REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

ÎŢI BUBUIE MINTEA! Ce mai ‘inventează’ constănţenii pentru UN LOC DE PARCARE!

ÎŢI BUBUIE MINTEA! Ce mai ‘inventează’ constănţenii pentru UN LOC DE PARCARE!

Replica API 18 septembrie 2018 | 11:18 403

Se întâmplă pe o stradă din Constanţa!

Se întâmplă pe o stradă din Constanţa!

Sursă foto: Facebook/Parchez Ca Un Bou

Casa inventivităţii se află cel mai probabil în oraşul de la malul mării! Se pare că tot mai mulţi constănţeni ţin cu dinţii de câte un loc de parcare, sfidând de cele mai multe ori legea. Asta se întâmplă şi în cartierul constănţean Tomis Nord. Acolo, un şofer constănţean care locuieşte în zonă s-a dat în spectacol marcându-şi locul de parcare cu... o butelie! Situaţia este cu atât mai ridicolă având în vedere că acesta a cimentuit lanţul buteliei pentru a fi sigur că nimeni nu i-o poate lua.

Situaţie de-a dreptul hilară în cartierul constănţean Tomis Nord! Un constănţean şi-a marcat locul de parcare de pe strada într-un mod inedit... cu o butelie fixată într-un petic de ciment. Capodopera constănţeanului a fost surprinsă de un alt constănţean care a trecut pe strada Margaritelor din Constanţa. Acesta a fotografiat isprava şoferului şi a făcut publică fapta sa chiar şi în mediul online.

Facem menţiunea că legea nu permite şoferilor de autoturisme să îşi marcheze locurile de parcare prin diverse obiecte. Poliţiştii locali efectuează frecvent acţiuni prin care constănţenii care sunt prinşi că săvârşesc astfel de fapte primesc o amendă cuprinsă între 400 şi 800 de lei. Numai în cursul lunii august au fost depistaţi şi sancţionaţo zeci de şoferi care şi-au marcat locurile de parcare prin bidoane umplute cu pietre, cutii şi navete de bere. Zonele vizate au fost cartierul Faleză Nord, Piaţa Griviţei, Unirii, Coiciu şi Km 4-5.

Glumele şi criticile pe seama ideii şoferului constănţeanu nu au întârziat să apară. “Hmmm... butelie.... a chemat cineva echipa anti-tero? Aia poate să sară în aer! Şi-au pus teroriștii dispozitiv de parcare.”, a precizat un constănţean.

Altă persoană se gândea deja cum să-l pedepsească pe autor. “În asemenea cazuri se face un lucru simplu: se înfundă lacătul. Să vezi apoi distracție pe proprietar când vrea să îl deschidă.”, a declarat aceasta.

Reamintim că cei care deţin autorizaţie şi-au marcat cât mai bine locul de parcare, prin stâlpi care împiedică orice alt autoturism de a-l ocupa, însă consilierii municipali au votat la sfârşitul lunii iunie pentru eliminarea acestei însuşiri de locuri pe timpul zilei. Aşadar, cei care deţin autorizaţie pentru un loc de parcare trebuie să ştie că este valabilă între orele 17.00 şi 8.00. Cei care deţin autorizaţie pentru locul de parcare şi nu respectă legea vor fi amendaţi cu suma de 1.000 lei.

De asemenea, precizăm că dacă doriţi să reclamaţi un eveniment ce contravine legii puteţi apela numărul Dispeceratului Direcţiei Poliţia Locală Constanţa 0799.606.142 sau 0241.484.205. De asemenea, pentru reglementare şi sancţionare se fac verificări, iar în funcţie de situaţia juridică a terenului, proprietarul ar putea fi amendat cu o sumă cuprinsă între 400 şi 800 de lei. Facem precizarea că există o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care ar limita competenţa Poliţiei Locale Constanţa în acest sens, în cazul în care conducătorul nu se află la maşină.

Update: Poliţiştii locali constănţeni au acţionat pentru un climat optim în municipiul Constanţa, sesizându-se în urma articolului publicat de Replica de Constanţa şi acţionând pentru aplicarea sancţiunii în privinţa faptelor ce contravin legii.

Astfel, a fost amendată cu 500 de lei persoana care a depozitat pe domeniul public butelia de dimensiune mică din material metalic, pentru delimitarea locului de parcare, fapt ce este interzis de către administraţia locală.

