REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Jandarmi şi specialişti ai Centrului Antidrog Constanţa, prezenţi în şcoli

Jandarmi şi specialişti ai Centrului Antidrog Constanţa, prezenţi în şcoli

Replica API 21 februarie 2019 | 03:05 480

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa alături de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa continuă activităţile de prevenire a comportamentelor de risc (violenţă, consum de alcool, tutun şi droguri) în rândul adolescenţilor, în cadrul proiectelor încheiate între cele două instituţii şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Miercuri, 20 februarie 2019, reprezentanţii celor două instituţii au fost prezenţi alături de peste 60 elevi şi cadre didactice de la Liceul Internaţional de Informatică.

Jandarmii constănţeni au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenţei, dar au pus accent şi pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor.

În plus, elevilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, cauzele producerii acestora, dar şi sancţiunile prevăzute de lege în cazul săvârşirii unor astfel de fapte.

Totodată, într-un cadru interactiv li s-au oferit răspunsuri la întrebările adesate cu privire la istoricul, atribuţiile, misiunile Jandarmeriei.

O altă temă abordată s-a referit la pericolele generate prin consumul de alcool, tutun şi droguri. Pe fondul prezentării unor filme tematice, tinerii au fost îndrumaţi să recunoască semnele unor consumatori de substanţe interzise, reprezentantul C.P.E.C.A. oferind în acelaşi timp şi sfaturi privind prevenirea consumului unor astfel de substanţe. De asemenea, adolescenţilor le-au fost prelucrate şi principalele cauze care generează consumul de droguri în România, precum şi efectele negative ale acestor substanţe.

Scopul acestor activităţi îl constituie prevenirea comportamentelor de risc la vârsta adolescenţei, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a tinerilor în vederea neînceperii consumului de droguri, precum şi a adoptării unor comportamente prosociale.

În cursul anului şcolar 2018-2019 reprezentanţii celor două instituţii au mai desfăşurat astfel de activităţi la 15 instituţii de învăţământ, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

C.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa mearga in piata Tomos III, te intreaba ..vrei ceva ? asa de prosti sunt, politia fosta militie, si pol. locala numai cu curul in masini.
0
0
O initiativa laudabila. Ar fi de dorit extinerea ei in mai multe medii scolare ale orasului sau judetului, periodic. PS: intialele C.M. pot identifca doi reporteri... asumarea articolului ar fi binevenita.
1
0
Ce cauta astia in scoli? Sa invete de la copii? Minti patrate
2
4
cata vreme te scalzi in saracie nu vei avea niciodata comportament civic bazat pe respect reciproc cu evitarea violentei din contra violenta si lipsa de ..ahem civism este exact modul in care omul se revolta impotriva pauperizarii iar cand reprezentantul autoritatii in cazul de fata militianul vine sa te impiedice sa refulezi sub amenintarea represaliilor ghici ce rezulta? SUPRAPRESIUNE sociala desigur! Si ce face suprapresiunea?
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212