REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Klaus Iohannis, convorbire cu preşedintele SUA despre criza epidemiologică şi relaţia transatlantică

Klaus Iohannis, convorbire cu preşedintele SUA despre criza epidemiologică şi relaţia transatlantică

Replica API 27 aprilie 2020 | 00:00 918

Klaus Iohannis

foto: www.presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, sâmbătă, o convorbire telefonică cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, la solicitarea părţii americane, discuţiile concentrându-se pe criza epidemiologică generată de noul coronavirus şi asupra modalităţilor de consolidare a relaţiei transatlantice şi Parteneriatului Strategic româno-american.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis a transmis solidaritatea cu poporul american şi condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti cauzate de pandemia generată de noul coronavirus.

De asemenea, preşedintele României a exprimat apreciere pentru sprijinul acordat ţării noastre de către SUA, referindu-se, printre altele, la facilitarea de către partea americană a utilizării avioanelor de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, care au adus în România echipamente de protecţie esenţiale pentru personalul medical.

Iohannis a evidenţiat şi sprijinul american pentru obţinerea, de către România, a unui echipament de detecţie de tipul RT-PCR, printr-un program al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), finanţat de SUA, precum şi ajutorul de 800.000 de dolari pentru România dedicat exclusiv luptei împotriva pandemiei cu noul coronavirus.

Conform sursei citate, cei doi şefi de stat au trecut în revistă măsurile adoptate în ambele state, rezultatele acestora, precum şi planurile de acţiune în perioada imediat următoare în domeniile medical şi economic.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că una dintre priorităţile autorităţilor române este asigurarea tuturor echipamentelor şi medicamentelor necesare combaterii eficiente a pandemiei. În acest sens, preşedintele Donald Trump şi-a manifestat intenţia de a trimite ţării noastre ventilatoare pentru dotarea spitalelor, precizează Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis şi Donald Trump au reafirmat angajamentul comun pentru soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral, precum şi pentru consolidarea cooperării în domeniul securităţii şi cel economic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un articol de presa poloneza arata ca in 1 aprilie Rusia a trimis in SUA un transport cu materiale , echipamente de protectie, iar Trump a primit cu recunostinta acest ajutor. Deci , Trump nu i frumos sa ne dai acuma materialele primite din Rusia, noi vrem sa stam departe de ciuma rosie.
0
0
Lasand la o parte ca 800 000 de dolari ajung pentru un orasel mai micut din Romania,fiind ceva symbolic ca si sapca primita de Iohannis de la Trump,SUA are tot interesul sa aiba o Romanie aparata,adica resursele la indemana. Prin urmare,ordinele venite de la Washington vor fi ascultate indifferent ca le preia Iohannis sau altul. In rest,protocol si atat. Daca fiecare roman nu are singur grija de el ,nimeni nu-l va ajuta. De la stat astepti amenzi,promisiuni traditional neonorate,amenintari voalate sau directe. Cine e lucid,are singur grija de el si familia lui .
1
0
ciolanus a apucat numai sa-l aprobe pe donald care a cerut mai multi soldatei in prima linie in lupta cu coitul afgan,desigur tot pe banii nostrii,inclusiv repatrierea peste rand
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212