REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

ITALIENII care au RIDICAT MASTODONTUL de pe bvd Mamaia lucrează FĂRĂ AUTORIZAȚIE

ITALIENII care au RIDICAT MASTODONTUL de pe bvd Mamaia lucrează FĂRĂ AUTORIZAȚIE

Replica API 23 iulie 2020 | 23:32 3095

În ultimii ani, străinii au văzut din orașul de la malul mării un mare potențial, așa că, au decis să investească în Constanța. Un exemplu clar ni-l arată italienii de la SC Oxia Constanza SRL, care au trântit pe bulevardul Mamaia un mastodont, în locul unei clădiri de birouri, lucrările fiind începute în urmă cu 7 ani. Goana după profit i-a făcut pe italieni să sfideze legile în vigoare. Au ieșit la iveală nereguli cu privire la construcție, la unul dintre nivele, unde s-a constatat că s-au executat lucrări ce nu erau prevăzute în autorizația de construire. Când au vrut să intre în legalitate, italienii au aflat că lucrările executate nu se încadrează în reglementările din PUD 197/1998 sau noilor indicatori urbanistici rezultați în urma dezmembrării. Așa că, trebuie să le demoleze.

Oxia Constanza SRL a cumpărat, în urmă cu mai mulți ani, o clădire de birouri, situată pe bulevardul Mamaia 162, în vederea închirierii agenţilor economici. Prima autorizație de modificare a clădirii a fost emisă în 2010, iar alta în 2013. La sfârșitul anului trecut, s-au finalizat și lucrările. Numai că, între timp, organele abilitate au constatat că o proiectul nu a fost respectat, fiind executate lucrări fără autorizație, la nivelul 5.

Ce lucrări a executat Oxia Constanza ilegal!

Lucrările au fost efectuate la etajul 5 la balconul reamenajat pe latura străzii Muncel cu Bd. Mamaia. Nu s-a executat parapetul, așa cum era prevăzut în AC, cu înălțimea de aproximativ 1 m., renunțându-se la terasă, mărindu-se suprafața biroului. Pe latura dinspre strada Unirii s-a completat planşeul din cele două nivele, aferent camerei de zi şi micșorarea acesteia prin mărirea terasei pe ambele nivele ale duplexului pe toată suprafaţa fațadei. La al doilea nivel al duplexului, înspre Bld. Mamaia şi strada Muncel s-au realizat două terase prin extindere planşeu cu o suprafaţă de aproximativ 4 m. fiecare, anulare acces (scări) gol planşeu peste subsol şi amenajare cameră tehnică în spaţiul existent.

După 6 ani, societatea nu a intrat în legalitate

Aspectele au fost constatate de Poliția Locală, care a amendat societatea cu 3.000 de lei, a dispus sistarea executării lucrărilor și obținerea autorizației de construire pentru lucrările ilegal executate în termen de 90 de zile. Societatea nu s-a conformat acestei obligații. Anul trecut, organele de control au dispus un alt control, pentru verificarea îndeplinirii măsurilor complementare impuse prin procesul verbal de contravenție, fiind întocmită nota de constatare în care s-a consemnat faptul că pârâta nu s-a conformat măsurilor cuprinse în procesul de constatare și sancționare a contravențiilor.

Lucrările executate nu se încadrau în reglementările planului urbanistic de detaliu

Ce-i drept, în 2018, reprezentanții societății au adresat primăriei o cerere pentru emiterea unui certificat de urbanism. În martie 2019, a depus și cerere pentru eliberarea autorizației de construire, însă i s-a comunicat că nu se poate elibera autorizațiea pentru intrarea în legalitate pe considerentul că lucrările executate la construcția din Bld. Mamaia, nr. 162 nu se încadrează în reglementările din PUD 197/1998 sau noilor indicatori urbanistici rezultați în urma dezmembrării.

Italienii trebuie să demoleze lucrările executate ilegal, la cererea Primăriei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tartaonu de ferentari mazare a vandut tot . fagabou tantalau fudul. Aproape ca este prea tarziu . Draq de zdrente si secaturi
9
0
Parmegiano regiano
2
4
Mario, care a comentat primul, nu stie despre ce vorbeste. La prima amenda, astia aveau termen o luna sa demoleze. Politia Loacala i-a mai controlat abia dupa... 6 ani. In mod normal, baietii ar fi trebuit sa aiba dosar penal din 2014, iar primaria sa ii demoleze cu executorul din acelasi an. Concluzia - Pol Locala si primaria sunt mana in mana cu -italienii-
12
0
a respectat PUZUL construind in cartier o namila de casa
3
2
Care straini ma diliilor,sa va reamintesc cine a vandut bogatiile tari strainilor pe nimic,nu pentru ca nu cunosteau pretul ci pentru ca inloc sa le vanda corect pentru tara si romai le-a convenit sa ia ei sutele de milioane de euro spaga,cine a luat spaga?, 60%PSDisti si 40 restul partidelor luate impreuna si acum se mandresc precum machidoni care s-au imbogatit din furat care spun"ce vorbiti voi ma romanilor saraci de Cara.....voi stiti cati bani si proprietati are asta".
6
3
Tovarasi cu nentu dumitrache ca nu era asa usor sa se lipeasca de cladire lui. El este cu firmele "santis"
5
3
Il stiu pe Relu e un machidon prost de la Casa de Cultura
4
4
Relule, din comentariul tau inteleg ca majoritatea dobrogenilor suntem straini. Pe la 1870 pe aici erau cateva sute de suflete: turci, tatari, bulgari, greci, romani ... Dupa s-a populat Dobrogea. Cei veniti sunt straini?
5
0
mai asta care ai postat la 3.40, mai uita-te si-n serviciile romanesti sa vezi cat de strainizate sunt, incepand cu Virgil Magureanu care de fapt se numea Imre Azstalos-vezi Wikipedi--- si pana-n ziua de azi, Banca Nationala este condusa de evreul Isarescu care doar moartea are sa-l ia de acolo caci cei care isi fac treburile in Romania nu or sa-l dea jos de acolo ca le prieste, n-a mai ramas o banca romaneasca, totul este strain, romanii sunt sclavii acestor banci si platesc din greu rate cu dobanzi fantastic de mari.Dupa 1989 ati avut libertate?libertate ca sa fiti sclavii altor opresori
13
8
Ce e de mirare? Avem presedinte strain. prim ministru strain si ministri care sunt fosti angajati la multinationale.. noi am mai ramas vreo 17 mill de prosti si ei 100000 de straini hoti. Hai pe ei pe mama lor
10
14
Amenzi continuu pana demoleaza.Legea este pt toti aceeasi.
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212