REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

LEGE: FIECARE elev TREBUIE să aibă LAPTOP conectat la INTERNET

LEGE: FIECARE elev TREBUIE să aibă LAPTOP conectat la INTERNET

Replica API 8 iulie 2020 | 00:00 1386

Legea prin care Ministerul Educației va asigura „la cerere” fiecărui elev și profesor câte un laptop sau câte o tabletă pentru educația online, a intrat în vigoare prin publicare în Monitorul Oficial. Actul normativ adaugă două articole actualei Legi a Educației: ”Ministerul Educației și Cercetării asigură elevilor și profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive și acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Școlare Virtuale, Platformei școlare de elearning și a altor platforme educaționale agreate.; Asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic și fiecărui elev un dispozitiv – laptop sau tabletă – conectat la internet, pentru a putea participa la activitațiile de e-learning.”

Toți elevii ar putea avea acces la tehnologie

Lecțiile în mediul virtual au însemnat o premieră atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Ministerul Educației ar fi trebuit să se asigure, încă de la suspendarea cursurilor, că lecțiile online ajung în casele tuturor elevilor. Întrucât învățământul este gratuit, cel puțin pe hârtie, autoritățile aveau datoria să îi doteze pe elevii nevoiași cu dispozitive electronice pentru a participa la cursurile online. Prin această lege, practic toți elevii ar putea avea acces la tehnologie, astfel putând asista la lecțiile online în eventualitatea continuării acestui fel de predare.

Sorin Mihai

Sorin Mihai: Este o măsură binevenită

”Deocamdată așteptăm să vedem ce o să fie. Trebui să apară o metodologie de aplicare, și noi o să o implementăm. Este o măsură binevenită, în zona firescului, mai ales în această perioadă, în care nu știm cum o să începem anul școlar și trebuie ca accentul să cadă pe aceste metode de predare. Mă bucur că există această deschidere către evoluție.” a declarat pentru ziarul Replica, Sorin Mihai, inspector școlar general.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci asa cum se dadeau abecedarele pe banci fiecarui elev,ar trebui sa se dea aceste dispozitive. Altfel legea e faradelege pentru o mare multime de saraci ce nu-si permit nici o masa zilnic ,se mananca uneori de trei ori pe saptamana.
1
0
Inchideti scolile, trimiteti profesorii in somaj ca oricum copiii nu mai invata nimic......
0
1
Bine ca vor avea laptop dar nu si apa curenta, curent sau wc in casa. Noroc cu Partidul National al Labarilor ca altfel nu stiu ce ne-am fi facut
4
2
atentie! laptopurile si tabletele functioneaza cu curent electric. sunt sate unde nu exista curent.
4
0
Computerele simple, neportabile sunt mai ieftine decat laptopurile si la fel de performante. 01:42 o drama de cultura generala nu strica, macar pentru intelegerea unui text de lege sau votul in cunostinta de cauza la referendumuri idioate. Multi elevi din Romania nu stiu sa se lege la sireturi si nu stiu ce e aia ierarhie Gagne ca sa-si dea cu parerea despre educatie. Vor drepturi dar intre timp isi abuzeaza fizic colegii, iau in batjocura profesorii si li se pare prea mult studiul individual 2 ore pe zi.
3
1
La tara,in orase unii oameni sunt saraci,nu au munca sau salarii mici nu au bani de mancare si utilitati traiesc din ajutoare si ei viseaza laptop-uri, de parca ar avea salariile lor nesimtite.Traiesc pe alta planeta? Sunt rupti de realitaea din tara.Sunt oameni la tara si la oras care nu-si permit luxul pentru abonament la internet,ei nu-si pot permite sa-si plateasca apa sau lumina daca o au sau nu o au taita ca nu au cu ce s-o platesca.Abia isi duc zilele de pe o zi pe alta unii lucreaza la negru cu ziua pentru o bucata de paine si ei vor laptop-uri.Chelului ce-i trebuie?
6
0
Ce fac daca nu au cu ce sa-si cumpere laptopuri
6
0
Sistemul de invatamant romanesc produce masiv absolventi inutili pentru societate. Drama nationala se datoreaza coruptiei generalizate din sistem. Daca se liberalizeaza invatamantul si elevii au ocazia sa si spuna liber parerea despre profesori atunci ne vom indrepta rapid catre echilibru. Vor fi scosi astfel din sistem cei care au intrat si sunt sustinuti prin coruptie.
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272