Iuzeir RAIM, ARESTAT PREVENTIV! Alți membri ai CLANULUI sunt CĂUTAȚI!
Iuzeir RAIM, ARESTAT PREVENTIV! Alți membri ai CLANULUI sunt CĂUTAȚI!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestÎn urma perchezițiilor din data de 17 iunie, vizați fiind și membri ai clanului Raim, 16 persoane au fost reținute și propuse spre arestare. Este vorba despre Alexa (fostă Dinu) Didina Liliana, Alexa Radu Nicolae, Dumitru Vasile, Gobeajă Mihai Laurenţiu, Budeanu Mihai (în lipsă),Gomeaju Ridvan, Grafcenco Daniel (în lipsă), Lepădatu Marius Răzvan (în lipsă), Iuzeir Raim, Iuzeir Şerif, Mocanu Dorel Costin (în lipsă), Martac Florin, Mateeş Alexandru, Mocanu Vasile (în lipsă), Mehedinţeanu Andreea, Moraru Florin, Onicel Daniel (în lipsă), Mustafa Denisa, Mustafa Ozgian, Onicel Cristian Gheorghe (în lipsă), Mustafa Tamer, Onicel Marius (în lipsă), Tarachiu Rizan și Vlădescu Giani Ilie.
Totodată, menționăm că, îm cazul celor care se sustrag cercetărilor, oamenii legii au disjuns dosarul, fiind propuși spre arestare separat.
dosarul disjuns (persoanele care sunt căutate)
Iată cine a ajuns în arest
Prin urmare, arestați preventiv au fost: Alexa Radu Nicolae, Dumitru Vasile, Gobeajă Mihai Laurențiu, zis Geolgău, Gomeaju Ridvan, Iuzeir Raim (pentru constituirea unui grup infracțional organizat și șantaj) și Mehedințeanu Andreea. Aceștia au fost arestați pe perioada 18.06.2021 până la data de 17.07.2021, inclusiv.
Ceilalți au fost puși sub control judiciar.
Citește și: Florin SALAM, ÎMBRĂCAT în BANI de CLANURILE RAIM și BĂNCUȚĂ! Video
Membrii grupului sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, cămătărie, șantaj și spălare a banilor. Aceștia ar fi fost implicați în activități de proxenetism, în România, Germania, Austria și Anglia, precum și în oferirea de bani cu camătă, context în care ar fi recurs la amenințări, cu acte de violență, asupra datornicilor, în scopul recuperării sumelor împrumutate și dobânzilor aferente.
În cauză au fost efectuate percheziții la data de 17 iunie.
Ce spun procurorii DIICOT
În cauză s-a reținut faptul că, membrii grupării au fost implicați în activități de proxenetism pe relația România-Germania-Austria, având roluri bine definite, precum și în oferirea de bani cu camătă, context în care au recurs la amenințări, cu acte de violență, asupra datornicilor, în scopul recuperării sumelor împrumutate și dobânzilor aferente.
Din cercetări a reieșit că 24 de persoane au constituit grupul infracțional organizat de tip polivalent, cu risc crescut în generarea conflictelor stradale. Acesta a fost coordonat de către un inculpat, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Mangalia și a acționat din 2011, neîntrerupt, în principal în zona de sud a litoralului.
Principala activitate infracțională a membrilor grupării a reprezentat-o exploatarea sexuală a tinerelor, în România, dar și în alte state europene (Spania, Italia, Germania, Franța, Cehia, Austria, Elveția și Anglia), fiind identificate peste 40 de tinere care ar fi practicat prostituția.
Produsul infracțional obținut din comiterea infracțiunii de proxenetism, calculat până la momentul cercetărilor, este de peste 3,5 milioane de euro.
La data de 17.06.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța au efectuat un număr de 44 de percheziții domiciliare, pe raza județului Constanța, în urma cărora au fost ridicate 12 autoturisme, cu o valoare de aproximativ 300.000 de euro, peste 81.000 de lei, 9.000 de dolari, peste 8.500 de euro, 100 de lire sterline, 45 de telefoane mobile, 2 pistoale cu aer comprimat, 5 laptopuri, 15 ceasuri și bijuterii, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO Porturi Maritime și SCCO Tulcea, al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor din Constanța.
Video:
Detalii aici: 16 persoane REȚINUTE în urma PERCHEZIȚIILOR de la CLANUL RAIM, din MANGALIA! Video
L.I.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News