REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

La un pas de TRAGEDIE, la NĂVODARI! Semnalele luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată joacă feste!

La un pas de TRAGEDIE, la NĂVODARI! Semnalele luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată joacă feste!

Replica API 28 decembrie 2018 | 00:00 661

Un bărbat din Năvodari susţine că a văzut moartea cu ochii. Acesta a traversat liniile de cale ferată când semnalul luminos era alb, cu cadenţă lentă, dar, când era exact pe prima linie, a văzut cum se apropia trenul. Teleghidat, şoferul a reuşit să efectueze manevra de mers înapoi, relatând că a trăit o experienţă pe care nu o va uita prea curând. Reprezentanţii CFR Infrastructură au precizat că persoanele care trec prin aşa ceva trebuie să trimită sesizări.

“N-aș ști precis unde pot face o sesizare vizavi de întâmplarea petrecută astăzi (miercuri, 26 decembrie – n.r.) după amiază în jurul orei 16.00, la bariera CFR(de la SIMA). M-am angajat în traversarea barierei cu mașină, conform cu lumina albă, însă surpriza nefastă a fost când din stânga de pod, semnalul sonor al locomotivei mi-a paralizat simțurile, când deja aveam mai mult de jumătate de mașină pe primul fir de linie! M-am retras ca electrocutat în marșarier pe locul de așteptare. Între timp a mai oprit în spatele meu un domn cu un logan roșu. Am apucat să cobor din mașină, arătându-i cetățeanului respectiv lumina albă care încă clipea. În momentul când locomotiva a trecut de barieră cam două lungimi, s-a stins lumina albă și s-au aprins lămpile roșii alternative cu ding dongul acustic de rigoare. Poate că pare fabulație, dar jur că nu este, este fapt real... De emoție, nu nimeream nici telefonul să-l scot din haină să imortalizez momentul pentru credibilitate”, a relatat un bărbat pe o rețea de socializare. Şi, potrivit celor care şi-au dat cu părerea, se pare că nu este un caz singular, mai ales în zona respectivă, de pe strada Plopilor, din Năvodari.

Contactaţi de către reporterii Replica, reprezentanţii CFR Infrastructură au precizat că în astfel de situaţii, persoanele în cauză trebuie să facă sesizări pe care să le trimită la relatiipublice.cfrsa@cfr.ro. În baza acestor sesizări, echipe specializate vor veni să verifice situaţia şi să ia măsurile ce se impun. Potrivit legislaţiei rutiere, Art. 107. se referă la: La trecerea la nivel cu calea ferată semnalul luminos pentru anunțarea apropierii trenurilor este compus din două lumini roșii care funcționează intermitent alternativ. În cazul trecerii la nivel prevăzute cu bariere sau semibariere, acest semnal anunță coborârea acestora. (2) Semnalul luminos pentru anunțarea apropierii trenurilor trebuie să fie însoţit de un semnal sonor de avertizare. (3) În timpul cât semnalul cu lumini roșii prevăzut la alin. (1) este stins, trebuie să funcționeze permanent un semnal cu lumină intermitentă de culoare albă, având cadența lentă, care semnifică permisiunea de a trece. (4) Lămpile cu lumini roșii și albe sunt montate pe același suport și îndreptate în aceeași direcție. Acestea se amplasează de fiecare parte a căii ferate, pe partea dreapta în sensul de mers, iar când condițiile de vizibilitate impun, și pe partea stânga, pe un refugiu în mijlocul părții carosabile ori deasupra acesteia. Potrivit Art. 108, la apropierea trenurilor, semnalul luminos cu lumini roșii și cel sonor trebuie să intre în funcțiune, în mod automat, concomitent cu stingerea semnalului de culoare albă și să ramână în funcțiune pâna la trecerea acestora.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la 50m distanta e un steclet de la circulatie ,,te amendeaza ca nu stai la bariera.
0
0
asa, spune mai multe, spune, ca e in interesul nostru ca cetateni sa aflam ce fac cei de care mentionai tu... unii din noi, mai dam si in judecata politia
0
0
Si semaforul de la poarta alba la fel este. Am trecut intr o seara, mare noroc am avut.. Eram si cu bebelusul in masina. Semaforul avea lumina alba si cand am trecut am vazut farurile la tren, am zis ca mor, noroc ca am accelerat imediat ca altfel... Niste nenorociti.. Alooo CFR ul ce faceti dormiti?
0
0
Beculetele rosii clipitoare de la calea ferata au fost furate de Maruntoiu Ionel. Le-a pus in bradul lui de Craciun !
1
0
Nu este nici prima nici a doua oara... problema este cunoscuta de cel putin cateva luni bune ca sa nu zic ani !
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272