REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.7° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

La Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța îmbătrânești stând la coadă. Video

La Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța îmbătrânești stând la coadă. Video

Andreea Vlaicu 9 februarie 2024 | 00:00 4558

La sediul Casei de Asigurări de Sănătate din Constanța se formează, aproape zilnic, cozi kilometrice. Asigurații stau ore întregi, afară, în picioare, pentru a li se elibera adeverințele în contul cardului de sănătate pierdut. Nici perioada pentru emiterea și tipărirea cardului de sănătate nu este mai mică. Acesta ajunge la adresa constănțenilor cu o întârziere de un an sau chiar doi. Putem spune foarte detașat că sistemul de sănătate lasă de dorit.

La Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta imbatranesti stand la coada. Videocoadă Casa de Asigurări de Sănătate

Casa de Asigurări de Sănătate, cu sediul pe bulevardul Mamaia nr. 57, este foarte familiarizată cu cozile infinite ce se formează în curtea clădirii. Bărbați și femei, majoritatea în vârstă, sunt nevoiți să aștepte ore întregi, afară, în picioare, pentru eliberarea unei adeverințe conform căreia demonstrează că sunt asigurați. De ce au nevoie de adeverință? Probabil pentru că intrarea în posesie a cardului de sănătate durează cel puțin un an și depind de acest act pentru diferite investigații sau pur și simplu pentru un control de rutină.

La Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta imbatranesti stand la coada. Videocoadă Casa de Asigurări de Sănătate

Este și cazul celor care au așteptat joi, 8 februarie a.c. de dimineață până seara în fața sediului CAS Constanța. ,,Adeverința trebuie reînnoită din două în două luni. Aceeași coadă de fiecare dată. Cardul fizic îl aștept de un an și jumătate și nimeni nu dă nicio explicație. Vin oameni din județ, era și o doamnă din Medgidia. La terminarea programului închide și trebuie să vii a doua zi la altă coadă”, ne transmite un constănțean ce a așteptat 3 ore pentru a intra în sediu.

La Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta imbatranesti stand la coada. VideoCasa de Asigurări de Sănătate Constanța

Video:

Coadă Casa de Asigurări de Sănătate

La Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta imbatranesti stand la coada. Video

,,A fost coada până în bulevard. Toată lumea a stat pentru adeverință.” a mai adăugat bărbatul.

La Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta imbatranesti stand la coada. VideoCoadă Casa de Asigurări de Sănătate

,,Este o problemă la nivel național”

Reporterii Replica au contactat directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate, Luminița Nagy, pentru a ne explica care este sursa întârzierii emiterii adeverințelor și dacă este o problemă locală sau la nivel național. ,,Au fost disfuncții ale sistemului informatic. Sunt probleme la nivel național. Sistemul a funcționat cu sincope, asta este tot. Sunt parametrizări care se realizează de la CNAS (Casa Națională de Asigurări de Sănătate) și nu țin de Casa Județeană. Sistemul a funcționat și funcționează, în ultima perioadă, cu sincope și dacă accesați site-ul nostru sau al CNAS, o să vedeți comunicatele CNAS de indisponibilitate platformă informatică, care sunt preluate și pe site-ul nostru.” 

La Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta imbatranesti stand la coada. VideoLuminița Nagy
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Normal ca vacile d Ela biroul 29 s ai vere sa vorbească ca noi o plătim.
2
0
E unul tare j***s acolo si cu tupeu de parca este mosia lui maicasa
2
0
Nenorocitzi ashtia intentzionat nu au introdus digitalizarea,eu lociesc in Germania si aici mereu mi-a venit cardul nou prin poahta acasa dupa ce expira valabilitatea celui vechi,nu mi s-a intamplat sa imi pierd cardul dar si in cazul asta tot nu este o problema,aici cat timp casa de asigurari de sanatate primeshte bani de la mine prin angajator,casa de pensii,oficiul fortzelor de manca daca eshti in shomaj plata directa sau altfel aia la care am platit sunt obligatzi sa imi elibereze cardul fara prea multe comentarii,aici daca dai banul cel care incaseaza are obligatzia sa itzi dea dreptul tau pentru care ai platit.
6
0
Pai daca erau cozi kilometrice, probabil ultimul din coada era la Cinema Republica.
3
3
Numai putorele piloase sunt acolo,,pe drumul de retragere ,Huoooooooo da ți banii inapoi
8
0
O institutie infiintata pentru furat ! Sa se dea oamenilor banii in mana la salariu, sa nu mai existe acel CASS. Si atunci veti vedea ca dispar cozile, oamenii se pot duce la medici privati, isi pot face analizele cand vor si unde vor, starea de sanatate a populatiei s-ar imbunatati. Dar asa, si cu banii luati , si ...
19
0
Din doua in doua luni adeverita emoisa de Casa de Sanatate trebuie reinoita. Termenul este foarte scurt. Rugam organele competete sa modifice termenul la cel putin 1 an. Carduri nu s-au mai emis de peste 4 ani si nu stiu cand se vor mai emite. Bataie de joc pentru bolnavi care nu au nici un ajutor.
18
0
Asta este Digitalizarea Romaniei pentru care un pulifrici de parlamentar PSD a cerut în comisie o suplimentare a bugetului cu încă 100 milioane de euro fiindcă uite, este mare nevoie. Să mori de râs nu alta. Sau de foame sau boli. Votați PSD. Plm.
14
3
Voi de ce credeți ca au făcut grevă conțopistele de acolo ? Să plimbe aceleași 2 hârtii de la un birou la altul și sa mănânce!
21
1
Pai doar ce le a marit salariile la coardele de acolo , RUSINE !
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212