REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

La Medgidia se dublează taxele locale

La Medgidia se dublează taxele locale

Replica API 9 ianuarie 2019 | 18:21 537

Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia, se află într-o situaţie mai puţin obişnuită. Valoarea taxelor şi impozitelor ar urma să se dubleze în acest an la Medgidia. Primarul independent a afirmat că s-a confruntat cu o cerere din partea consilierilor locali imposibil de aplicat şi ilegală.

Mai precis, un grup de 13 consilieri PSD-PNL-ALDE i-au solicitat edilului să reducă taxele cu 70 – 80 de procente. “Deocamdată nu s-au stabilit taxele şi impozitele pentru că propunerea mea de rămânere a taxelor la nivelul anului 2018 şi doar indexate cu rata inflaţiei, conform Codului Fiscal, nu a fost votat de domnii consilieri, şi potrivit Ordonanţei de Urgenţă numărul 114 din decembrie 2019 taxele şi impozitele se vor stabili conform acestei grile din această nouă ordonanţă. Aceasta înseamnă că se cam dublează taxele”, a explicat primarul Valentin Vrabie, care a precizat că aparatul de specialitate al primąriei va trebui să pună în aplicare sancțiunea prevăzută de lege.

Şeful autorităţii locale a menționat că ar fi vrut ca valoarea taxelor locale să rămână la nivelul din anul 2018, însă Consiliul Local s-a opus, ceea ce a determinat creşterea în mod absurd a valorii taxelor locale. “Domnul Butnaru, care este şeful consilierilor din Medgidia, a propus reducerea cu 70-80% a taxelor şi impozitelor locale. Este vorba de Hotărârea numărul 64, iniţiată de domnul Butnaru fără raport de specialitate şi fără aviz de legalitate. Nu le permite nimeni să reducă taxele, este prevăzută doar obligativitatea de a le creşte cu rata inflaţiei. Dacă aprobau proiectul meu de hotărâre astfel ıncât taxele să rămână la acelaşi nivel din 2018, doar indexate cu rata inflaţiei, oamenii plăteau corect. Dar pentru că nu s-a aplicat hotărârea propusă de mine, sancţiunea pe care au introdus-o acum guvernanţii este aplicarea indicatorilor din OUG 114, ceea ce înseamnă, potrivit calculelor noastre, aproape dublarea taxelor şi impozitelor locale”, a menţionat Valentin Vrabie.

"Consilierii să-şi asume situația creată"

Edilul municipiului Medgidia a precizat că nu putea încuraja reducerea taxelor cu 70-80%, întrucât nu ar fi putut susţine finanţarea proiectelor locale doar cu 30% din valoarea bugetului. “I-am lăsat pe doamna Vlădescu, domnul Butnaru, doamna Gheorghiu să-şi asume situaţia creată. Dacă aprobau proiectul meu, taxele şi impozitele rămâneau la nivelul anului trecut. Se adăuga doar indexarea, care înseamna unu şi ceva la sută în plus față de valoarea din 2018”, a subliniat primarul oraşului Medgidia.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai veniti si adunati gunoaiele de la Nord si cainii maidanezi si apoi sa dublati taxele si impozitele.Sa va fie rusine ca a- ti facut asta.Rusine rusine rusine!!
0
0
Inca mai traieste betivul ala notoriu de Vrabie? La cate cisterne de alcool a baut ,chiar e o performanta
1
2
E greu sa-ntarce gloata psd-ista invatata sa suga banul public si sa frece manganul fara ca cineva sa-i deranjeze si sa le ia tata din gura! Uite ca Vrabie ia-ntarcat si astia urla ca toti dracii! La munca sau valea de-acolo, lasati orasul sa se dezvolte si puneti osul la treaba.
3
1
Cine e Aydan si ce legatura are ??
1
0
Nu, Aydan nu canta pe strazi, e putin ocupat. Canta magarul lui.
1
1
Medgidia e un fel de Vance Coasta de Azure cum sa platiti taxe mici?hai ca aveti tupeu!Pai orasul arata mai bine ca orice oras mediteranean si voi faceti figuri aiurea!Platiti platiti ca aveti conditii de 2019 peste tot credeti ca alea nu costa?Pai ce strazi sunt in Medgidia?Nici la Monza pe circuit nu e asfaltul asa bun!Cat despre dezvoltarea orasului ce sa mai zici?Numai localuri bune magazine blocurile arata ca in Hong Kong si voi faceti figuri aiurea sa nu mai zic de spitale ca nici in serialul ER nu arata ca la Medgidia!Aydan canta pe strazi?
7
0
acum nu stiu cat minte vrabie dar stiu ca toti consilierii aia de se vantura prin primarie au fost si in mandatele lui iordache si nu i-a deranjat nimeni sa faca ceva pentru oras dar au facut de praf si pulbere!Acum te pomenesti ca s-a trezit constiinta in ei!
14
8
sa avem bani pentru salariile salariatilor din primarie care ...muncesc pe ...rupte!!
20
3
asta stie sa faca ,,sa mareasca taxele.
11
4
Foarte putin.Propun sa se cvadrupleze...dar ce zic io sa facem taxele infinite...insa nici atunci nu o sa le ajunga firfireii,caci lacomia lor este infinita
12
1
Un mincinos notoriu un sociopat .
12
5
Sa va ia dracu pe toti ca nu faceti nimic bun in tara asta !Ati nenorocit tara hotilor !Ca voi peste tot gasim !
15
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272