REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

La Ciocârlia, morții sunt ţinuţi în Căminul Cultural, acolo unde se împart şi darurile pentru copii

La Ciocârlia, morții sunt ţinuţi în Căminul Cultural, acolo unde se împart şi darurile pentru copii

Replica API 12 decembrie 2019 | 02:44 1467

În urmă cu câțiva ani, primarul din Ciocârlia, Traian Dragomir, a demarat un proiect privind construirea a două case mortuare în Ciorcârlia de Jos și Ciorcârlia de Sus. În vara anului trecut, proiectul a fost finalizat, însă rudele celor decedați continuă să-și țină morţii tot la Căminul Cultural, "în locul unde vine Moșul cu cadouri pentru copi", după cum susțin locuitorii. De ce nu poate fi folosită casa mortuară? "Nu le dă voie preotul", susține viceprimaru comunei.

"De câte ori moare cineva, mortul este ținut în Căminul Cultural. Acolo se fac și nunți, și botezuri, pomeni după înmormântări. La această oră, până miercuri există un mort depus. În locul unde vine Moșul cu cadouri pentru copii. Nu există așa ceva în lume”, s-a plâns un locuitor. Viceprimarul Nicolaie Pungă cunoaște situația, însă spune că totul stă în puterea protului din sat, care refuză să primească mortul la casa mortuară abia construită de primărie. "Preotul nu vrea să-i țină la casa mortuară, pe motiv că nu este apă. Știu că nu este normal. Casa mortuară a fost construită în vară", a spus viceprimarul Nicolaie Pungă, pentru Replica.

Preotul Gheorghe Dan Fătu a declarat faptul că nu a fost obținută încă autorizația de la ISU, nici de la DSP. "Nu am voie, nu am autorizație și nu am voie, primesc amendă, după cum m-au anunțat și cei de la DSP", a spus preotul.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se fure cu primaru
6
4
Plm ciocarlia
0
4
Ce usor este pentru domnul vice sa paseze toata responsabilitatea preotului. Mai bine ar face ceva in acest sens in loc sa stea la caldurica. Din cauza ca preotul nu ii canta in coarne si nu ajuta primaria sa faca preavestitele lor ilegalitati "legale" vor sa dea preotul Jos si sa aduca altul care sa accepte tampeniile si spalarile lor de bani pe care le fac de atatea mandate. Sa va fie rusine hotilor, nu va mai saturati dar lasa ca ne faceti parc si o sa ne ducem mortii in parc in aer liber sa nu se strice.
4
5
Se cauta cu orice pret a se denigra imaginea preotului din sat incepand cu domn primar, viceprimar, secretar comunal pana la localnici, respectiv enoriasi ai parohiei din Ciocarlia de Jos. Preotul chiar nu are cum sa le dea voie sa duca decedatul in casa mortuara deoarece isi ia amenda pe care probabil o plateste din buzunarul propriu.
5
7
...mortii cu..mortii....viii cu viii ...bafta...
6
0
casele mortuare sunt f utile in sezonul cald, au aer conditionat, nu se impute mortul, plus ca suprafata utila e mult mai mare decat la casele taranesti, e un lucru bun ca primarul a facut asa ceva.
8
0
Si daca este programata o nunta cu 6luni- un an inainte si in ziua respectiva da ortul popii si nea Gogu ce e acolo, talmes-balmes:lautari si bocete?Mai,dom' primar cauta o solutie.La tara se mai tin mortii acasa.O gospodarie are de toate si apa si curent electric si toaleta.N-avem ce trebuie in scoli, in dispensare comunale si vrem in locatii funerare!!! Ce sa inteleg ca e mai important la moarte decat in viata.
13
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218