REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 16 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6762
18.4° Constanța Duminică, 16 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6762
 

Jeanu Dumitru: Anul acesta vom ajunge la 70 – 80 de mii de turiști pe zi, la „Beach, Please!“ Video

Jeanu Dumitru: Anul acesta vom ajunge la 70 – 80 de mii de turiști pe zi, la „Beach, Please!“ Video

Emilia BABU, Andreea VEARBĂ 23 mai 2024 | 00:00 978

Jeanu Dumitru, primarul în funcție, al comunei Costinești, s-a aflat miercuri, 22 mai a.c., în studioul Replica unde a vorbit despre proiectele pe care le-a implementat, despre regretele pe care le are la final de mandat, dar și despre Festivalul „Beach, Please!“, care va avea loc și anul acesta la Costinești.

Jeanu Dumitru: Anul acesta vom ajunge la 70 – 80 de mii de turisti pe zi, la „Beach, Please!“ Video

În debutul interviului, Jean Dumitru a vorbit despre sondajele false care circulă în mediul online, dar și despre cele reale, făcute pe stradă, de la om la om. „Mă bucur că am ieșit în avantaj și stau bine în sondaje. S-au făcut într-adevăr pe stradă sondajele. Multe sunt vehiculate și se fac pe tot felul de site-uri. Sondajele se fac pe stradă, om cu om, pentru a-și exprima fiecare corect opțiunea. Da, stau bine, încerc să-mi fac cât mai bine treaba și chiar vin de pe stradă în acest moment, o să mă întorc să continui și chiar voi discuta în continuare cu cetățenii, pentru că toate aceste lucruri trebuie expuse corect. Chiar dacă suntem de la comună, fiecare în campanie încearcă să-și spună punctul de vedere, totuși informațiile corecte trebuie să ajungă la cetățeni.”

Proiectele de suflet ale primarului

Primarul comunei Costinești a vorbit și despre stadiul în care se află lucrările pentru amenajarea sensului giratoriu de pe DN39. „Este vital pentru accesul în Costinești și pentru siguranța conducătorilor. Sper să fluidizeze foarte mult traficul și deja ne dă o notă așa, de stațiune, cu acest sens. Este foarte mare, se lucrează în acest moment la centrul rondului, urmând în zilele următoare să ne ocupăm de partea de iluminat. Noi avem doar iluminatul și trotuarele aferente sensului, lucrarea propriu-zisă este făcută de cei de la Drumuri.”

Primarul a vorbit și despre alte proiecte ale sale „Un proiect important este cel legat de salvamari, cu baza de salvare și punctele de observare și dotările necesare. În această săptămână se vor finaliza punctele de observare, urmând ca până la finalul sezonului să avem și baza de salvare, o bază modernă. Dotările vor veni și ele. Deja arată bine pe plajă, chiar par cam mari pentru plaja mică din momentul acesta, vor arăta și mai bine când va fi lărgită plaja.” Acesta a mai adăugat „Am început și primul dig, cel dinspre epavă. Alte proiecte pe iluminat mai avem. Așteptăm să demarăm pe Saligny, avem un milion și jumătate de euro să finalizeze RAJA. Lucrările de asfaltare chiar astăzi au sosit, mai ales pe zona Schitu, avem câteva străzi, am început cu Schitului, imediat se vor apuca la calea ferată să repare acea bandă, după care vor intra pe Viilor care este cea mai distrusă, ce mai afectată, și urmează să termine cu Marinarilor.”

Jeanu Dumitru a vorbit și despre festivalurile care vor avea loc „avem muzică trap, avem muzică rock și am redevenit stațiunea tineretului.”

Video 1:

