REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

JURI a respins definitiv candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european

JURI a respins definitiv candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european

Replica API 1 octombrie 2019 | 02:39 393

Rovana Plumb

Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a respins luni candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru transporturi, au declarat surse de la Bruxelles.

Împotriva candidaturii Rovanei Plumb au fost 13 voturi, iar în favoarea sa şapte voturi.

De asemenea, JURI a respins şi candidatura comisarului european desemnat pentru vecinătate şi politică de extindere, Laszlo Trocsanyi. Contra acestei candidaturi au votat 12 eurodeputaţi, iar pentru - nouă.

Preşedintele JURI, Lucy Nethsingha (grupul Renew Europe), îi va trimite o scrisoare preşedintelui Parlamentului european, David Sassoli, în care va prezenta poziţia acestei comisii faţă de candidaţii Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi.

Comisia JURI recomandase joi ca procedura de validare să fie suspendată în cazul Rovanei Plumb şi al comisarului-desemnat pentru vecinătate şi politică de extindere, Laszlo Trocsanyi. În privinţa Rovanei Plumb, membrii JURI au considerat că există un conflict de interese din cauza unui împrumut pe care aceasta l-a contractat şi a lipsei de claritate privind modul în care îl va plăti fără a compromite funcţia pentru care a fost propusă.

JURI poate suspenda audierile în comisiile specializate ale Parlamentului European în cazul comisarilor desemnaţi dacă există conflicte de interese după o evaluare a declaraţiilor de avere ale acestora.

Rovana Plumb a fost desemnată comisar european pentru transporturi în viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen, iar audierea sa în comisiile europarlamentare Transport şi Turism (TRAN) şi Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară (ENVI) era prevăzută pentru 2 octombrie, de la ora locală 09:00 (07:00 GMT). AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa zisa "patrioata" a mai incasat-o odata . Invirte bani cu lopata , bani din spagi.Ca patrioata inmatriculeaza masinile de lux in Bulgaria , ha,ha,ha
4
0
asa ca mai ia o data cacatul meu la lins. Poti sa-ti iei si neamu sa te-ajute si sa ti-l indese mai bine. Muistule prost. De fapt pesedeu.
4
0
vino cu nevasta-ta intr-o multime , sa vezi cum o trag clientii de tate si o baga in toaleta sa ii dea la muie ...tie iti dam noi ,psd-istii !
1
5
coco te astept la Kremlin sau in siberia.sa ne radem putin
1
0
Asa o fi in politica:cand esti respins, iesi razand;cand esti admis stai morocanos.Nici nu stii cum e mai bine, a fi sau a nu fi in politica,pentru ca ue te cauta si la nr de la pantofi.
2
0
iti zici de acum coco muistule ? Uite ca plumbuita cu numere de bulgaria a luat muie si de la e.u. nu numai de la mine. Apropos muie, sa nu uit sa-ti dau cacatul la lins !!!
7
2
Aaaaa ha ha ha ha ha ha !!!! Deci MUIE PSD!!!!
14
4
si comisarii propusi de Franta, Polonia si Belgia au fost albiti? Aveau probleme asemanatoare ca cele pentru care Dragnea a fost condamnat! Dar pentru ei nu se pune. Halal UE! si romanii inghit orice rahat li se serveste din directia aia. Pai problema Rovanei plumb fata de cea a frantuzoaicei e minora! Daca nu era psdista si era de la liberali sau usr trecea fluierand. IPOCRIZIE
4
14

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212