REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ITM a intrat pe firul TRAGEDIEI de la PETROMIDIA

ITM a intrat pe firul TRAGEDIEI de la PETROMIDIA

Replica API 6 iulie 2021 | 00:27 6920

Evenimentul tragic petrecut în cursul zilei de vineri, 2 iulie, la Petromidia Năvodari, este și în atenția inspectorilor ITM Constanța. O explozie și un incendiu devastator la instalația Hidrofinare Petrol - Motorină, după ce a luat foc un compresor de gaze. Șase persoane au fost rănite, una dintre ele cu arsuri de căi aeriene și pe aproximativ 45% pe suprafața corpului. Din păcate, un tânăr, în vârstă de 32 de ani, a pierit sub flăcările violente.

Alarma a fost dată la ora 12:15, atunci când a fost anunțat printr-un apel la 112, un incendiu la Rafinăria Petromidia, localitatea Năvodari. În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum. Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Pompierii din mai multe județe s-au luptat cu flăcările iadului

Ore în șir, pompierii constănțeni, dar și cei din Călărași, Tulcea, Ialomița și Brăila, s-au luptat cu flăcările iadului, dar și pentru a salva sufletele ce aveau nevoie de ajutor. Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea imediată a victimelor dintre care, 1 cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportată la spital, 1 cu arsuri minore. Din păcate, pentru Iulian, un tânăr în vârstă de 32 de ani, nu s-a mai putut face nimic.

ITM Constanța cercetează evenimentul

Inspectorii teritoriali de muncă constănțeni cercetează evenimentul. În acest sens, au fost desemnați doi inspectori de muncă pentru efectuarea cercetărilor. Inspectorii trebuie să afle motivul pentru care 3 bărbați au fost răniți grav, iar o altă persoană a decedat. Din păcate, pentru Iulian Atanasiu, un tânăr în vârstă de 32 de ani, din Năvodari, nu s-a mai putut face nimic. Acesta era angajat în funcția de operator chimist chimizare de 9 ani și 6 luni și era căsătorit. Inițial, acesta a fost dat dispărut, dar în jurul orei 15:00 a fost găsit fără suflare.

Cea de a doua victimă, Captat Mihai, în vârstă de 58 de ani, angajat în funcția de compresorist, era angajat în rafinărie de 10 ani și o lună. Acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență Constanța, ulterior, împreună cu Crăciun Marian, au fost transportați în Germania, acolo unde medicii vor încerca să le salveze viețile. Crăciun Marian, în vârstă de 53 de ani, ocupa funcția de operator chimist chimizare de 33 de ani.

Ultimul bărbat care a necesitat spitalizare a fost Zaim Laurențiu. Tânărul în vârstă de 27 ani ocupa funcția de operator chimist chimizare de aproximativ 3 ani și o lună. Acesta a fost operat de urgență după ce a suferit o fractură de os la șold.

Lacrimi și durere: Iulian, tânărul decedat, a fost condus pe ultimul drum

Iulian Atanasiu, tânărul pentru care nu s-a mai putut face nimic, a fost condus pe ultimul drum. Sute de persoane au fost prezente la înmormântare. Prieteni, rude, colegi de muncă, dar și oameni necunoscuți au venit să-l conducă pe bărbat. Vineri dimineață a intrat în tură, fiind schimbul 1, iar la ora 14.00 ar fi trebuit să fie schimbat.

Ultima postare pe pagina sa de Facebook a avut-o joi dimineața, când a fotografiat răsăritul de soare. ”Cine se trezește de dimineață... Lucrează în ture!“, a scris Iulian. Era căsătorit de trei ani și avea un copil mic. Soția lui lucrează tot la Rompetrol.

Video:

Citește și: S-a repetat ISTORIA la PETROMIDIA! După INCENDIUL din 2016, niciun VINOVAT, deși au MURIT DOI oameni! Video

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De pompierii civili din Midis nu ziceti ca au ajuns in mai putin de 1 minut, ca au fost linis intai de la bun inceput ? Ei nu merita macar sa-i aduceti in discutie, nu zic de salariul mizer de 16-17 milioane ce-l iau baietii
1
0
Ce sa faca Bola si cu baiatul lui ,numai dezastru stiu sa faca asa cum a facut Bola junior la ape....un gunoi!
5
0
Ca sa anchetezi un accident, trebuie sa ai personal ce a lucrat in domeniu si are muulta experienta. Aveti asa ceva? Apoi normele de protectia muncii, nu mai tin cont de vechile ordine, cele ce aveau la baza muulte accidente... Legea 319, este un fas.
4
1
Venim peste voi si va executam slugile noastre.
10
2
Vai de capul lor. Fac si ei ce pot. Smecherii din economie si guvernantii sunt de multe ori mai tari ca ei si ca legea.
13
3
ITM sa aiba rol de coordonare pentru toate societatile si sa faca coordonare permanenta. Asta pentru ca au specialisti in materie. sa lase cercetarile si amenzile.
13
5
Itm-ul este o firma capusa de la care sug foarte multi. Si cand moare cineva intra pe fir. Sa va dau mwie cu kkt !!!
15
3
ITM-ul o institutie care doarme, se trezeste doar cand apar la stiri incidente!
26
4
Sa trezit itmee
23
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468