

Conform unor relatări media, corpul neînsufleţit a fost transferat din Franţa în Cecenia la 5 decembrie. Autorităţile ruse au respins oficial permanent orice legătură între atacator şi ţara sa de origine.

Născut în Cecenia, atacatorul islamist ar fi trăit cu familia sa în Franţa.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a negat vehement informaţiile privind 'o pistă cecenă' în acest asasinat şi l-a acuzat pe Macron că se foloseşte de politicile sale pentru a determina oameni să comită crime şi că este "de o sută de ori mai rău" decât un terorist.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
noroc curu sia ca ne scapa de nebuni
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108