REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

La farmacia Dr. Max, dacă ți-e rău nu are cine să-ți ia tensiunea! Video

La farmacia Dr. Max, dacă ți-e rău nu are cine să-ți ia tensiunea! Video

Replica API 23 septembrie 2022 | 00:40 5850

Sarcinile de bază ale farmaciștilor din farmaciile comunitare constau în asigurarea cu medicamente a populației, informarea și promovarea modului sănătos de viață. Pe lângă acestea, se regăsește și o altă funcție, la fel de importantă, precum cea de asistență medicală. Acordarea primului ajutor medical reprezintă o obligație a specialiștilor farmaciști, o prioritate, independent de situație.Numai că, nu toate reușesc să acorde primul ajutor. O femeie din Constanța a mers joi, 22 septembrie, în farmacia Dr. Max, cerând sprijin pentru măsurarea tensiunii, întrucât se simțea rău. A fost refuzată nu tocmai politicos, pe motiv că nu există tensiometru în farmacie, și a fost invitată... să cumpere unul.

Marea farmacistă care n-are cu ce să ia tensiunea

De ce anumite farmacii din Constanța nu sunt dotate cu instrumente de măsurat tensiunea, temperatura, etc?

Tactici de marketing în farmacii?

O femeie cu probleme de sănătate din Constanța a mers în dimineața de 22 septembrie, la farmacia Dr. Max din Tomis 3, pentru a-și măsura tensiunea. Farmacista nu a putut să îi acorde primul ajutor din cauza faptului că nu deținea tensiometru și a invitat-o să-și cumpere dispozitivul. Deoarece se simțea rău, a părăsit incinta, însă o colegă a femeii a revenit la farmacie pentru a le urechea pe angajatele de aici.

Din nou, farmacista a susținut același lucru, că trebuie să cumpere dispozitivul pentru a-l testa sau pentru a primi ajutor.

După cum se poate observa în video-ul de mai jos:

Nu este singurul caz de acest gen petrecut în Constanța. O tânără care prezenta simptome de viroză a încercat, de curând, să ceară ajutorul într-o farmacie, unde s-a lovit de același răspuns, pentru a primi ajutorul trebuie să achiziționeze termometrul: „Într-o dimineață când m-am trezit îmi era foarte rău și nu am știut ce să fac de aceea am mers imediat la farmacie, neavând un termometru în casă am crezut că primesc ajutor să știu dacă temperatura este mare sau nu. M-am lovit de un refuz total, s-a spus să îl cumpăr pentru a-l putea folosi…”

Nu toate farmaciile se încadrează în această situație, majoritatea fiind dotate cu tensiometre și termometre oferind ajutor persoanelor care au nevoie și sfaturi utile pentru sănătatea oamenilor.

