REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.6° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
9.6° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

Kremlinul, după predarea soldaților din Azovstal: negocierile nu vor fi reluate

Kremlinul, după predarea soldaților din Azovstal: negocierile nu vor fi reluate

Replica API 18 mai 2022 | 00:00 733

Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina nu avansează și cel mai probabil nu vor fi reluate după "capitularea" militarilor ucraineni din combinatul siderurgic Azovstal, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Dmitri Peskov

"Negocierile chiar nu progresează. Observăm o lipsă totală de dorință în rândul negociatorilor ucraineni de a continua acest proces", a declarat acesta, citat de agenția de presă Interfax și de stiripesurse.ro.

El a precizat că nu există nicio îndoială că luptătorii care au părăsit uzina siderurgică Azovstal, asediată în orașul portuar Mariupol, s-au predat.

"Definiția este lipsită de ambiguitate: cei care s-au refugiat, soldații care s-au refugiat pe teritoriul Azovstal, își depun armele și se predau", a adăugat el, potrivit Interfax.

Autoritățile ucrainene au declarat că luptătorii ar putea fi schimbați cu prizonieri ruși, dar nu au fost făcute publice detalii despre vreun acord între cele două părți. Luptătorii au fost duși în zonele controlate de Rusia în estul Ucrainei.

Peskov a declarat că problema judecării soldaților capturați la un tribunal militar - fie pentru presupuse crime de război, fie pentru că au fost ceea ce Rusia numește naziști - este "o chestiune pentru militari".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...ucrainiana a luat-o in bot ? La razboi nu este ca la EUROVISION ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389