REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Juncker critică decizia CE de a institui un mecanism de control al exporturilor de vaccinuri anti-COVID-19

Juncker critică decizia CE de a institui un mecanism de control al exporturilor de vaccinuri anti-COVID-19

Replica API 3 februarie 2021 | 00:00 912

Fostul preşedinte al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a criticat, luni, decizia succesoarei sale, Ursula von der Leyen, de a institui un mecanism de control al exporturilor de vaccinuri anti-COVID-19 produse în statele Uniunii Europene, relatează politico.eu, citat de Agrepres.

Jean-Claude Juncker

''Noi de fapt nu am avut în Europa experienţe pozitive cu restricţiile asupra exporturilor'', a declarat Juncker, în cadrul unei videoconferinţe organizate de reprezentanţa landului german Baden-Württemberg.

"La începutul crizei cauzate de pandemie, unele ţări au luat decizia de neînţeles de a nu exporta material medical. Aceasta a fost corectată de Comisia Europeană. Acum am revenit într-o dezbatere unde, din nou, se face sugestia că nimic nu ar trebui exportat din Uniunea European către ţări non-UE. Suntem... nu doar responsabili pentru noi înşine. Aceasta este o pandemie care afectează pe fiecare om de pe această planetă. Mă opun foarte mult impresiei date acum de Uniunea Europeană că avem grijă de noi înşine şi că suferinţa altor oameni, în special din ţările mai sărace şi de pe continente mai sărace, nu ne afectează", a subliniat fostul şef al executivului comunitar din perioada 2014-2019.

Comisia Europeană a adoptat vineri un mecanism de control al exporturilor de vaccinuri anti-COVID-19 produse în ţările UE, pentru a împiedica ieşirea din blocul comunitar a unor cantităţi de vaccin care, în virtutea contractelor încheiate cu companiile farmaceutice, sunt destinate statelor membre.

Executivul comunitar a luat această decizie - valabilă până la sfârşitul lunii martie - în urma disputei sale cu compania farmaceutică britanico-suedeză AstraZeneca. Aceasta din urmă, invocând probleme de randament al producţiei, a anunţat că în primul trimestru va putea livra doar 60%, apoi numai un sfert, din cantitatea de vaccin ce urma să fie furnizată blocului comunitar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Javra asta Sorosita si globalista a fost unul din cei mai mari dusmani ai Romaniei. Acum daca nu mai este sef in UE a inceput sa muste si mana care l a hranit cu milioane de euro. Ce vremuri traim....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212