V.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Farmacistu e cadru medical,nh i sofer de autobus,farmacistu are obligatia sa dea primu ajutor
2
0
In alte tari serviciile farmaceutice se platesc. In cazul de fata farmacista nu era obligata sa ia tensiunea. Nu intra in fisa poatului ei.
3
3
cand ti-e rau, te ajuta cu ceva? Sau te faci bine din asta?
5
2
Articol de 2 bani! Voi care scrieti, va mai si documentati? Farmacia nu este camera de garda iar colega mai bine s-ar urechea singura! Daca intr-adevar colega ei avea o problema trebuia sa fie cu ea la camera de garda!
9
3
Cel mai abject lucru e ca astea care viseaza sa fie ajutate din toate partile sunt cele care nu ar ajuta pe nimeni niciodata Sa spuna aici de cate ori a oferit scandalagioaica ajutor neconditionat cuiva fara sa aiba un interes propriu sau ceva de castigat
5
3
Au confundat farmacia cu spitalul de urgenta!
15
4
Farmacista egal vanzatoare. Atat.
13
8
ba dada,eu am aparat tensiune,costa 75 lei.gasesti si cu 50 tip bratara,dar e mai naspa.Glucometru iti da moca daca ai diabet.Cind esti copt tot,iti ie medicamentatia si nu bei in fata blocului bere la pet de dimineata pina seara.Daca.i lua tensiunea,era mare,sau mica,ii dadea ceva ptr tensiune si baba crapa ,cine dadea cu subsemnatul la politie,omor din culpa????
10
5
Bravo nea GYGY gYgY GyGy!! Hai nea GYGY sa ne luam tensiunea! Eu tio iau tie tu mio iei mie NATIO TIE DAMIO MYE
2
5
Dragii mei,farmacistul intervine numai si numai in caz de reala urgenta,nu sta sa ia tensiunile si glicemiile oricui asa,ca medicul de familie. Corect,orice institutie publica ar fi normal sa aiba in dotare defibrilator si persoane instruite sa-l foloseasca la fel,in caz de urgente majore. Nu o sa stam la coada ore pentru aspirina,doar pentru ca niste babe sau ale persoane vor sa-si ia tensiunea,sa vada daca mai pot sa bea una mica sau sa haleasca pateu si pufuleti.
12
4
toti boschetarii de pesnionari militari obositi la 45 de ani,dar si babornitzele,cred ca totul e moca si ei trebuie serviti.Repet,daca-ti lua tensiunea ce?Daca faci analize ce,afli ca stai nasol si apoi ce?Nu prea sint dosctori care sa stie si sa vrea sa interpreteze toate simptomele,asa ca ramii cu banii dati.Pina atunci boscheti pensionari,mai lasati dreq bautura ca beti de dimineata pina seara si nu mai crapati odata!
14
6
Farmacistul nu are obligatia de a lua tensiunea, glicemia. Nu exista legislatie pentru asa ceva. Nu exista pachet de servicii medicale oferite de farmacist pentru ca nu este platit pentru asta. Rusine pentru dezinformare!!
25
4
nici pipita care merge sa filmeze "colega" nu e mai presus, o mahalagoaica care face presupuneri scoase din fund o intoarce dupa cum vrea pi da ei trece de la nu avem tensiometru sa luam tensiunea la aaa deci nu vreti sa o luati
18
4
Farmacia nu este unitate medicala ,prin definitie! In cazul de fata ,se poate vorbii numai de un ajutor pur crestinesc si de respect fata de un suferind ,din partea unei persoane cu oarece pregatire de prim ajutor
17
3
sigur o sa vada farmacista comentariul asta si a altor cititori. Daca e fata desteapta o sa va dea in judecata pentru ca i-ati incalcat GDPR - nu i-ar strica niste bani in plus ca i-ati afectat si imaginea batand campii cu tensiometrul vostru. Sarakiilor, farmacia nu este spital si nici doctor de familie sau urgenta sau ce mai vreti voi.
25
4
Problema e de atituddine, nu ca trebuie sa masoare tensiunea sau nu.O atitudine la fel de gretoasa manifesta unii angajati de la MAX, str. Mihaileanu colt cu Stefan cel Mare.
9
7
Iar un articol tendentios. Unde scrie, in ce lege, OUG, etc ca farmacistul trebuie sa acorde prim ajutor in farmacie. De cand sunt farmaciile Unitati de Primire Urgente? Blamati cel mai ieftin lant de farmacii care chiar ajuta oamenii cu preturi decente. Cati bani ati luat de la concurenta ca sa scrieti minciunile astea ... Apropo. Aveti acceptul farmacistei ca sa-i publicati fotografia ?
21
6
La ei prioritate sunt $$$
10
6
Meritati dati in judecata pentru toate ineptiile. Sunteti pe aceeasi unda cu pacientii de la Palazu
13
5
Sigur nu stia sa masoare tensiunea. Nu stiu daca ati observat, dar farmacistele tinere lucreaza acolo din greseala!
17
12
Marea majoritate a fetelor care lucreaza in farmacii sunt pentru dus la F.U.T.U.T serviciul este doar de forma , ha ha ha
14
12
si daca.ti ia tensiunea ce?stiti boiarilor ca o gagica abea tensiunea mica,i.au dat medicament sa sa o mareasca si pina seara a murit?avea hemoragie interna,de aia avea tensiunea mica.Farmacia nu e cabinet medical!
23
10
totusi pe vremuri ca sa fii farmacist trebuia sa ai studii de specialitate, acum toate pipitele care au vandut shaworma pot vinde si la farmacie!!
19
8
Oameni buni un termometru digital costa 10 lei .Farmacista are probleme de adaptare ...
9
14
R e p l I c a de k c a t
12
9
De cand o farmacista are aceeasi scoala cu un medic, un asistent medical? Mergeti la o clinica, spital pentru a primi asistenta. Atributiile acestea revin cadrelor medicale nu farmacistilor. Cand mergem sa cumparam produse farmaceutice tratam personalul ca pe vanzatorii din piata, dar asa avem pretentii. Interesanta stire. Numai stiti cu ce sa umpleti site-ul.
41
9

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369