Primarul din Costinești, despre pregătirile pentru „Beach, Please!“

Având în vedere că urmează a treia ediție a festivalului Beach Please, primarul Jean Dumitru a povestit și despre cum va asigura securitatea evenimentului: „Am avut două ediții ale acestui festival care deja a devenit foarte mare și cred că anul acesta va depăși și Untold. Nu au fost evenimente nefericite majore, chiar în fiecare zi am participat. Intru în festival alături de cei care se ocupă de securitate și nu au fost evenimente nefericite și sper că nici anul acesta, chiar dacă vom avea 70 -80 de mii de tineri să nu avem probleme. Ne-au ajutat foarte mult cei de la Rutieră având 4 echipaje, anul acesta vom avea nevoie de mai multe. Vom fluidiza prin instituirea unor sensuri unice și amenajarea câtorva parcări. Vom avea nevoie de câteva parcări pentru a nu ajunge cu mașinile în acea zonă. Acolo sunt câteva străduțe mai înguste și nu vrem să ajungă în acea zonă mașinile pentru că riscăm să ne blocăm. Trebuie restricționat traficul și instituite sensuri unice pentru că altfel nu vom face față. Trebuie să fie un circuit. În zona din stânga va fi ca o mică gară, sunt în jur de 100 de microbuze și autocare care vor veni din tot județul”. Dumitru a vorbit și despre cât de pregătiți sunt agenții economici pentru valul de turiști: „Eu cred că vor fi pregătiți la acel moment pentru că la prima ediție de acum 2 ani au fost surprinși, nu se așteptau la amploarea acestui festival. Eu cred că anul acesta vom ajunge la 70 – 80 de mii de turiști, de tineri pe zi. S-au vândut deja 55.000 de abonamente, vor fi foarte multe bilete cumpărate pe zile pentru că fiecare are câte un artist preferat.”

De asemenea, Jean Dumitru a abordat și problema deșeurilor de după festival: „Rămân foarte multe deșeuri pe care le colectăm tot noi. Cred că se pot remedia aceste probleme, să fim mult mai educați. Avem probleme în a colecta eficient.”

Video 2:

Primarul comunei Costinești despre regretele sale

Întrebat și dacă are regrete la final de mandat, domnul primar Jeanu Dumitru a mărturisit: „Am, pentru că se puteau face mai multe. Eu, din păcate, nu am avut în primii doi ani majoritate, viceprimarul era din partea altui partid și nu am putut să facem echipă.”

Primarul comunei Costinești spune și că, pe parcursul anilor, nu a avut probleme majore cu cetățenii și explică totodată, situația problematică cu RAJA: „Eu nu prea am avut probleme majore, decât asta legată de RAJA, mă bucur că de astăzi se repară. Nu avem nicio relație contractuală cu cei de la RAJA, dar oamenii înțeleg altfel, că primarul poate să rezolve orice. Nu avem cum, nu avem nici fondurile necesare și legal nu avem cum să finalizăm niște lucrări începute de un beneficiar, mai ales pe fonduri europene. Mă bucur că se repară aceste străzi și oamenii vor fi mai mulțumiți. Încercăm să aducem cât mai mulți turiști, să pregătim partea asta de domeniu public. Încercăm să fim pregătiți, în jur de 15 iunie, cel târziu, să fim gata.”

Primarul din Costinești a vorbit și despre șansele pe care crede că le are la alegerile locale, menționând că nu se vede umăr la umăr cu niciun alt candidat: „Cred că diferența va fi destul de semnificativă, cu toate că toți se văd primari, dar eu știu ce am de făcut și pot să prezint ceva cetățeanului, că am făcut ceva. Într-adevăr puteam să fac mai multe dacă aveam sprijin, dar unii au fost degeaba acolo, și-au luat salariul degeaba.”

Primarul a vorbit și despre prezența la vot, dar și despre cum l-au afectat alegerile de acum 4 ani „Dacă acum 4 ani au fost în jur de 1.500 de persoane, au rămas în jur de 250-300 care nu au putut vota pentru că s-au tipărit niște buletine cu sigla altui partid și s-a suspendat 2 ore. Pe mine m-a afectat pentru că puteam obține încă un consilier și poate de la acel moment aveam și majoritate și aveam și o echipă stabilă. Orice om contează.”

La finalul interviului, primarul comunei Costinești a vorbit și despre el, menționând totodată că primăria nu l-a îmbogățit. „Sunt același, nu m-am schimbat. eu am fost întotdeauna respectuos și cred că de asta m-au și ales oamenii, mi-am văzut de treaba mea. Eu nu m-am îmbogățit, am rămas același, culmea, conduc și aceeași mașină de 7 ani. Sunt bucuros pentru că pot arăta ceva și pot să vin în fața cetățeanului să arăt ce am făcut sau dacă nu am rezolvat, pot să explic de ce.”

Interviul integral poate fi urmărit în video-ul de mai jos:

Comandat de partidul PSD - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240002

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
281541142331
5/49
2274181623
joker
123216151112