REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Joe Biden a anunțat momentul în care trupele SUA vor pleca din Afganistan

Joe Biden a anunțat momentul în care trupele SUA vor pleca din Afganistan

Replica API 24 august 2021 | 13:15 919

Preşedintele SUA Joe Biden a declarat că speră că operaţiunile de evacuare la Kabul să poată fi finalizate înainte de 31 august, dată care a fost stabilită de guvernul său pentru retragerea completă a trupelor americane din Afganistan, relatează AFP, scrie stiripesurse.ro.

"Sperăm că nu trebuie să prelungim", a spus preşedintele american, lăsând uşa deschisă pentru o prelungire. ''Cred că vor fi discuţii'', a afirmat el, informează Agerpres.

''Vom vedea ce putem face'', a răspuns el la o întrebare a unui jurnalist care l-a întrebat ce ar face dacă ţările aliate ar cere Statelor Unite să rămână în Afganistan mai mult timp.

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a calificat sâmbătă ''imposibilă'' evacuarea tuturor colaboratorilor afgani ai puterilor occidentale înainte de 31 august.

Aproximativ 28.000 de persoane au fost evacuate din 14 august, a declarat duminică liderul de la Casa Albă. ''Este o operaţiune incredibilă'' a spus el.

''Lucrăm din greu şi cât mai repede posibil pentru a evacua oamenii'', a adăugat el, dând asigurări că aceste evacuări ar fi fost ''dificile şi dureroase'' chiar dacă ar fi fost începute ''acum o lună''.

La o săptămână după ce talibanii au preluat puterea, mii de oameni încă încercau să fugă din ţară duminică, iar haosul domnea în continuare pe aeroportul din Kabul.

"Am făcut o serie de modificări, inclusiv extinderea accesului în jurul aeroportului şi a zonei de securitate", a menţionat Joe Biden, fără a oferi mai multe detalii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu toata dragostea vreau sa arat cat de fraeri au fost cei dinainte, pe mine ma doare undeva de bani cheltuiti si vietile celor care nu mai sant, nu i-am trimis eu ba vreau sa vad ce ordine au in gand cu America si chiar lumea intreaga caci mie-mi place sa fiu luptator dupa fusta nevesti :zice domn Bidon !
0
0
Cea mai mare hotie a timpurilor moderne.Unde sunt votantii?de unde au aparut 8.1 mil de voturi in plus peste numarul initial de votanti?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272