REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

La Sala Polivalentă de pe Badea Cârțan se lucrează dar nu se vede! Video

La Sala Polivalentă de pe Badea Cârțan se lucrează dar nu se vede! Video

Andreea VREJOIU 19 octombrie 2022 | 00:00 4112

Lucrările de la Sala Polivalentă din zona Badea Cârțan, din municipiul Constanța, bat pasul pe loc, sau cel puțin așa se poate observa din imaginile de la fața locului. În ultimele luni, pare să nu se mai fi mișcat nimic în zonă, mai exact din luna aprilie, atunci când reporterii Replica au fost la fața locului. Totul pare nemișcat, nimic nu s-a mai construit, nimic nu s-a mai demolat. Însă, Primăria Constanța nu stă degeaba:  a atribuit un contract în valoare de 247.800 de lei, fără TVA, pentru serviciul de proiectare PAC, PT, DDE pentru lucrările de racordarea la utilități și lucrări tehnico–edilitare. Câștigătoare a fost desemnată societatea Mipro Concept Design, deținută de afaceristul Mitulescu Dragoș Alexandru.


În mai 2020, au început lucrările de construcții la noua sala polivalentă din Constanta, ce va avea o capacitate de 5.000 de locuri. Antreprenor general al lucrărilor este asocierea formată din companiile Euromateria, Aduro Impex, Conpat SCARL - Delta Con și Research Consorzio Stabile.

Lucrările pe şantierul din cartierul Tomis Nord sunt finalizate în proporție de 43% și se desfăşoară destul de lent dacă ne raportăm la modul în care arăta construcția în cursul zilei de marți, 18 octombrie a.c., față de finalul lunii aprilie.

Primăria Constanța a lansat o licitație pentru contractarea unei societăți care să se ocupe de ”Serviciul de proiectare PAC, PT, DDE pentru lucrările de racordarea la utilități și lucrări tehnico–edilitare a Sălii Polivalente din zona Badea Cârțan.

Câștigătoare a contractului în valoare de 247.800 lei, fără TVA, a fost aleasă societatea Mipro Concept Design, deținută de afaceristul Mitulescu Dragoș Alexandru.

De ce nu respectă constructorul termenul?!

Potrivit informațiilor obținute de reporterii Replica, se pare că asocierea Euromateria - care este și lider, Aduro Impex, Conpat SCARL - Delta Con și Research Consorzio Stabile invocă probleme de aprovizionare, ca urmare a creşterii preţurilor la materialele de construcţie, dar și pandemia COVID. Însă, surse din cadrul primăriei ne-au precizat că au apărut lucrări neprevăzute, fiind invocată și complexitatea lucrărilor.


Iată cum va arăta Sala Polivalentă, după finalizarea lucrărilor

Reamintim că Sala de sport propusă ocupă la sol cca. 9.820 mp, fiind desfășurată pe 3 niveluri cu un total de 18.500 mp, având o capacitate de 5.000 de locuri. Din punct de vedere funcțional, clădirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncțional, zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator, locuri pentru spectatori VIP și reprezentanți ai presei, precum și locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, de asemenea, conform regulamentelor federațiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spații pentru publicul spectator, sportivi, spații administrative, spații destinate securității și organizatorilor de evenimente etc... Nu în ultimul rând, baza sportivă va beneficia de spații pentru dotări secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) și de spații special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă și VIP.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SI ASA SE TOT FURA,,,NOI RAMANEM FARA PAINE IN GURA
2
0
sa vedem cine parcheaza pe cele zece locuri de parcare planificate.
5
0
O sala INUTILA, care va fi folosita doar pentru blaturile interne si pentru concertele TI.GANILOR MANELISTI din MA.FIA pesede !!! La 01 ianuarie 2023, PESEDISTUL DEGHIZAT chitac, va inaugara noua sala PU.LIvalenta, construita prin DISTRUGEREA stadioanelor CONPREF, ITC si CLEOPATRA !!!
5
1
V-ati dat cu USR replicantilor Ha?
0
5
aceasta sala trebuia terminata anul acesta . mergeti saptamanal le cei implicati si intrebat ii clar de ce isi bat joc de constanteni si de banii alocati .
10
0
Euromateria nu si-a dorit reabilitarea Cazinoului si a contestat ani de zile licitatiile?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218