REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

JALE în Tulcea! Zeci de mii de porci, SACRIFICAŢI şi incineraţi după depistarea unui focar de pestă porcină africană

JALE în Tulcea! Zeci de mii de porci, SACRIFICAŢI şi incineraţi după depistarea unui focar de pestă porcină africană

Replica API 2 iulie 2018 | 00:23 573

Dezastru în judeţul Tulcea, pentru crescătorii de porcine şi producătorii de mezeluri, după depistarea unui focar de pestă porcină africană la o fermă.

„A fost convocată o şedinţă extraordinară a Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă al judeţului Tulcea, în cadrul căreia s-a luat decizia declarării stării de alertă pentru a putea aplica planul de măsuri privind controlul, combaterea şi eradicarea pestei porcine africane, precum şi pentru adoptarea zonelor de restricţii”, a anunţat Prefectura Tulcea.

Șase incineratoare mobile de mare capacitate au fost aduse la Tulcea în cazul în care vor fi sacrificaţi peste 40.000 de porci, după depistarea unui focar de pestă porcină africană la o fermă.

De asemenea, a precizat Prefectura Tulcea, au avut loc controale şi în trafic, pentru a împiedica transportul de porci vii sau preparate din carne neetichetate din zonele afectate către alte regiuni.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fermele de porci nu trebuiesc amplasate langa granita ape curgatoare tranzitate din alte state poate sa transmita virus daca erau amplasate in mijlocul campului cu dezinfectie macar la doua zile virusul nu ajungea daca se facea igiena corespunzatoare adaposturilor de suine macar exterior cale rutiera cat si pietonala
0
0
Iar ne lucreaza astia.Mare lucru sa-ti arunce in curte un virus. Sint unii care se vind si pe doi lei.Noi trebuie sa importam,sa fim datori vinduti, sclavi moderni cu ifon.
4
0
Iar ai pus placa sticata!
5
2
Totul se distruge, tot ce e romanesc. 2000 de ani de istorie, de jafuri orchestrate, plecand de la romanii lui Traian nu au reusit sa fure, direct si indirect, cat s-a furat in ultimii 30 de ani. Trebuie sa recunoastem, din pacate : am fost infranti si decimati. Ca mai aruncam un abur de exisenta sub masca UE e doar pentru prosti.. Pacat ca suntem contemporani cu acest dezastru.
13
2
unde este comtim,unde este porcaria din cazanesti,praf si pulbere restul romulanilor mananca porc din ue,de ce din cauauza tradatorilor,sictir pesede,sictir dracnea
16
3
romania importa carne de 8,5 ori mai multa carne de porc decat exporta importam 45% carne de porc din germania danemarca ungaria valoare importata 475 milioane de euro bani care nu mai eram nevoiti sa cumparam euro ca sa-i crestem valoare foloseam tot ce este al nostru de la scroafe purcei furaje romanesti fara aditivi din ungaria germania etc ,adevaru-l este ca dragnea are initiativa buna prin sprijinirea fermelor romanesti tot odata creste si valoare banulu-i romanesc creand locuri de munca si export produse finite ,este clar sabotaj economic tacit nu se vrea dezvoltarea zootehniei romanesti
9
0
daca dragnea vrea sa va dea subventie pentru ferme de ingrasare 50 de euro pe cap de porc livrat la abator auzi tu de la bugetul tarii normal ca neamtu-l a sunat-o merkel si ia spus nein pork ferkel romanian pai cum sa fac ? e simplu baga-le un virusel a dracu dar se ia si usor ,si toata afacerea care creea invidie poate si in judet se duce da rapa ,mutu ne fute porcu romanesc in gura
14
1
adevaru-l este ca tulcenii cam indolenti oameni sunt lasa-ma sa te las ,daca acest patron nu dorea sa se imbogateasca rapid prin plus valoare ,si facea colaboare parteneriate cu mici crescatori cu ferme de ingrasare pana in 1000 de capete pe serie nu se ajungea aici tot odata le dadea de munca tulcenilor ,si una este sa se imbolnaveasca o microferma cu 1000 si alta este cu 45000 si tot odata securitatea microfermei este mai mare fiind familiara
8
3
Asa se face cand vrei sa faci ceva necurat, bagi filtre , stropeste cjapa sispune ca este solutie , nj dealta dar trebuie sa omoare si Carniprodul, nu???
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108