REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Joe Biden: Să fie clar! Nu vom lupta împotriva Rusiei!

Joe Biden: Să fie clar! Nu vom lupta împotriva Rusiei!

Replica API 3 martie 2022 | 23:09 646

Președintele american Joe Biden a declarat că soldații americani nu vor lupta în Ucraina. Joe Biden spune însă că Statele Unite vor trimite cantități mari de arme prin Ucraina și Polonia și vor oferi ajutor umanitar de un miliard de dolari.

”Împreună cu aliații noștri sprijinim Ucraina în lupta ei pentru libertate. Asistență militară, economică, umanitară, un miliard de dolari asistență umanitară pentru Ucraina...

Vom ajuta poporul ucrainean în lupta sa împotriva atacului și pentru a le ușura suferința”, spune președintele Joe Biden

”Dar vreau să fiu clar. Forțele noastre nu se implica în conflictul cu forțele armate ruse în Ucraina. Forțele noastre nu merg în Europa pentru a se lupta cu rușii, ne ajutăm, îi ajutăm, vrem să îi ajutăm să îi oprească pe ruși, trimitem armament, trimitem nave prin România, prin Polonia, prin alte țări din zonă, aliații din NATO, vom apăra însă fiecare centimetru din teritoriul NATO împotriva invaziei. Orice centimetru din teritoriul țărilor membre NATO va fi apărat”, a mai spus președintele SUA.

Președintele SUA, discurs despre Starea Națiunii: "Suntem alături de poporul ucrainean"

"De-a lungul istoriei, noi am învăţat această lecţie: atunci când dictatorii nu plătesc un preţ pentru agresiunile comise, generează şi mai mult haos, îşi continuă acţiunile, iar costurile şi ameninţările pentru Statele Unite şi pentru întreaga lume cresc", a declarat preşedintele Biden în discursul rostit în Congresul SUA.

"Tocmai de aceea a fost creată Alianţa Nord-Atlantică, pentru a asigura pacea şi stabilitatea în Europa după al II-lea Război Mondial. Statele Unite sunt membru al acestei Alianţe, alături de alte 29 de naţiuni. Acest lucru contează, diplomaţia americană contează", a argumentat preşedintele SUA.

Liderul de la Casa Albă a mai declarat că preşedintele rus, Vladimir Putin, a făcut calcule greşite când a presupus că Occidentul şi NATO nu vor reacţiona la intervenţia militară rusă în Ucraina.

"Este vorba de un război premeditat şi neprovocat. Putin a respins eforturile diplomatice. A crezut că Occidentul şi NATO nu vor reacţiona. A crezut că ne poate diviza. Numai că Putin s-a înşelat, noi eram pregătiţi", a subliniat Joe Biden în discursul ţinut în Congres, potrivit antena3

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272