REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

La vară, Mamaia va avea tot tacâmul: care alegorice, scenarişti, regizori, melodie

La vară, Mamaia va avea tot tacâmul: care alegorice, scenarişti, regizori, melodie

Replica API 6 martie 2014 | 00:00 214

O să fie nebunie!

O să fie nebunie!

Distracţia îşi anunţă din nou prezenţa pe malul mării pentru următorul sezon estival. Primarul Constanţei, Radu Mazăre, anunţă o "profesionalizare" a vestitului carnaval din staţiunea Mamaia: e nevoie de regizori şi scenarişti.

Comparând investiţiile constănţene cu cele ruseşti, pentru Olimpiada de la Soci, Mazăre susţine că Mamaia reprezintă un model de succes, demn de urmat: "Am văzut cu toţii că acest carnaval se bucură de un succes mare, enorm. Cred că 15.000 de oameni au fost (anul trecut - n.r.). Sunt oameni care au venit din ţară să vadă carnavalul şi defilarea carelor alegorice. Staţiunea Mamaia este un model pentru România. Anul acesta, vor cumpăra nişte branduri, care vor fi pe şepci, pe maiouri, deci această achiziţie a brandurilor de la o multinaţională care nu e tocmai ieftină. Totul trebuie făcut la un nivel de standard ridicat, altfel dorim să fim una dintre staţiunile de top din România. Ruşii au băgat 60 de miliarde de euro la Soci şi noi ne jucăm cu trei care alegorice. La noi este mult peste investiţia pe care am făcut-o. Este adevărat, în primul şi al doilea an au fost făcute nişte eforturi, inclusiv de mine personal, am ajuns la un nivel la care deja trebuie să ne profesionalizăm, inclusiv pentru carnaval. Trebuie să luăm regizor, scenarist, nu mai putem să facem aşa, după ureche. Deja, are o vizibilitate extraordinar de mare. Trebuie să lucrăm puţin mai profesionalizat. Dacă eu şi echipa mea luăm mâna de pe Mamaia, va ajunge ca Olimp", a declarat Mazăre. Edilul a oferit şi detalii în legătură cu carul pe care va defila personal: "Realizarea acestui car alegoric va fi scoasă la licitaţie. Am discutat şi cu artiştii plastici şi cu cei de la Buftea. Discutăm despre o sumă pentru cele trei care alegorice, de aproximativ 100 sau 100 şi ceva de mii de euro. Le spuneam şi consilierilor locali că rezultatele pe care noi le-am obţinut în staţiunea Mamaia, comparativ cu banii pe care i-am investit, sunt fantastice".

Referitor la carul alegoric, Mazăre a mai precizat: "Discutăm despre un autobuz dezafectat care va fi reparat şi pe acest şasiu se va construi fiecare temă în parte, precum Cezar, Ştefan cel Mare şi Ramses. Se echipează şasiul, respectiv cu butaforia de rigoare a temei care va fi atunci. O să avem şi melodia pentru la vară. Cea cu Loredana a fost, s-a terminat. În fiecare an, Mamaia va avea o melodie a ei. Este o procedură de achiziţie, dacă spun, vin procurorii şi mă leagă. i la cântăreţi e pe achiziţie, pe procedură legală, pentru că, la fel, vin procurorii să dau cu subsemnatul, cum l-au pus pe Nicuşor (Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa - n.r.), că de ce bagă bani în handball, unde e acţionar Consiliul Local. (...) Carul pe care eu voi defila va fi realizat pe un autobuz vechi, de la RATC, care va fi reparat, o să fac o procedură de licitaţie pentru realizarea butaforiei pe carul respectiv. Din câte ştiu eu, pentru cele trei care, totul va fi în jur de peste 100.000 de euro, vreo 30 şi ceva de mii de euro pentru fiecare car", a menţionat Mazăre.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212