REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ITM, REACŢIE DUPĂ ACUZAŢIILE PATRONULUI DE LA COMPLEX PĂLTINIŞ: admite că instanţa A ANULAT o amendă!

ITM, REACŢIE DUPĂ ACUZAŢIILE PATRONULUI DE LA COMPLEX PĂLTINIŞ: admite că instanţa A ANULAT o amendă!

Replica API 19 septembrie 2019 | 00:00 626

Cristian Mihai Marinescu nu renunţă la războiul pe care îl duce cu Inspectoratul Teritorial de Muncă din Sibiu! Fost membru al Consiliului deAdministraţie de la CERONAV Constanţa şi fost preşedinte al comisiei de privatizare din cadrul Administraţiei Canalelor Navigabile SA Constanţa, Marinescu este proprietarul unui complex turistic aflat la câţiva kilometri de Sibiu (Păltiniş). Unitatea acestuia ar fi fost vizată de controale cu repetiţie, susţine acesta: „La un control, reprezentanţii ITM mi-au fotografiat și filmat angajaţii fără acordul lor, pentru intimidare”, acuză bărbatul.

“Mereu spun că au sesizări. Au început să discute cu angajaţii, să-i tragă de limbă. Într-una dintre declaraţii, o fată care lucra ca zilier a declarat că lucrează ca ospătar, chiar dacă au voie sau nu, fata respectivă presta munca de picolo, ajutor de ospătar. Doamna inspector spune că nu avea voie să presteze munca de zilier dacă lucra ca ospătar, cumva amenda pe care am primit-o ultima dată a fost trasă de păr. Pentru acest motiv ne-au sancţionat cu 10.000 de lei. Voi contesta şi de această data amenda, aşa cum am făcut şi acum 4 ani, când am câştigat în instanţă!”, a declarat Marinescu. De altfel, acesta a mai făcut declaraţii similare – prezentate de “Replica” în articolul pe care îl puteţi consulta: AICI!

Referitor la declaraţiile lui Cristian Mihai Marinescu, reprezentanţii ITM Sibiu au declarat, oficial, următoarele: „În ultimii 5 ani, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu au efectuat 6 controale la 3 societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Complexului turistic Păltiniş”. Aceştia au mai precizat că nu pot preciza dacă respectivele controale au fost făcute la sesizări, motivând că legea nr. 108/1999 le interzice divulgarea unor asemenea informaţii.

„Cu ocazia controalelor mai sus menţionate, inspectorii de muncă au sancţionat deficienţe constatate cu 5 avertismente şi 3 amenzi; cele 2 amenzi din anul 2017 au fost contestate de contravenient, iar instanţa a decis transformarea în avertisment a uneia dintre amenzi, cu menţinerea faptei şi anularea celeilalte amenzi; pentru amenda din august 2019, Inspectoratului nu i-a fost comunicată contestarea până la momentul prezent”, se arată într-un document oficial al ITM Sibiu.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la noi INFRACTORII ARE DREPTURI !
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218