Paula SOLOMON

Citeşte şi: LEGEA JUNGLEI. Constănţenii care şi-au marcat locurile de parcare cu BIDOANE, AMENDAŢI!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vina handicapatii aia din
0
0
Voi astia de la Replica va considerati jurnalisti? Astea sunt stiri? Dar pe timpul verii,cand nu ai loc sa arunci un ac,cand minunatii cetateni inchiriaza apartamente cu tot cu locuri de parcare dupa cum ii taie capul,de ce nu va miscati partile dorsale sa faceti mininatele reportaje? Sunteti de toata jena
0
0
Tot in Tomis Nord in parcarea blocului TAV 3, un individ , pentru a bloca un loc de parcare care apartinea altei persoane , a parcat o Dacie veche, pe care nu o misca din locul respectiv , numai ca sa ii faca in ciuda vecinului. Asta e romanul de astazi!
0
0
Atunci sa se micsoreze pretul la parcare. Sa plateasca si cei care parcheaza pe locul Meu de parcare. Nu este nomal? Cum mortii ma mii voastre dati legi din astea. Atunci sa nu se mai Plateasca locul de parcare. Cum pula mea rezolvati voi mereu problemele pe banii nostrii. Primarie de cacat. Numai in constanta se poate intampla. Luati naibii aminte, invatati din alte orase gen cluj, brasov cum se face cu locurile de parcare. Incapabililor, hotilor, labagiilor.
2
0
Cand am inchiriat locul de parcare ,nu aveam ore cand poti sa-l folosesti si cand nu poti.......Numai la noi se poate intampla asa ceva.Pai,atunci de ce nu scade si valoarea chiriei la jumate???!!!!
3
0
din articol inteleg ca cei care detin autorizatie si isi ridica ziua tablia platesc 1000 de lei, pe cand cei care pun tot felul de butelii si alte prostii primesc amenda intre 400 si 800, in cazul de fata 500 la romanul cu butelia Foarte tare
3
0
Am o speta cu o vecina. Pe Dobrogeanu Gherea la nr 5 la cabinetul dr. Dogan care nu mai functioneaza, nevasta acestuia, unguroaica, face un taraboi daca parchez masina in fata cabinetului. Face o galagie ca la tigani, amenintand pe toata lumea ca ea e mare si tare ca face si desface. As dori sa stiu cum sa procedez? Multumesc.
4
0
Intr-o parcare de pe strada Traian se pun niste.. bolovani. Nimeni nu are loc cumparat dar toti au pietre. Suficient de mici cat sa nu le vezi dar destul de mari sa-ti sparga baia de ulei. Asa ca asta cu butelia lui rosie e ok, macar da cat de cat un semn de civilizatie.
1
0
Nu cred ca te-a trezit politia la ora doua noaptea, asa degeaba, sa vada cum dormi. Poate tu i-ai solicitat si asta este altceva. Pai daca chemi politia la doua noaptea dc te simti ofuscat ca te-a trezit!? Chemi politia si te culci!? Inseamna ca deja parcasei masina.
3
9
Domnilor ziaristi, aceste lucruri se intimpla pt.ca primaria nu are dorinta si putinta sa rezolve problema parcarilor, iar oamenii recurg la cele mai nastrusnice metode.Pe de alta parte a fost o prostie sa se dea drumul la inporturile de masi la mina a doua si asa orice salbatic si -a cumparat masina invadind strazile si nefericit inclusiv trotuarele.In orice problema civica primul vinovat este primaria si apoi oamenii.
14
0
Dar vara, cind tot cartierul e inchiriat turistilor, noi unde parcam? Si cind am sunat la Politia locala, au venit la ora 2 noaptea, mi-au "puricat" documentele, sa sr convinga de faptul ca am platit ptr licul de parcare si au constatat:" mda, a parcat pe locul dumneavoastra, dar nu avem ce sa-i facem!!!!" Pai si atunci? De ce m-ati mai trezit? "Sa verificam daca reclamatia dumneavoastra era legala!!"
39
2
Urmeaza sa-si marcheze locul de parcare cu aragazul.Butelie are,asadar,bucataria de vara e pe strada.Speram sa nu apara vreunul cu vasul de wc pe locul de parcare.
15
5

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920